به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، احمد توکلی دقایقی پیش در سلسله جلسات بزم اندیشه با موضوع «زنگ خطرها برای دولتمردان ایران»در مشهد بیان داشت: حکومت دینی به عقیده ما حکومتی است که باید به دست افراد با تقوی و با ایمان بیفتد؛ آنگونه که امیرالمومنین (ع) بر مالک اشتر نوشتند در نوع حکومت خودت پروای الهی و ترویج فرمان خداوند را از اصول اساسی قرار بده و بین خودت و نفست تنها به دین خدا و مردم فکر کن.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک زمانی بنده سخنگوی دولت بودم و این در حالی بود که فقط دو شبکه تلویزیونی داشتیم گفت: هنگامی که شما به مردم ظلم کنید و در نوع حکومت خود حق را رعایت ننماید خداوند نفوذ کلام را از شما میگیرد در آن زمان که من سخنگوی دولت بودم هر آنچه میگفتیم مردم باور میکردند؛ اما اوضاع امروز چگونه است؟
وی با بیان اینکه استفاده از قدرت عمومی برای مقاصد خصوصی یکی از موارد فساد سیاسی میباشد بیان داشت: متأسفانه باید بگویم در کشور ما مسئولین کم و بیش همه گرفتارند و به ندرت افرادی هستند که آن گونه که مولا علی (ع) فرمودهاند حکومت کنند و نتایج زیبای کار خود را نیز ببینند.
توکلی با بیان اینکه برخی از مسئولین در کشور برخی رفتارها را انجام نمیدهند و در برابر آن میگویند حوزه انتخابی مان در این صورت به ما رای نمیدهد؟ یعنی چه خاطرنشان کرد: مسائل فساد سیاسی از اولین آثارش نقض شایستهسالاری است کسی که رفیقبازی میکند و سمتها و اختیارات را به شکل غیررقابتی واگذار میکند و سرمایهداری رفیقانه را ایجاد میکند توقع نداشته باشد حمایت و دعای مردم پشت سر او باشد.
این نماینده مجلس پارتیبازی را از دیگر موارد فساد سیاسی دانست و گفت: گرفتاریهای مجلس و دولت و مسئولین اجرایی به این دلیل است که در انتخاب اعضای خود به توصیههای وکلا گوش میکنند آیا وزیر آموزش و پرورشی که از سوی یک وکیل که نماینده مردم در مجلس است روی کار میآید به درد دولت میخورد یا مردم؟ مشخص است که او براساس منافع آمده و براساس منافع نیز میرود.
وی با انتقاد از برخی امتیازات که براساس رانتخواری به برخی مسئولین و افراد شناخته شده داده میشوند پرداخت و خاطرنشان کرد: چگونه ممکن است فردی در عرض سه هفته خواسته گمرکیاش انجام شود؛ اما فردی دیگری با وجود هشت ماه برای آزاد شدن اموالش از پایلوت و گمرک تازه به این پاسخ برسد که دیگر حق ندارد این گونه درخواست کند و باید از طریق باند عامل کار خود را جلو ببرد.
توکلی با انتقاد از نبودن عدالت در میان برخی مسئولین بیان داشت: افرادی مانند جزایری و بابک زنجانی کسانی هستند که از طریق دلالان روی کار میآیند و جالب است عدهای از مسئولین که در برابر مرگ امیرخسرو ابراز ناراحتی کردند چرا در هنگام مرگ مظلومان و فقیران در کشور شاد هستند و اصلا اهمیتی به این موضوع نمیدهند.
وی با بیان اینکه با انجام همین کارها موجب شدهایم که مردم بگویند اینها همه مثل هم هستند و باوری غلط در ذهن ملت ایجاد کنیم گفت: مردم این اشتباه را مرتکب نشوند زیرا اکنون افرادی مانند ما که در مجلس ایستادهایم و با پروندههای فساد مبارزه میکنیم هستند.
این عضو مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: فساد سیاسی اعتماد مردم را به دولت که همان حکومت منظور من است کم میکند و کار را به جاهای باریک میکشاند.
وی ادامه داد: هر چه شاخص فساد بیشتر باشد درآمد سالانه کمتر میشود و اگر فساد سیاسی شکل بگیرد تجملگرایی مسئولان زیاد میشود.
تجملگرایی موجب میشود مردم احساس فقر کنند ولو اینکه فقیر نباشند
توکلی با بیان اینکه در سالهای ابتدایی انقلاب به منزل شهید رجایی رفتیم و او در آن زمان نخست وزیر کشور بود گفت: وارد خانهاش که شدیم خانه سرد و بخاری شهید خاموش بود او با پالتوی خاکستری رنگش وارد شد و به من گفت کوپن نفتمان تمام شده، چایی بخورید گرم میشوید؛ این زندگی یک نخست وزیر یک کشور بزرگ است.
