به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، نشست بررسی حجاب، پوشش و عفاف دانشگاه های استان روز گذشته توسط «خبرگزاری دانشجو» و با حضور حجت الاسلام رجبی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی ایلام؛ مرادی، مسئول واحد خواهران سازمان بسیج دانشجویی استان؛ تربو، دبیر کانون فرهنگی- سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی؛ فرضی نژاد، مسئول بسیج خواهران پیام نور ایلام، علی مرادی، جانشین مسئول بسیج خواهران دانشگاه ایلام؛ مرغزاری، جانشین مسئول بسیج خواهران دانشکده سما؛ فرزام، مسئول بسیج خواهران علمی و کاربردی شهید رضایی نژاد؛ یوسفی، دبیر کانون طرح ولایت و طلیعه حکمت سازمان بسیج دانشجویی استان؛ رحمتی، مسئول بازرسی بسیج خواهران پارسیان 1؛ یوسفی، مسئول آموزش سازمان بسیج دانشجویی ایلام؛ عباسی، مسئول بسیج خواهران دانشگاه باختر؛ آژ، مسئول سیاسی بسیج خواهران علمی و کاربردی ایلام 1 و عطابیگی، نماینده بسیج خواهران دانشگاه غیرانتفاعی باختر در سازمان بسیج دانشجویی ایلام برگزار شد.
حراست علوم پزشکی ایلام به نظاره دانشجویان بدحجاب می نشیند
زهرا تربو، دبیر کانون فرهنگی- سیاسی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بحرانی شمردن وضعیت حجاب در این مرکز آموزش عالی گفت: علاوه بر آن که پوشش دانشجویان نامطلوب است، استفاده از لوازم آرایشی در دانشگاه و بیمارستان ها بیداد می کند.
وی ادامه داد: تکنیسین های اتاق عمل و دانشجویان پزشکی نباید از لوازم آرایش در اتاق جراحی استفاده کنند؛ اما بی توجهی آنان سبب تشدید عفونت در بیماران می شود.
دبیر کانون فرهنگی- سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تاکید بر عدم تعهد حراست در انجام وظایف خویش بیان داشت: زمانی که اعضای تشکل بسیج به امر به معروف دانشجویان بدحجاب دختر می پردازند، با این جواب مواجه می شوند که حجاب مختص بانوی دو عالم بود، ما که حضرت زهرا ( س) نیستیم.
تربو خاطرنشان کرد: دانشجویان جدید، با ورود به محیط دانشگاه و مشاهده وضعیت بی در و پیکر این مرکز آموزش عالی به رنگ جماعت در می آیند، متاسفانه حراست نیز به نظاره شرایط موجود و دانشجویان بدحجاب می نشیند.
پس از تعویض ریاست، هیچ نظارتی بر پوشش دانشجویان دانشگاه ایلام اعمال نمی شود
طیبه علی مرادی، جانشین مسئول بسیج خواهران دانشگاه ایلام با تاکید بر تغییر رویکرد حراست در پی تغییر رئیس این مرکز آموزش عالی و افزایش بی توجهی به پوشش دانشجویان تصریح کرد: در دولت پیشین، حراست دانشگاه ایلام به وظیفه خود هرچند به صورت کمرنگ عمل می کرد؛ اما با وجود آنکه تعداد نیروهای حراست در چندماه اخیر افزایش یافته است؛ اما انتظامات و حراست در سال 93 به شدت منفعل شده اند.
وی ادامه داد: اکثر دانشجویان دانشگاه ایلام غیربومی هستند، هر روز بر مشکلات این دانشگاه افزوده می شود، این وضعیت در دانشکده فنی دانشگاه ایلام به مراتب بدتر از سایر دانشکده هاست؛ به گونه ای که شلوار، کفش و لباس هایی که در این دانشکده توسط دانشجویان استفاده می شود، اصلا مناسب این محیط آموزشی نیست.
جانشین مسئول خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام با اشاره به فعالیت بسیج و پیشنهاد همکاری به حراست گفت: حاضر هستیم دست یاری به سوی حراست دراز کنیم و این نهاد را در بهبود شرایط اجتماعی و فرهنگی دانشگاه یاری رسانیم.
علی مرادی تصریح کرد: هنگام ثبت نام از دانشجویان تازه وارد، به آنان ها بسته فرهنگی اعطا می شود که در آن موازین و قوانین پوشش در دانشگاه درج شده است؛اما دانشجویان بدون توجه به این احکام از لاک، رنگ مو، البسه تنگ، شابلون ناخن و غیره استفاده می کنند.
وی افزود: بعد از تعویض ریاست، هیچ نظارتی بر پوشش دانشجویان دانشگاه ایلام اعمال نمی شود، مشکلاتی که در خوابگاه ها به وقوع می پیوندد، موید این سخن است.
