به گزارش خبرنگار سیاسی«خبرگزاری دانشجو»، بسیج دانشگاه های علوم پزشکی کشور درباره جمعیت و سیاستهای کلی نظام درباره جمعیت بیانیهای منتشر کرد که متن این بیانیه به شرح زیر است:
مقام معظم رهبری(مد ظله العالی): کشورِ بدون جمعیت جوان، یعنی کشورِ بدون ابتکار و پیشرفت و هیجان و شور و شوق. نسل مومن، پویا و شکوفا یکی از ملزومات اساسی جامعه اسلامی برای رسیدن به اهداف عالیه و پیشرفت کشور است و حرکت به سوی آن مستلزم وجود برنامه ریزی مناسب و داشتن ظرفیت کافی و پر اراده نیروی انسانی به خصوص نسل جوان در کشور است. متاسفانه کشور ما در دو دهه اخیر و در اثر افراط در سیاست های پیشگیری از باروری و ترویج کاهش جمعیت کشور، با پدیده کاهش نرخ باروری روبرو شده که هم اکنون به زیر عدد 2رسیده است و ادامه این روند به معنی پیری، کاهش جمعیت در آینده و به خطر افتادن کشور خواهد بود.
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) همچون همیشه و با ورودی هوشمندانه و هشدار درباره تبعات غیر قابل جبران این پدیده برای کشور در آینده نه چندان دور، در سالهای اخیر بارها مسئله پیری جمعیت و لزوم تغییر سیاست های جمعیتی را گوشزد کردند که متاسفانه با اقدام جدی و موثری از دستگاه های مسئول روبرو نشد.
ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی ایشان به عنوان نقشه راه کامل و جامعی برای جلوگیری از پدیده کاهش جمعیت و افزایش پویایی و نشاط نسل جوان اتمام حجتی با دستگاه های مسئول محسوب می شود لذا از آحاد جامعه علی الخصوص مسئولین انتظار می رود تا در راستای این سیاست ها گام های عملی و قاطع برداشته و نتایجی عینی را برای کشور تحصیل نمایند در این میان نقش برخی از دستگاه ها ویژه و جدی تر است از جمله:
1) طرح تعالی جمعیت و خانواده بیش از یک سال است که در مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانون گذار در کشورمعطل است و علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت تا کنون به تصویب نرسیده است. تصویب سریع و صریح این قانون بویژه با در نظر گرفتن تذکر اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس اصلی ترین کاری است که می تواند بستر قانونی مناسبی را برای عملی شدن این سیاست ها فراهم نماید.
2) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولیان آموزش عالی کشور بر خلاف رویه فعلی باید به سمت تسهیل شرایط برای ازدواج دانشجویان حرکت کنند و موانع این کار را با تغییر رویکرد و باز نگری در نظام آموزشی و رفاهی از میان بردارند.شرایط باید به گونه ای باشد که تحصیل دانشجویان متاهل به مراتب آسان تر از دانشجویان مجرد باشد.
3) وزارت آموزش و پرورش که جایگاه ویژه ای در تعلیم و تربیت نسل آینده کشور دارد باید آموزش و ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی را در قالب برنامه ریزی مستمر و عملیاتی در اولویت قرار دهد. نباید غفلت کرد که سبک زندگی بیش از هر چیزی بر رفتار جامعه در مساله جمعیت تاثیر دارد.
4) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی نظام سلامت سیاست های معقول و به دور از افراط و تفریط برای افزایش نرخ باروری با محوریت سلامت جسمی و روحی خانواده ها را تدوین کرده و اقدامات عملی را در این باره صورت دهد.
5) سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که به فرموده امام راحل (ره) باید دانشگاه عمومی باشد نیز باید با ایفای نقش خود در آموزش عمومی مردم و ترویج فرهنگ و سبک زندگی اسلامی ایرانی، مسیر را برای تحقق سیاست های جمعیتی هموار کرده و در اصلاح فرهنگ عمومی جامعه که شدیدا مورد هجمه ی رسانه های بیگانه قرار گرفته است، مجدانه بکوشد.
6)وزارت تعاون، کار، رفاه و امور اجتماعی با پوشش های بیمه ای و تامین اجتماعی دغدغه ها و موانع موجود بر سر راه فرزندآوری را برای خانواده ها به حداقل رسانده و برای آموزش مهارت های مربوط به کار و اشتغال جوانان برنامه ریزی و اقدام نماید
در همین راستا، بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ضمن انجام وظیقه دینی و انقلابی خود برای ترویج این گفتمان در جامعه و مطالبه گری مسئولان، آمادگی خود را برای کمک در این زمینه اعلام می دارد و همچنین پیگیر اقدامات عملی آنان در راستای تحقق سیاستهای جمعیتی است باشد تا شاهد رشد نسل های جوان انقلابی در کشور باشیم.
و من الله التوفیق
1-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران
3-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
4-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
5-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
6-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
7-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشگی یزد
8-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی البرز
9-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک
10-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
11-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
12-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان