به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو " از اصفهان، روز شنبه 15 آذرماه جاری، خبری مبنی بر عدم برگزاری ویژه برنامه روز دانشجو بسیج دانشجویی در دانشگاه اصفهان با حضور پیام فضلی نژاد پژوهشگر موسسه کیهان، در خبرگزاری دانشجو منتشر شد (لینک خبر).
این خبر با وجود استناد بر اساس صحبت های مسئولین برگزاری برنامه - با توجه به موج فراگیر اتفاقات مشابه در دانشگاه های کشور در روز شانزدهم آذر- از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان با واکنش رو به روشده و این معاونت تکذیبیه ای را در این باره منتشر نموده است.
این تکذیبیه البته به صورت رسمی به دفتر "خبرگزاری دانشجو" ارسال نشده اما در اقدامی غیر متعارف به دفاتر کلیه خبرگزاری های و روزنامه های استانی ارسال شده است.
متن کامل این تکذیبیه به شرح زیر است:
مدير محترم خبرگزاري دانشجو
سلام و عليكم
پيرو خبر كذب منتشر شده در سايت خبرگزاري دانشجو در تاريخ ۱۵/۹/۱۳۹۳ تحت عنوان «ويژه برنامه بسيج دانشجويي دانشگاه اصفهان با حضور پيام فضلينژاد لغو شد/ برنامه غير دانشجويي در روز دانشجو» نكاتي زير را جهت روشن شدن افكار عمومي، متذكر مي گرديم. خواهشمندم دستور فرماييد تا طبق قوانين اين تكذيبيه در اسرع وقت و در همان صفحه، منتشر شود.
۱- نحوه برگزاري برنامه تشكلهاي دانشجويي در هر دانشگاه بدين صورت است كه درخواست مجوز برنامه به هيات سه نفره نظارت برتشكلها ارائه ميشود و چنانچه آن هيات كه متشكل از رئيس دانشگاه، مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه و نماينده وزير مي باشد، موافقت خود را اعلام نمايند، مجوز آن از طريق معاونت فرهنگي به تشكل اعلام مي گردد و برنامه قابليت اجرا پيدا مي كند.
در خصوص برنامه مذكور، اگر چه درخواست برنامه از طريق معاونت فرهنگي ارجاع داده شده لكن هيچگونه موافقت و مجوزي از سوي هيات نظارت و بالطبع معاونت فرهنگي اعلام نشده است. بنابراين به كاربردن واژه «لغو برنامه» مصداق بارز نشر اكاذيب و افترا مي باشد. همچنين در مورد اينكه اين برنامه از شوراي فرهنگي مصوبه داشته يا در آن شوراي بحثي در اين مورد شده، چنين خبري با توجه به مستندات شورا و گواهي اعضاء كذب محض است. بنابراين بهتر است آن خبرگزاري درجهت حفظ اعتماد خوانندگان خود از انتقال اخباري كه صحت و سقم آن به تأييد مراجع ذي صلاح نرسيده، خودداري كرده و قبل از درج هر گونه خبري، صحت و سقم آن را از مجراي روابط عمومي دانشگاه جويا شود تا مصداق نشر اكاذيب و تشويش اذهان عمومي نگردد.
۲- هم چنين در مورد اين ادعاي دروغ كه دانشگاه برنامه اي غير دانشجويي را جايگزين آن برنامه كرده است، بايد متذكر شد اين برنامه از دو هفته قبل به تصويب شوراي معاونين فرهنگي دانشگاه رسيد و برگزاري آن از مدتي قبل به اطلاع عموم دانشجويان رسانده شده است، بنابر اين اين ادعاي خبرنگار شما دومين دروغ بزرگ اين خبر است.
۳- سياست دانشگاه اصفهان همواره بر اين اصل قرار بوده است كه شرايط لازم را براي فعاليت همه گروهها و تشكل هاي دانشجويي داراي مجوز، به يكسان فراهم نمايد و عملكرد يكسال گذشته معاونت فرهنگي اثبات اين ادعا است. بنابراين نشر اين گونه اكاذيب كه اهداف خاصي را دنبال كرده و در جهت بر هم زدن سلامت رواني جامعه و خدشه دار كردن فضاي امن دانشگاه است، آب به آسياب دشمن ريختن و تهيه خوراك خبري براي رسانه هاي بيگانه بوده و از مصاديق بارز اعمال مجرمانه محسوب مي گردد.
۴- دانشگاه اصفهان ضمن اينكه حق هر گونه پيگيري حقوقي و قضايي را در مورد انتشار اخبار كذب و تشويش اذهان عمومي، براي خود محفوظ مي داند، به دوستان خبرنگار و مسئولين محترم خبرگزاري ها توصيه مي كند كه رسالت مطبوعاتي خود را به ياد آورده و در جهت منافع گروه هاي خاص كه اهدافي مغرضانه را دنبال مي كنند قرار نگيرند.
معاونت فرهنگي دانشگاه اصفهان
پاسخ "خبرگزاری دانشجو" به اتهامات وارده/ مستندات تائید برنامه از سوی مسئولین دانشگاه و بی توجهی به قوانین مصوب
با توجه به این تکذیبیه جهت، تنویر افکار عمومی و روشن شدن اصل این اتفاق "خبرگزاری دانشجو" ذکر نکاتی در این باره را ضروری می داند:
1- در گفتگوی حجت الاسلام دکتر علی تقوی، مسئول نهاد رهبری دانشگاه اصفهان با "خبرگزاری دانشجو"، وی اظهارداشت: روند فعالیت تشکلها دانشجویی و بسیج دانشجویی در این دانشگاه طبق قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و بر اساس دستور العمل منتشر شده از سوی معاونت فرهنگی وزارت علوم، فعالیت های دانشجویی در این دانشگاه برگزار می شود.
حجت الاسلام تقوی در ادامه در رابطه با عدم برگزاری برنامه بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در روز شانزدهم آذر تصریح کرد: این برنامه از نظر بنده به عنوان عضوی از هیات نظارت سه نفره منعی نداشت، در جلسه اخیر هیات نظارت نیز با کلیت و محتوای آن موافقت شد اما سایر اعضا به دلیل هم زمانی با برنامه دیگر دانشگاه، پیشنهاد دادند موافقت بسیج دانشجویی برای جا به جایی برنامه به روز دیگرجلب شود.
2- محمد افشاری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو" در این رابطه گفت: از یک هفته پیش نیز روال قانونی و نامهنگاریهای لازم در مورد برنامه را صورت داده بودیم، اما در روز چهارشنبه هفته گذشته، مجوز برگزاری برنامه بصورتی کاملا غیرقانونی از سوی هیأت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشگاه صادر نشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در ادامه با تاکید بر اینکه طبق قانون «تشکیل، توسعه و تقویت بسیج دانشجویی» مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بسیج دانشجویی برای برگزاری برنامههای خود تنها نیاز به هماهنگی با رئیس دانشگاه را دارد، گفت: علیرغم طی روال قانونی و هماهنگی با سرپرست و معاون فرهنگی دانشگاه، شورای نظارت بر تشکلهای دانشگاه با بهانهگیری و با اعلام اینکه در روز 16 آذر هیچ برنامهای به مناسبت روز دانشجو از سوی تشکلهای دانشجویی نباید برگزار شود و تنها برنامه مصوب دانشگاه که به مناسبت 16 آذر برپا خواهد شد اجازه برگزاری دارد، برنامه بسیج دانشجویی را لغو کردند.