حراست علمی و کاربردی ایلام 1 بهترین نمونه برای تغییر دادن پوشش دانشجویان است
نورا رحمتی، مسئول بازرسی بسیج خواهران دانشگاه علمی و کاربردی 1 با ابراز امیدواری از نوع پوشش دانشجویان این مرکز در نیمسال اول 1393 گفت: دانشجویان در سال گذشته با پوشیدن پوتین، ساپورت و پالتوهای کوتاه فضای این دانشگاه را به سالن مد و لباس تبدیل کرده بودند و بدون توجه به تقدس مرکزی که در آن به تعلم می پردازند با انواع لباس ها در علمی و کاربردی ایلام 1 ظاهر می شدند.
وی با ابراز امیدواری از نوع پوشش دانشجویان در سال جاری افزود: حراست در این زمینه مهمترین نقش را دارد این نهاد با رعایت آداب امر به معروف و نهی از منکر جو فرهنگی دانشگاه را مطلوب کرد.
مسئول بازرسی بسیج خواهران دانشگاه علمی و کاربردی 1 خاطرنشان کرد: حراست این دانشگاه بهترین نمونه در میان دانشگاه های ایلام برای تغییر رفتار و پوشش دانشجویان است.
اساتید و کارکنان دانشگاه شهید رضایی نژاد مروج بی حجابی هستند
کوثر فرزام، مسئول بسیج خواهران دانشگاه علمی و کاربردی 2 گفت: وضعیت پوشش در استان ایلام به عنوان یک استان کوچک و مذهبی اصلا مناسب نیست، نیمی از مردم ایلام شعائر پوشش اسلامی را رعایت نمی کنند.
وی با بیان اینکه اساتید و کارکنان دانشگاه شهید رضایی نژاد مروج بی حجابی هستند، تاکید کرد: موهایی که در معرض دید همگان قرار دارند و آرایش هایی که نگاه ها را به سوی خود جلب می کند، این دانشگاه را از رسالت خویش دور کرده است.
مسئول بسیج خواهران دانشگاه علمی و کاربردی شهید رضایی نژاد ادامه داد: رئیس این دانشگاه به پوشش دانشجویان و کارکنان بیتوجه است؛ به گونه ای که حتی منشی وی نیز موازین دینی و پوشش اسلامی را رعایت نمی کند.
فرزام حضور حراست این دانشگاه را بی تاثیر خواند و بیان داشت: این نهاد هیچ عکس العملی نسبت به دانشجویان که ارزش های مورد وفاق در دانشگاه را رعایت نمی کنند، نشان نمی دهد.
دانشگاه پیام نور ایلام اساتید را به صورت گزینشی و ارزشی پذیرش خواهد کرد
صدیقه فرضی نژاد، مسئول واحد خواهران دانشگاه پیام نور ایلام با بیان اینکه بی توجهی به عفاف از سوی دانشجویان در این دانشگاه هر ترم بیشتر از ترم گذشته می شود، گفت: اساتید و کارکنان نیز موازین اسلامی در نوع پوشش را رعایت نمی کنند و به الگویی برای دانشجویان تبدیل شده اند.
وی توجه و عنایت رئیس دانشگاه پیام نور به بسیج و اجرای اصول دینی را مطلوب خواند و گفت: وی قول مساعد داده که در ترم های آینده اساتید را به صورت گزینشی بر اساس ارزش های مورد وفاق در مراکز آموزشی عالی گزینش کنند.
مسئول بسیج خواهران دانشگاه پیام نور ایلام ریشه تمام رفتارهای اجتماعی را در خانواده دانست و افزود: برخی از خانواده ها از بدحجابی فرزندانشان استقبال می کنند و بر استمرار آن تاکید دارند.
فرضی نژاد ماهواره را مهمترین ابزار در تخریب فرهنگ اصیل اسلامی- ایرانی خواند و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند: در برهه ای قرار داریم که با شبیخون فرهنگی مواجه هستیم. ماهواره مهمترین عامل در ترویج اباهی گری و نابود کننده ریشه های درخت تنومند خانواده های ایرانی است.
وی تاکید کرد: وظیفه دولت نظارت، آگاه سازی و روشنگری اذهان عمومی است و رسانه ها مهمترین نقش را در افزایش بصیرت مردم دارند.
مسئول بسیج خواهران دانشگاه پیام نور ایلام با انتقاد از برخی فعالیت های کلیشه ای بسیج افزود: ما نیز از آن سوی پشت بام افتادهایم، چرا برنامه های حجاب و بصیرت افزایی را برای طیفی برگزار می کنیم که الگوی سایر دانشجویان در برتر بودن پوشش هستند؟ بسیج باید دست دانشجویان بدحجاب را بگیرد و براساس ذوق و سیلقه آنان در راستای بهبود زمینه های فکریشان برنامه سازی کند.
