نقدی بر آمار اعلامی مرکز آمار در خصوص ضریب جینی و اثرات احتمالی افزایش وام مسکن بر بازار این بخش از مهمترین اخبار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در این هفته بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در هفتهای که گذشت اخبار و رویدادهای مختلفی در حوزه اقتصادی رخ داد که به چکیده ای از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
نابرابري در توزيع درآمدها و مبحث عدالت اجتماعي در هر جامعه، همواره دغدغه خاطر سياستمداران و مسئولان است؛ چرا که سطوح بالاي نابرابري در توزيع درآمد توالي رشد اقتصادي و به تبع آن فرآيند کاهش نابرابري توزيع درآمد را کند ميکند. به موجب وجود نابرابري گسترده در توزيع درآمدها، دامنههای فقر در یک جامعه افزایش مییابد و در نهایت منجر به عمیق شدن شکاف درآمدی در طبقات جامعه میشود. چندی پیش مرکز آمار ایران، در گزارشی رقم ضریب جینی در کل کشور را 0.3650 اعلام کرد.؛ آماری که میگوید فاصله طبقاتی بسیار کم شده و حتی در حال از بین رفتن است، اما این آمار چه میزان واقعیت دارد؟
معاون آموزش و بهینهسازی مصرف انرژی سازمان بهرهوری انرژی ایران با بیان اینکه ایران ﺟﺰو ﻛﺸﻮرﻫﺎي ﺑﺎ ﺷﺪت اﻧﺮژي ﺑﺴﻴﺎر ﺑﺎﻻ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲﺷﻮد، گفت: کاهش کاذب قیمت واقعی انرژی با علامتدهی غلط، مردم و بنگاهها را به مصرف بیشتر و غیربهینه هدایت میکند.
مدیریت برنامهریزی و فناوری اطلاعات مسکن ویژه تهرانسر در تازه ترین اطلاعیه خود اعلام کرد: پروژههای دارای اسکلت فلزی قیمت تمام شده بالاتری نسبت به پروژه های با اسکلت بتونی دارند.
احمد توکلی در نامهای به رئیس جمهور نوشت: مگر امتیاز ویژه غیر از رانت است که در ماده ۵۲ مذکور ممنوع شده است؟ یا اگر دولتیها امر ممنوعی را مرتکب شوند تخلف نکردهاند؟ اساسا تا دادستان احراز تخلف نکند تعلیق چه معنا دارد؟
علی علیلو نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه نگاه یک که با موضوع صنعت خودرو از شبکه اول سیما پخش شد با بیان اینکه ما سال های زیادی را شاهد نارضایتی مردم از کیفیت و قیمت بالای خودروها بودیم، گفت: در حالی که ما در زمینه های نانو، هسته ای، بیولوژی و .... توانستیم پیشرفت های زیادی داشته باشیم چطور می شود که خودروهای بی کیفیت آن هم با قیمت های بالا داریم.
رشد نقدینگی در هشت سال گذشته با افزایشی حدود هشت برابر روبرو شد و این در حالی بود که میزان ضریب فزاینده پولی به همین نسبت و یا شاید بیشتر کاهش یافت و این نمایانگر رکود شدید اقتصادی، بویژه در دو سال گذشته است.
شنبه شب برنامه راز با موضوع کشاورزی و امنیت غذایی روی آنتن شبکه چهارم سیما رفت و طی آن به اهمیت کشاورزی و خودکفایی در تامین محصولات اساسی غذایی پرداخته شد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به غیرواقعی بودن ارقام اعلامی از سوی مرکز آمار در خصوص کاهش پیدا کردن ضریب جینی گفت: قربانيان سياستهاي اقتصادي همواره اقشار فرودست جامعه بودهاند در حالی که همین قشر همیشه همراه دولت و نظام هستند.
شرکتکنندگان در نظرسنجی اینترنتی «خبرگزاری دانشجو» در پاسخ به این سوال که مهمترین چالش اقتصادی سال گذشته را در کدام یک از موارد زیر ارزیابی میکنید؟ پاسخ دادند...
مشاور سابق وزیر مسکن گفت: تورم موجود این اجبار را به وجود آورد تا وام مسکن را افزایش دهند، چرا که افزایش هزینههای ساخت و غیره از پسانداز واقعی مردم کاسته و قدرت خرید را پایین آورده است البته اثر تورمی چنین اقدامی محتمل است، مگر اینکه سیاستهای مکمل برای عرضه کافی مسکن مناسب به وجود آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: احساس من این است که ضریب جینی نه تنها کاهشی نداشته، بلکه با توجه به مشاهدات ما از اقتصاد، افزایش نیز یافته است.
یکی از خصوصیات اقتصاد مقاومتی، ارتباط با دنیای خارج، نه بهصورت یک ارتباط یکطرفه و تسلط اجانب و بیگانگان بر ما، بلکه یک ارتباط برمبنای بدهبستان منطقی با هدف خودکفایی و شکوفایی توان داخلی و در نهایت صرفهجویی ارزی است.
در میان همه کشورها، تنها چین به صدور کالاهای بیکیفیت به ایران شهره شده است که میتوان ادعا کرد این موضوع از حجم بالای واردات محصولات چینی به ایران نشات میگیرد. چه کسی را باید مقصر بدانیم؟ چشم بادامیهای زرنگ یا تاجران پولپرست؟
مدتی است بخش مسکن دچار رکود شده و متقاضیان قدرت خرید کافی برای خرید مسکن ندارند. در این میان وزارت راه و شهرسازی تنها راهحل را در افزایش وام خرید میداند اما آیا افزایش وام میتواند تنها راهحل این مشکل باشد؟ چه اقدامات دیگری لازم است صورت بگیرد؟