وی با بیان اینکه اکنون به نحوه زندگی مسئولین و به تبع مردم نگاه کنید تصریح کرد: تجملگرایی موجب میشود مردم احساس فقر کنند حتی اگر فقیر نباشند زیرا به الگوهای خود که نگاه میکنند میبینند آنها سوار ماشینهایی میشوند که شبیه ماشینهای مردم نیست و اینجا این نقل قول از امیرالمومنین تداعی میشود که مردم به امیرانشان نزدیکتر هستند تا پدرانشان.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه تجملگرایی موجب میشود که کالاهای لوکس جزو کالاهای اساسی مردم شوند بیان داشت: آنگاه که کالای لوکس بهعنوان کالای اساسی مردم شناخته شود دیگر حساسیت گرانی آن وجود نخواهد داشت و تقاضای مواد اولیه برای تولید این کالا را بالا میبرد و از طرفی قیمت دیگر محصولات نیز زیاد میشود.
توکلی در ادامه با بیان اینکه اگر کسی میخواهد به آزادی احترام بگذارید باید با فساد مبارزه کند گفت: خبرنگاران در ایجاد شفافسازی در هر حکومتی بسیار تأثیرگذارند؛ اما حواسشان باشد وزرا و دولتها و مسئولینی که میخواهند فساد کنند خبرنگار را میخرند مانند جلسهای که با حضور رفسنجانی برای خبرنگاران صورت گرفت و هر خبرنگاری هنگام خروج از برنامه سکهای طلا دریافت کرده بود.
وی با بیان اینکه آیا این رفتار اسلامی است یا خیر خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی و توسعه یافته مبارزه با فساد قویتر است زیرا خبرنگار میتواند فساد اخلاقی یا مالی وزیر و یا حتی رئیس جمهور خودش را دربیاورد و در صفحه خبریش کار کند و موجب اخراج و یا استیضاح او شود؛ اما آیا در ایران این شرایط برای خبرنگاران وجود دارد.
فساد در کشور ما به مرحله سیستمی رسیده است
توکلی با دادن هشدار به مسئولان در کشور بیان داشت: متأسفانه فساد در کشور ما به مرحله سیستمی رسیده و این یعنی مرحلهای که دستگاههای مبارزه با فساد خودشان به درجاتی از فساد آلوده گشتهاند که در این صورت مبارزه و نظارت بسیار سخت میشود.
وی ادامه داد: به این نوع جرم، جرم یقهسفیدها گفته میشود یعنی دزدی بدون بالا رفتن از دیوار خانه و بدون درگیر شدن با مردم در عین حال شخصیت اداری که دارد.
این نماینده مجلس در ادامه پاسخ به اینکه کدام یکی از دولتها در طول انقلاب دارای فساد سیاسی بیشتری بوده است بیان داشت: از نظر پایهگذاری دولتهای ابتدای انقلاب فعالتر بودهاند؛ اما از نظر عمق و وجاهت کار دولت احمدینژاد دارای رشد بیمهابایی بود زیرا شایستهسالاری را حذف و افراد فاسدی روی کار آمدند.
وی ادامه داد: من در برابر احمدینژاد مخالفتهای شدیدی داشتم خصوصا با تمام چهار سال دور دومش و برای این مخالفتها از خداوند اجر میخواهم زیرا او در آن اواخر واقعا کج میرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به فضل الهی پرونده جدید رانتخواری را در دولت یازدهم با قوت به پیش میبرم گفت: این کار را انجام میدهم تا دولت مردان جدید جمهوری اسلامی ایران دیگر اجازه ندهند این گونه رفتارهایی از سوی وزیرانشان شکل بگیرد.
وی ادامه داد: من نظارت را بر خود واجب میدانم و قسم خوردهام و پایش میایستم و آنکه به دنبالش هستم خیرخواهانه برای همه دولتها بوده و هست با رو شدن حقیقت این پرونده وزرای دولت یازدهم متوجه میشوند که نباید دیگر از این اشتباهات بکنند.
توکلی مجلس را در دوران احمدینژاد دارای اشکال دانست و بیان داشت: در زمان احمدینژاد میتوانست اتفاقات بهتری رخ دهد؛ اما او به افراد فرومایه جایگاه داد و آن آدم با هوش بالا از دست ما رفت.
وی در پایان با بیان اینکه دوران احمدینژاد یکی از بهترین دوران ایران اسلامی از نظر داشتن منابع مالی بود یادآور شد:در زمان جنگ به ازای هر ایرانی سالانه 608 دلار پول نفتی خرج میشد، این رقم در دولت سازندگی 384 دلار، دولت اصلاحات 364 دلار؛ اما در سال اول احمدینژاد 890 دلار منابع نفتی خرج شد که متأسفانه شرایط نابسامان امروز به دلیل بیتوجهی دولت او به شرایط موجود بود و اکنون دولت یازدهم نیاز دارد تا به او به کمک شود زیرا در شرایط نابسامانی دولت را تحول گرفته است.
اين مجلسي ها اگر خوب بودن طرح رسيدگي به اموال خودشون رو تصويب مي کردن نه اينکه با جنجال سازي و فرافکني قضيه رو بپيچونن...
از يه طرف ميخان جلوي رانت خواري دولت رو بگيرن از اونور ميگن در شرايط نابساماني دولت رو تحويل گرفت؛ بالاخره کدوم؟!