فرخی نژاد ابراز کرد: در دانشگاه ها، فرهنگ ایثار و شهادت هر روز بیشتر از روزهای گذشته کمرنگ می شود و مورد غفلت قرار میگیرد، اگر ارزش های انقلاب و اسلام را در مراکز آموز عالی زنده کنیم، آن دانشگاه از مسیر رسالت خویش منحرف نخواهد شد.
وی مناطق بازمانده از هشت سال جنگ تحمیلی را دانشگاه های معنوی ایران نامید و تاکید کرد: استمرار در گسیل دادن دانشجویان به یادمان های شهدا و آشنا کردن جامعه هدف با تاریخ دفاع مقدس روح ایمان را در آن ها احیا خواهد کرد، این موضوع به تجربه مشاهده شده است.
با استفاده از کرسی های آزاد اندیشی به آسیب شناسی خودنمایی بپردازیم
ساجده عطابیگی، نماینده بسیج دانشگاه باختر گفت: پوشش اساتید، کارکنان و مسئولان این دانشگاه بسیار مطلوب است؛ اما دانشجویان اصول را رعایت نمی کنند و این موضوع از بی توجهی حراست دانشگاه باختر ناشی می شود.
وی اولین و مهمترین عرصه فرهنگ ساز در ایران و جهان را سینما و تلویزیون دانست و بیان داشت: تا زمانی که حجاب هنرپیشه ها و اعتقاد مسئولان کلان کشور بهبود نیابد، فرهنگ اجتماعی مردم نیز رو به راه نخواهد شد. دریچه نگاه فیلمسازان و مستندسازان ایرانی باید تغییر کند؛ در غیر این صورت ریشه های ناهنجاری خشکانده نخواهند شد.
نماینده بسیج دانشگاه باختر با اشاره به استدلال برخی از دانشجویان در مورد گران بودن البسه حجاب در استان ایلام گفت: قیمت یک چادر 130 هزار تومان، هزینه خرید مانتو بلند 90 هزار تومان و قیمت خرید مانتو کوتاه 25 هزار تومان است، برخی از دانشجویان میگویند به جای این که یک چادر بخریم چند مانتو کوتاه با رنگ ها و مدل های متنوع تهیه می کنیم.
عطابیگی گفت: بعضی از اعضای بسیج بر پوشیدن البسه مشکی تاکید دارند و استفاده از سایر رنگ ها را مذموم می خوانند، این قواعد باعث دلزدگی سایر دانشجویان خواهد شد.
وی طینت جوانان ایرانی را پاک خواند و ادامه داد: با استفاده از کرسی های آزاداندیشی و دعوت از دانشجویانی که به مقوله پوشش بی اهمیت هستند، می توان به آسیب شناسی خودنمایی و یافتن راه حل برای رفع این مشکل پرداخت.
دانشجویان دختر دانشکده سما به اکراه و با اجبار چادر می پوشند
صغرا مرغزاری، جانشین مسئول بسیج خواهران دانشکده سما گفت: این دانشکده وابسته به دانشگاه آزاد است و پوشیدن چادر در آن اجباری است؛ به گونه ای که دانشجویان دختر هنگام ورود به دانشگاه آن را به اکراه می پوشند.
وی ادامه داد: آرایش به امری عادی تبدیل شده است و پسران از پوشیدن لباس های پاره و تی شرت های ماک دار با آرم لولو تصاویر شیطان پرستی ابایی ندارند.
جانشین مسئول بسیج خواهران دانشکده سما بیان داشت: به معاونت فرهنگی پیشنهاد دادیم که نمایشگاه حجاب و عفاف برگزار کنیم؛ اما مقبول نشد.
اعمال جبر و زور نتیجه مغایر را رقم خواهد زد
زهرا یوسفی، دبیر کانون طرح ولایت و طلیعه حکمت سازمان بسیج دانشجویی ایلام تصریح کرد: ما باید ریشه های بدفرهنگی را در نهاد خانواده جستجو کنیم، شخصیت یک فرد مسلمان از تربیت والدین وی ناشی می شود.
وی افزود: هنگامی که یک مادر، کودک خردسالش را به پوشیدن لباس های غربی تشویق می کند، نباید انتظار داشته باشد که فرزندش در سال های آتی مروج فرهنگ غرب نباشد.