افشاری در ادامه افزود: این در حالی است که برنامه چندی پیش "مصطفی ملکیان" در دانشکده ادبیات دانشگاه که جنجال زیادی نیز به پا کرد، از سوی مسئولین دانشگاه و با وجود مخالفت نهاد رهبری، مجوز برگزاری گرفته بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان با اشاره به متن قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد فعالیت بسیج دانشجویی در دانشگاه ها گفت: شورای نظارت دانشگاه اصفهان بر خلاف این دستورالعمل اجازه برگزاری به این برنامه نداد و این در حالی بوده است که بنده فراتر از مقررات مصوب و مرسوم در دانشگاه اصفهان علاوه بر نامه نگاری با شورای نظارت دانشگاه، در گفتگوی حضوری برنامه را با سرپرست و معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان و مسئول نهاد رهبری دانشگاه هماهنگ نمودم.
افشاری تصریح کرد: طبق نامه شورای نظارت دانشگاه اصفهان به بسیج دانشجویی این شورا دلیل برگزار نشدن برنامه را تداخل با برنامه های دیگر عنوان کرده و تصریح نموده است که بسیج دانشجویی برنامه را در روز دیگری برگزار کند. حال این جای سوال دارد که برنامه بسیج دانشجویی که قرار بود در ساعت 10 صبح برگزار شود آیا با برنامه دانشگاه که در ساعت 13 برگزار می شده در تداخل بوده است؟
وی افزود: علاوه بر این با وجود عدم موجودیت متن صریح قانونی برای تصمیم گیری شورای نظارت دانشگاه در مورد فعالیت های بسیج دانشجویی، طرح موضوع "تغییر روز برنامه" نشان از تائید محتوای برنامه و حتی موافقت شورای نظارت دانشگاه با اصل برنامه دارد و تنها مشکل مطرح شده در این نامه حاکی از عدم موافقت با زمان برگزاری آن بوده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در پایان اظهارداشت: مصوبه شورای نظارت دانشگاه همچنین بر ترجیح برنامه رسمی دانشگاه به برنامه های تشکل های دانشجویی حکایت دارد و این موضوع مبنای طرح مساله "جایگزینی برنامه دانشگاه به جای برنامه بسیج دانشجویی" در اطلاع رسانی به "رسانه ها" بوده است. در این زمینه اهمیت دادن به برنامه رسمی دانشگاه و نگرانی از تحت الشعاع قرار گرفتن با برنامه ای که با اختلاف زمانی سه ساعته برگزار می شود و تاکید بر عدم برگزاری این برنامه، ملاک انتشار خبر به این صورت بوده است.
** بر این اساس، "خبرگزاری دانشجو" معتقد است به کار بردن الفاظ ناشایست و ناصحیح و اتهام در مورد خبری که منبع مشخصی دارد، دور از شان مسئولین فرهنگی دانشگاهی و ناشی از شتابزدگی در بررسی مساله است.
3- مساله دیگر حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در روز برنامه برای پوشش خبری این نشست بوده است. به راستی اگر دانشگاه در جریان برگزاری این برنامه نبوده و مجوزی برای آن صادر نشده است، چگونه اصحاب رسانه و حتی "خبرنگار خبرگزاری دولتی ایرنا"، برای پوشش خبری آن عازم محل برگزاری در دانشگاه اصفهان شده و با لغو برنامه مواجه شده اند. این نکته بدیهی است که مشابه اقدام خبرگزاری رسمی دولت، در مورد موضوعاتی نظیر عدم برگزاری یک برنامه دانشجویی کلیه رسانه ها از واژه لغو برنامه بهره می برند.
4- "خبرگزاری دانشجو" ضمن تاکید بر ایجاد روابطی منطقی با دانشگاه های کشور و تشکلهای دانشجویی در جهت ارتقای سطح علمی ، فرهنگی، سیاسی دانشگاه ها و دانشجویان، بر ماموریت خود متعهد است و اتهام زنی ها، افترائات و تسویه حساب های شخصی و جریانی با رسانه ای که ناگفته های دانشگاه های کشور و اقدامات ناصواب را جهت اصلاح منتشر می کند، مانع از عمل به وظیفه خطیر این خبرگزاری نخواهد شد.