به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن که عصر امروز، سوم تیرماه در سالن خلیج فارس باغموزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکریم که در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان کمک کرد تا در محیطی سرشار از ایمان و عبودیت در آیههای روشن و روشنگرش تفکر کنیم.
وی با بیان اینکه قرآن چراغ هدایت و طریق معرفت است، عنوان کرد: آنان که آیات شریفش متوسل شدهاند بازیافتگان روزهای حق و حقیقت و شایسته تکریم و کرامت هستند؛ هزاران مرد و کودک و نوجوان در این آستان به هوای کوی دوست گام نهادند و قرآن پژوهان، مفسران، قاریان، حافظان و هنرمندان برای ترویج و نشر آن همت داشتند تا فرهنگ و هنر قرآنی را در این سرزمین بالنده کنند و ایران را در میان ملل اسلامی سرافراز کنند.
جنتی ادامه داد: خداوند را شاکریم که ما را با قرآن مأنوس کرد؛ قرآن کتاب فضیلت و نسخه عدالت است و انسانها را به اندیشیدن و حرمت گذاشتن به اندیشه ها و دینداری و احترام به آیین دیگران فرمان میدهد.
وی افزود: قرآن در روزگار شرک و فریاد، توصیه سر میدهد و در زمانه اسارت بشر در بندهای درون و برون سرود رهایی و آزادی می خواند. در هنگام خشونت و جنگ افروزی باران رفعت و رحمت می بارد و در بحبوحه نزاع و اختلاف ندای وحدت سر می دهد.
وزیر ارشاد در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: نمایشگاه بیست و دوم قرآن که امروز آغاز می شود برای ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی و سبک زندگی قرآنی است؛ قرآن سرشار از رازهای نهفته است چرا که مخاطب قرآن انسان است و انسان وجود پررمز و رازی دارد، راز و رمزی که که هر چه گشوده شود رازهای نهفته دارد.
وی یادآور شد: قرآن کتاب جاودانه ای است که همواره می تواند جوابگوی انسان پررمز و راز باشد و به پرسش ها و نیازهای انسانی که امروز و هزاران سال بعد می آید پاسخ دهد. قرآن از آن جهت که به شأن ملکوتی انسان نزدیک می شود، رازهای فراوانی در خود دارد که پیروان معارف معنوی هر چه در عمق این ژرفا فرو بروند باز هم گوهرهای تازه ای می یابند.
جنتی با بیان اینکه قرآن متعلق به انسان و برای انسان است، گفت: هیچ نسلی را نمی توانید پیدا کنید که با نسل قبلی تفاوت نداشته باشد؛ هم مقتضیات زندگی و هم تحول زمان سبب می شود که زندگی انسان لحظه به لحظه نو شود. قرآن کتاب جاودانه ای است که کهنه نمی شود و در هر شرایط تازه ای، انسان به رجوع به آن نکته های تازه در می یابد.
وزیر ارشاد ادامه داد: باید با مراجعه و پژوهش در قرآن رازهای نهفته آن را کشف کنیم؛ در اهتمام و فهم قرآن باید نوآوری داشته باشیم زیرا قرآن هیچگاه کهنه نمی شود و آنچه کهنه می شود برداشت هایی است که به تناسب زمان و مکان ایجاد می شود. این انسانها هستند که کهنه می شوند و انسان های نو جای آنها را می گیرند.
وی با بیان اینکه با نو شدن شرایط زندگی باید رهنمودهای نو دریافت کرد، گفت: تمام مسلمانان همان طور که به خدا اعتقاد دارند به قرآن هم معتقدند؛ در محیطی که نور قرآن بتابد نور خدا تابیده و باید تلاش کنیم محیط های کاری و جامعه ما روز به روز قرآنی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نمایشگاه قرآن فرصت ارزشمندی برای ظهور و بروز استعدادهای قرآنی است و در نوع خود در دنیا بی نظیر است. این افتخاری بزرگ برای سرزمینی است که قرآن را در طبق عزت و کرامت قرار داده است.
وی ادامه داد: در بیست ودومین نمایشگاه قرآن، بخش هایی از جمله دانشگاهی، کودک و نوجوان، هنری، سینمایی، میراث فرهنگی، بینالملل، محافل و مراسم و... در نظر گرفته شده است. نمایشگاه قرآن امسال هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی نسبت به سال های گذشته رشد داشته است و نمایشگاهی پربارتر و متفاوت تر از سال های گذشته است.
جنتی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه قرآن در آستانه ماه میهمانی خداوند فرصتی مغتنم برای تنفس در هوای پاک الهی و درک پیام های خداوند به انسان را فراهم آورده است.