به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، اگرچه معاون اجرایی رئیسجمهور و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر از اصلاح نان داده و از سویی اعلام کردهاند که تاکنون اقدامی در اینباره صورت نگرفته و قیمت نان افزایشی نداشته است اما برخی نانوایان در سطح شهر اقدام به افزایش خودسرانه قیمتها کرده و به پیشواز این تصمیم دولت برای تغییر قیمت نان رفتهاند.
علی قنبری، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تصمیم جدی دولت برای واقعی کردن قیمت نان گفته است که دولت در نیمه دوم سال جاری، قیمت را افزایش خواهد داد. به گفته قنبری، افزایش قیمت نان زیاد نخواهد بود و با پرداخت یارانه جبرانی به مردم این بار را از دوش آنها برمیداریم.
برخی نانواییهای سطح شهر اقدام به افزایش خودسرانه قیمت نان کرده و برخی دیگر نیز اگرچه قیمت را تغییر ندادهاند ولی وزن چانه نان را بشدت کاهش دادهاند به نحوی که ضخامت برخی نانهای سنگک، بسیار کم شده و به گفته برخی مردم، به سمت نان لواش پیش رفته است.
از سوی دیگر برخی نانوایان قیمت هر نان را در حدود100 تا 150 تومان افزایش دادهاند که البته این افزایش قیمت بیشتر در نانهای سنگک و بربری محسوس است. طوریکه یک قرص نان سنگک که در گذشته 600 تومان بوده اکنون به قیمت 800 تومان عرضه میشود در حالیکه نان کنجدی نیز که قیمت 800 تومانی داشته اکنون از سوی برخی نانوایان 1000 تومان فروخته میشود. نان بربری نیز که تا پیش از این 600 تومان عرضه میشده اکنون به قیمت700 تومان فروخته شده و البته برخی بربریفروشان هم اندکی کنجد به نان اضافه کرده و آن را به قیمت گرانتر به مشتریان میفروشند.
گفتنی است آخرین افزایش قیمت نان مربوط سال 1391 بود آن هم زمانی که قانون هدفمندی یارانهها اجرا شد و قیمت آرد و دیگر مواد اولیه به نرخ آزاد و بدون یارانه در اختیار نانواها قرار گرفت، اگرچه بعدها یارانه هر نفر برای نان از ۴۰۰۰ تومان به 4500 تومان افزایش یافت. از سوی دیگر دولت جداول قیمت تمام شده نان را نیز استخراج کرده که بر اساس آن، قیمت تمامشده نان تافتون گردان 3604 ریال است که به مردم 2000 ریال عرضه میشود. قیمت تمامشده نان بربری 11703 ریال بوده که به مردم 6000 ریال ارائه میشود ضمن اینکه قیمت تمام شده قرص نان تافتون 5936 ریال بوده که به مردم 3000 ریال عرضه میشود و قیمت هر قرص نان لواش نیز 3604 ریال است که به مردم 1600 ریال عرضه میشود.
منبع: وطن امروز