به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره فیلم فجر در برنامه هفت شب گذشته بیان کرد: در افتتاحیه بخش هایی مانند مراسم تقدیر و بزرگداشت دو تن از هنرمندان، محمدعلی کشاورز و حسین جعفریان را در نظر گرفته ایم. همچنین در این دوره از جشنواره به نکوداشت لابراتورهای سینمای ایران خواهیم پرداخت. اهدای جوایز بخش تبلیغات نیز در کنار مراسم تقدیر انجام خواهد شد.
دبیر جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه برای هر سه بخش مراسم تقدیر، سه کتاب نیز تهیه شده است گفت: برخلاف سال گذشته که تنها یک کتاب چاپ شد امسال برای هر سه بخش سه کتاب داریم که برای دانشجویان و فعالان این حوزه آموزنده خواهد بود. کاتالوگ آثار نیز آماده شده است که در اختیار صاحبان اثر قرار دارد. همچنین در جشنواره سال جاری فیلم شناخت کوچکی آماده شده است که خیلی می تواند به معرفی اولین فیلم ها کمک کند.
رضا داد با اشاره به اینکه در این دوره سعی کرده ایم جشنواره از رشد کیفی برخوردار باشد بیان کرد: از دستاوردهای این دوره از جشنواره انضباط در برگزاری جشنواره بود که از مهر که کار خود را آغاز کرده ایم و تاکنون انجام داده ایم بر همین برنامه بوده ایم و با نقصانی رو به رو نبودیم. از دیگر کارهایی که صورت گرفت در حوزه نمایش و انتخاب فیلم ها بود که تلاش کردیم به محدودیت و قواعد پایبند باشیم که امیدواریم به رشد کیفی آثار در جشنواره منجر شود. اگرچه که ممکن است که تمام توانایی های سینمای ایران را به نمایش نگذارد.
در میانه صحبت های رضا داد، منوچهر محمدی؛ از تهیه کنندگان سینما روی خط هفت حاضر شد و اظهار کرد: در ابتدا باید تحسین کرد کسانی را که این جشنواره را به نام سیمرغ مزین کرده اند چرا که در ادبیات و فرهنگ دینی ما سیمرغ و کوه قاف دو علامت و نشانه مطلوب و ارمانی ماست که زمان بسیاری را باید برای آن صرف کنیم و معنای سیمرغ در اتحاد مجموعه سینمای ایران در صورتی که در یک همراهی برای اعتلای فرهنگی کشور باشد تجلی پیدا می کند. اما ما نباید پیشینه جشنواره خود را فراموش کنیم. باید دبیر جشنواره و همکاران ایشان زمینه ای را فراهم کنند تا بستر اتحاد و همدلی فراهم شود و از فضایی که دامن زننده به منیتهای فرهنگی است کاسته شود.
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر را تنها یک دقیقه از تاریخ سینمای ایران می دانم گفت: هنرمندان باید بدانند لازمه یک اثر هنری زمان است. زیرا که زمان است که اثبات می کند که یک اثر در جهت فرهنگ و تمدن یک کشور است و یا اینکه تنها یک اثر یک بار مصرف است.
علیرضا رضاداد در ادامه صحبت های محمدی بیان کرد: جشنواره پایان یک فیلم نیست و شعار ما در این جشنواره پیش به سوی اکران موفق است. همچنین مسیری را که از سال گذشته آغاز کرده ایم نیز در سال جاری ادامه دادیم و آن هم تقلید نکردن از بسیاری از آدابی است که چندان به ما نیز مرتبط نیست.
دبیر جشنواره فیلم فجر سپس خاطرنشان کرد: برخی نیز بر این باورند که جشنواره فیلم فجر را به جشنواره موضوعی تبدیل کنیم در حالی که این به سود دستاوردهای انقلاب نیست. این سینما حاصل همه آن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی و تمام آن شعارهای بنیادینی است که انقلاب را شکل داده اند. در سال های اخیر سینمای ایران آثار در خوری را برای سینمای اجتماعی داشته است که محل گفتوگو هستند و چون ما سینمایی را به عنوان سینمای موضوعی برای سینمای اجتماعی نداریم در این جشنواره بدان پرداخته ایم. در هر صورت اگر بتوانیم این نگاه کامل و جامع را به جشنواره داشته باشیم از دل این جشنواره نیز هفت الی هشت جشنواره موضوعی خوب دیگر می تواند شکل بگیرد.
همچنین بخش پایانی این برنامه به میزگردی درباره جایگاه خبرنگاران و منتقدان در سینما و جشنواره فجر با حضور خسرو دهقان و رضا درستکار اختصاص داشت که کیوان کثیریان و شیما غفاری نیز مهمان تلفنی آن بودند.