به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، رحیم میدانی در آیین پایانی دهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران، افزود: در عرصه طرح های عمرانی، 140 هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در بخش آب کشور داریم که دولت قادر به تکمیل آنها نیست و بدون حضور بخش خصوصی، سال ها به طول خواهد انجامید.
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، وی ساختار اقتصاد آب را معیوب دانست و اضافه کرد: اگر بخش آب، صنعت خوداتکایی بود و می توانست هزینه های خود را تامین کند، در نگهداری تاسیسات خود و سرمایه های ملی نیز محتاج یارانه و کمک نمی شد و بهتر از این عمل می کرد.
میدانی ادامه داد: اکنون بیشتر فعالیت ها در قالب خرید تضمینی است و بودجه ردیف تضمینی آب و پساب در بودجه سال آینده پنج برابر شده است؛ در این بخش به ازای هر واحد ردیف تضمینی می توان 10 واحد سرمایه گذاری جذب کرد.
وی، جبهه دیگر ایجاد تحول در بخش آب را بحث حفاظت و مدیریت منابع آب کشور عنوان کرد و افزود: در کنار طرح های عمرانی، گروه جدید مدیریت آب کشور بخش آب را منحصر به اجرای طرح های عمرانی نمی داند و بخش آب را در اجرای طرح خلاصه نمی داند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، گفت: بحران آب کشور فقط منجصر به آب شرب نیست و بخش آب کشور با چالش های گوناگونی مانند تغییر اقلیم نیز مواجه است که مردم و مدیران هر دو باید خود را با این وضع سازگار کنند و در بلندمدت برای رفع این مشکلات گام بردارند.
وی با بیان اینکه خارج از طرح مدیریت جامع حوضه های آبریز، قادر به احیای منابع آب نخواهیم بود، ادامه داد: 20 سال زمان می طلبد که وضعیت آب زیرزمینی کشور به پیشین بازگردد؛ رودخانه ای همچون کارون سال ها زمان می خواهد تا به وضعیت پیشین خود بازگردد و یا دریاچه ارومیه که در 10 سال گذشته با بحران مواجه شده، زمان بسیاری نیاز دارد که حیات دوباره پیدا کند.
میدانی تصریح کرد: حتی اگر میلیاردها تومان سرمایه به بخش آب وارد شود، در فقدان یک مدیریت جامع و به هم پیوسته، احیای منابع و اکوسیستم های آب میسر نخواهد بود.