خبرگزاری رویترز اعلام کرد: تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر (10 شهریور الی هشت مهر)، به دلیل بهبود صادرات نفت لیبی و افزایش تولید عربستان سعودی و دیگر تولید کنندگان حاشیه خلیج فارس، به بالاترین سطح خود در تقریبا دو سال گذشته رسید.
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، کاهش قیمت نفت به کمتر از 100 دلار، که آستانه نگرانی کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را به دنبال داشته باشد ، موجب افزایش تولید این کشورها شد.
بسیاری از کشورهای اوپک به حداقل قیمت نفت 100 دلار در هر بشکه نیاز دارند تا بتوانند مخارج خود را تامین کنند.
رویترز نوشت، علت عدم کاهش تولید اوپک ناشی از آن است که ، کشورهای اصلی اوپک واقع در منطقه خلیج فارس، نسبت به کاهش قیمت نفت از بشکه ای 115 دلار در ماه ژوئن به بشکه ای 97 دلار در روز گذشته (سه شنبه) توجه ندارند.
سطح جاری قیمت نفت برای کشورهایی مانند عربستان ، کویت و امارات قابل تحمل است، اما برای ایران و روسیه دشواریهایی را به همراه خواهد داشت.
درعین حال روسیه از تولید کنندگان نفت غیرعضو اوپک محسوب می شود .
بر اساس اطلاعات به دست آمده از مشاوران و منابعی که در شرکت های نفتی و اوپک فعالیت می کنند، تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر به طور متوسط روزانه 30 میلیون و 960 هزار بشکه بود که از تولید روزانه 30 میلیون و 150 هزار بشکه ای ماه اوت (10 مرداد الی 9 شهریور) بیشتر است.
کارستن فریچ، تحلیلگر بانک کامرز آلمان که بعد از بانک دویچه بزرگترین بانک این کشور است، گفت: تولید نفت لیبی در ماه سپتامبر به طور چشمگیری افزایش یافت.
وی افزود: تولید نفت اوپک این ماه حتی از تقاضای نفت این سازمان در سال 2015 نیز بیشتر است و این مساله در آستانه نشست آتی اوپک، این سازمان را تحت فشار قرار خواهد داد.
قرار است اجلاس کشورهای عضو اوپک که یک سوم نفت جهان را تولید می کنند در ماه نوامبر (آبان) برگزار شود.
لیبی با وجود تنشهای موجود در این کشور، با افزایش تولید روزانه 280 هزار بشکه، بیشترین سهم را در افزایش تولید نفت اوپک داشت.
عربستان سعودی، آنگولا، نیجریه و ایران نیز تولید خود را افزایش دادند.