به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عصر روز گذشته نشست فقه سینما در هم اندیشی سینمای انقلاب در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام مبلغی ضمن تبریک دهه فجر بر حضار اظهار داشت: در ادبیات مطالعات کافی را به عنوان مقاصد تکمیل کننده باید به ثمر رساند و سپس نقش ادبیات حاکی از وضعیت خوب را گسترش داد و مجالی هم به شما می دهد تا به سینما بپردازید و بعد از آن نگاه های فقهی ممکن است با واقعیت های سینما تعارض داشته باشد و منجر به جلوگیری تزریق نگاه فقه به سینما شود.
وی در ادامه افزود: در ابتدا باید از شناخت سینما به درک درستی رسید و بعد به فقه سینما پرداخت و پس از آن باید افق های مطالعه را محققین، مراجع علما و دانشگاهیان و کسانی که دغدغه فرهنگی دارند بگشایند ولیکن بدون نگاه فرهنگی وار نمی توانیم وارد مسائل تکنیکی و محتوایی سینما شویم.
حجت الاسلام احمد مبلغی ضمن تأکید بر پردازش و ساخت سئوال های دقیق و کاربردی زمینه ساز چشم انداز روشنی در سینما می شود، اظهار داشت: باید یک دانشکده ای در زمینه فقه سینما تأسیس کرد و لوازم حرکتی این مسئله را در دانشگاه فراهم کنیم تا دانشجویان به رسیدن برداشت درستی از ابعاد سینما در یک تصویر کلی برسند.
مبلغی با اشاره به بررسی موضوع فقه در سینما در نشست های از این قبیل گفت: انشاء الله امیدوارم برگزاری این نشست ها در درجه اول بیشتر و گسترش یابد و این نشست ها نیازمند یک مدیریت قوی و کارآمد است که مدیریت مسئولیت برپایی نشست را برعهده بگیرد و امکان مطرح کردن سئوال های مشخص را صادر کند و با نگاه تنگ نظرانه و محدودیتی را در این نشست ها اعمال نکند فضای بازی را فراهم کند تا به پرسش ها و ابهامات جواب واضحی داده شود و به جمع بندی و شناخت نسبی در موضوع فقه سینما برسیم.
وی متذکر شد: افق مباحث مطرح شده در فقه سینما باید روشن شود و در ابتدا باید سینما را شناخت و متوجه ارتباط آن با فرهنگ در یک مطالعه دینی شد که چه ارتباطی می تواند با فرهنگ دینی برقرار کند سینما خود پدیده فرهنگی مجموعه ارزش هایی است که آن را باید مو به مو و جزء به جزء تحلیل و نقد کرد و نقطه تکمیلی آن را در جهت پیشبرد اهداف تفکر دینی مورد استفاده قرار داد.
مبلغی تأکید کرد: در کنار هم قرار گرفتن سینما و فرهنگ دینی است که از اول باید کوچکترین تأثیرات تا بزرگترین آن را تعریف کرد و حتی با ضایعات آن هم آشنا شد.
سینما در فضاهای غربی کاملاً با رسانه ها هماهنگ و در یک خط عمل می کنند ولی سینما در کشور ما یک رسانه بزرگ است که کاملاً خودش را از رسانه های دیگر جدا کرده که این اشکال و ضعف بزرگی است که بدنه سینما حاضر به برقراری ارتباط خوبی با دیگر رسانه ها نیستند.
این شخصیت حوزوی در ادامه گفت: سینمایی قدرتمند از جایگاه فرهنگی قوی بر می خیزد و در بسط فرهنگی درستی گام بر می دارد، سینما باید فلسفه وجودی خود را به درستی ترسیم کند و به واقعیت های اجتماعی بپردازد لذا سینما باید متعهد باشد و به علم دینی رجوع کند و یا تعلق خاطر به رنگ و حزب و جریان خاصی نباشد و در آن باید نگاه معرفتی و دینی شکل بگیرد.