به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمد ناصری، دبیر چهاردهمین جشنواره کتاب سال شهید حبیب غنی پور در اختتامیه این جشنواره که عصر امروز در مسجد جوادالائمه برگزار شد، با بیان اینکه بعد از 28 سال از شهادت حبیب غنی پور، امروز چهاردهمین دوره این جایزه را برگزار می کنیم، گفت: از سال 58 تاکنون دوشنبهها چراغ این مسجد روشن بود و قطعا این روشنایی برای ادبیات کشور است؛ در حقیقت امروز به خاطر ادبیات فاخر داستانی دور هم جمع شده ایم تا انتخابهای شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه را به جامعه ادبی معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه برای انتخاب آثار روش خاصی دارد و هیچگاه فراخوانی را در رسانه ها منتشر نمی کند، اظهار داشت: در حقیقت ما بر اساس آمار خانه کتاب، آثار را تهیه می کنیم که در چهاردهمین دوره جشنواره کتاب سال شهید غنی پور 882 کتاب در 4 بخش مورد داوری قرار گرفت.
دبیر چهاردهمین جشنواره کتاب سال شهید غنی پور با اشاره به تفکیک گروه های این دوره از جایزه گفت: در بخش کودک از میان 500 اثر رسیده نها 15 کتاب به مرحله دوم راه یافتند؛ در بخش نوجوان از میان 110 کتاب 58 اثر، در بخش انقلاب و دفاع مقدس از میان 92 اثر 12 اثر و در بخش رمان با موضوع آزاد نیز از میان 180 کتاب تنها 20 کتاب به مرحله نهایی رسیدند؛ البته باید بگویم که این جایزه هیچگونه ارزش مالی ندارد و به برگزیدگان تنها نشان شهید حبیب غنی پور، لوح افتخار و تندیس اهدا می شود.
ناصری با بیان اینکه هدف اصلی این جشنواره معرفی آثار فاخر ادبیات داستانی به جامعه است، تصریح کرد: نقطه ضعف من این است که متاسفانه آثار برگزیده این جشنواره به جامعه معرفی نمی شود.
وی با اشاره به وصیت نامه شهید غنی پور گفت: این شهید در وصیت نامه خود توصیه می کند که هیچگاه سنگر پرورش روح و فکر کودکان و نوجوانان یعنی کتابخانه را رها نکنید؛ البته سابقه فعالیت های مسجد جوادالائمه ثابت کرده که مرکز فعالیت های آن کتابخانه اش بوده و اگر در حوزه های دیگر مانند سینما، تئاتر، ورزش و .... نیز شاهد فعالیت هایی بوده ایم از مسیر کتابخانه انجام شده است.
دبیر چهاردهمین جشنواره کتاب سال شهید غنی پور با بیان اینکه مهمترین کاری که در دهه 50 صورت گرفت ساخت کتابخانه مسجد بوده است، اظهار داشت: در حقیقت این کتابخانه لذت کتاب خواندن را به کودکان و نوجوانان آن ایام را چشاند ولی متاسفانه امروزه کتابخانه های مساجد و مدارس ما تعطیل شده و قطعا اگر بخواهد کاری صورت گیرد، باید از کتابخانه های مدارس و مساجد شروع شود؛ چرا که کتابخانه مدارس و مساجد را احیا می کند.
ناصری با بیان اینکه ما در شورای نویسندگان این مسجد کار معرفی کتاب های خود را دنبال می کنیم و سال گذشته نیز از این تریبون این مسئله را اعلام کردیم اما تنها امام جماعت یک مسجد و یک موسسه عام المنفعه از کار ما استقبال کردند، اظهار داشت:مصطفی رحماندوست در سال 83 عنوان کرد که کتابخانه دیجیتالی را به نام حبیب غنی پور ایجاد کنیم.