دبیر کانون طرح ولایت و طلیعه حکمت سازمان بسیج دانشجویی ایلام با تاکید بر این مطلب که اعمال جبر و زور نتیجه مغایر را رقم خواهد زد، خاطرنشان کرد: نباید انتظار داشت که دانشجویان بدپوشش با اجبار و تحکم به راه راست هدایت شوند، هنگامی که بحث حجاب و عفاف به میان می آید، نباید انگشت ها به سوی خانم ها کشیده شود؛ بلکه آقایان نیز باید مورد توجه قرار گیرند.
یوسفی گفت: تولید کنندگان نیز با چسباندن مارک دانشجویی به روسری، چادر و سایر البسه بی حجابی را به نام قشر دانشجو و به کام جبهه ضد فرهنگی تبلیغ می کنند.
وی حجاب را یکی از ارکان اعتقادی خواند و تاکید کرد: جوانان و نوجوانان بیشتر به رسانه های دیداری و شنیداری گرایش دارند، مسئولان امر نیز باید به ارتقا فرهنگ رسانه ای اهتمام بورزند؛ برای مثال کتاب صحیفه سجادیه را که به صورت شعر به چاپ رسیده است را در دسترس عموم قرار دهند.
شیعه واقعی شهادت طلب است/ خود را برای شهادت در جبهه فرهنگی آماده کنید
حجت الاسلام رجبی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی ایلام با مطرح کردن این سوال که چرا رهبرمعظم انقلاب امسال را به نام فرهنگ نامگذاری کردند، گفت: در برهه ای قرار داریم که دشمن سعی دارد فاجعه ای فرهنگی در کشورهای اسلامی بویژه ایران رقم بزند.
وی ادامه داد: ماهواره ها آنچنان شاکله خانواده ها را مورد اضمحلال قرار داده اند که خانواده های مذهبی، با ایمان و مقید از انجام کوچک ترین فرایض دینی مانند نمازخواندن شانه خالی می کنند.
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی ایلام با تاکید بر دین مداری مردم ایران پیش از ورود اسلام به این کشور خاطرنشان کرد: تاریخ بر این موضوع گواهی می دهد که مردم ایران حتی پیش از ظهور ادیان یهود و مسیح با حجاب و پوشش می زیسته اند.
حجت الاسلام رجبی با اشاره بر اینکه برخی از مسلمان مآبان به حدی ایمانشان ضعیف است که شش میلیون تومان پول برای خرید یخچال های ماک دار می دهند؛ اما می گویند پول خرید چادر یا لباس های بلند نداریم، گفت: وای بر آن مسلمانی که دغدغه اش خرید میز کنسول و مبلمان یازده میلیونی است و در توجه به دینش غفلت می ورزد.
وی تصریح کرد: تا زمانی که اعتقادات مردم را راسخ و عظمت دینشان را برای ایشان معرفی نکرده ایم آش و کاسه همان خواهد بود، وای بر آنان که خود را منسوب به امام راحل ( قدس ره) می خوانند و از انجام افعال ضد ارزشی افتخار می کنند.
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی ایلام داشتن هنر را مهمترین ابزار در جذب عوام و خواص عنوان کرد و ادامه داد: مربیان و متربیان با هنر زبان باید به حلقه های صالحین تغذیه فکری دهند، طلبه ها و بسیجیان با صوت شیوا معارف دین را به صورت آوا فرا خوانند، خبرنگاران با قلم، هنرمندان با دارایی های معنوی خود، مومنین با اخلاق نیکو به رسالت خود جامه عمل بپوشانند.
حجت الاسلام رجبی با خطاب قرار دادن مسئولان بسیج دانشجویی تصریح کرد: همه ما مامور به تکلیف هستیم، مسئولان در دانشگاهها به صورت تدریجی جامعه را با ارزش های اصیل اسلام آشنا سازند. در مورد رنگ نباید به گونه ای رفتار کرد که علاقه مندان به پوشش از رفتار برخی ناهیان منکر دلزده شوند.
وی دانشجویان را رزمندگان خط مقدم جبهه فرهنگی خواند و بیان داشت: در این جبهه احتمال شهید شدن شما نه به صورت جسمی؛ بلکه از نظر معنوی و اجتماعی وجود دارد، خود را برای ضربه هایی که جامعه بر روحتان تحمیل خواهد کرد، آماده کنید.
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی ایلام وظیفه دانشجویان پیرو خط امام را شیعه واقعی بودن دانست و تصریح کرد: شیعه واقعی علاوه بر این که جاذبه دارد، شهادت طلب است، در انجام اصول دین مماشات نمی کند و با هیچ کس تعارف ندارد.
حجت الاسلام رجبی خطاب به مسئولان و نمایندگان بسیج دانشگاه های استان گفت: آسیب های پوشش در دانشگاه خود را مورد مطالعه و تحقیق قرار دهید و در مورد راهکارهای آن بیاندیشید.