به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، شبکه المسیره یمن، عبدالملک الحوثی خاطر نشان کرد که یک جبهه امنیتی نظامی خارجی برای مقابله با تجاوزهای خارجی و یک جبهه داخلی برای تحت کنترل داشتن امور داخلی و جلوگیری از بی نظمی در نهادهای عمومی خبر داد.
وی افزود: جبهه سوم اقدام به جمع اوری کمک برای رزمندگان از بازرگانان و شهروندان خواهد کرد و جبهه چهارم نیز جبهه رسانه ای خواهد بود و ماموریت این جبهه مقابله با حملات رسانه ای خائنانه داخلی و خارجی و تبلیغات نادرست علیه یمنی ها است.
وی در خصوص جبهه پنجم نیز گفت: جبهه پنجم، جبهه فراخوان و بسیج مردم است و در این جبهه خطیبان و علما نقش اساسی در بسیج مردم ضد متجاوزان خارجی خواهند داشت.
رسانه های وابسته به عربستان روز گذشته در چارچوب جنگ تبلیغاتی خود از کشته شدن عبدالملک الحوثی خبر دادند، اما وی شب گذشته با ظاهر شدن در تلویزیون، تبلیغات آنان را خنثی کرد.
لازم به ذکر است، المیادین از حملات جدید عربستان به یمن خبر داد/ در این حملات جنگندههای عربستانی حوزه و چاههای نفتی در استان «مأرب» را بمباران کردند.
ورود نیروهای ویژه پاکستان به عربستان 3 روز قبل از حمله به یمن
گزارشها حاکی از آن است که، روز دوشنبه گذشته جمعی از نیروهای یگان ویژه ارتش پاکستان وارد عربستان شدند و رسانههای سعودی مدعی شدند که این نیروها برای رزمایش مشترک دو کشور وارد این کشور شدهاند.
خبرگزاری عربستان سعودی و دیگر رسانههای عربستانی گزارش کردند که پنجمین مرحله یا پنجمین رزمایش مشترک «صمصام» عربستان و پاکستان از ابتدای هفته آینده در طائف عربستان برگزار میشود اما اکنون ارتش عربستان با تمام قوا در حال حمله هوایی به یمن است.
یگانهای ویژه ارتش پاکستان روز دوشنبه (3 فروردین) وارد فرودگاه منطقهای «طائف» در عربستان شدند و طبق گفته منابع سعودی، قرار بود این رزمایش ابتدای هفته آینده در مرکز جنگ کوهستانی ملک سلمان در منطقه شمرخ در شمال منطقه الباحه برگزار شود.
وزیر دفاع پاکستان: به عربستان قول حمایت نظامی از جنگ علیه یمن ندادیم
«خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان امروز جمعه اعلام کرد که اسلامآباد تصمیمی مبنی بر اینکه حمایت نظامی از ائتلاف عربستان در جنگ علیه یمن اتخاذ نکرده است.
بنا بر گزارش رویترز، آصف که در پارلمان صحبت میکرد، خطاب به نمایندگان گفت: هیچ تصمیمی برای مشارکت در جنگ نگرفتهایم. هیچ وعدهای ندادهایم. وعده ندادیم که حمایت نظامی از ائتلافی بکنیم که عربستان آن را در یمن هدایت میکند.
او در عین حال گفت: اما پاکستان به دفاع از عربستان در رویارویی با هر خطری که تمامیت آن را تهدید کند، متعهد است.
این مقام پاکستانی افزود: در سوریه و یمن و عراق دودستگیهایی وجود دارد که باید مهار شود. بحرانی است که برای پاکستان نیز پیامدهایی دارد.
جنگندههای عربستان سعودی از بامداد پنجشنبه 6 فروردین حملات هوایی به نقاط وابسته به ارتش و انصارالله یمن را آغاز و ادعا کردند که کشورهای متعددی از جمله پاکستان از آنان حمایت میکنند.
پیش از این دفتر نواز شریف نخستوزیر پاکستان اعلام کرده بود که هر تهدیدی علیه عربستان، «پاسخ قوی» از طرف اسلامآباد در بر خواهد داشت.
نواز شریف با خاندان حاکم بر عربستان روابط خوبی دارد. او پس از کودتا در سال 1999 که به دور دوم نخستوزیر او در پاکستان خاتمه داده بود، به عربستان رفت و ساکن این کشور شد.
سال گذشته نیز عربستان کمک 1.5 میلیارد دلاری به اسلامآباد کرد تا ذخیره ارزی خود را بالا ببرد تا بتواند به تعهدات مالی بینالمللی خود عمل کند.
**حمله هواپیماهای متجاوز به مناطق مسکونی یمن
هواپیماهای عربستان سعودی ساعات نخست صبح امروز (جمعه) بار دیگر حمله به مناطق مسکونی یمن را از سر گرفتند و غیرنظامیان ساکن در صنعا پایتخت این کشور را هدف قرار دادند.
به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، در ساعات نخست صبح امروز صدای انفجارهای شدید از مناطق مختلف صنعا به گوش می رسید و ضد هوایی ها نیز برای مقابله با متجاوزان به سوی هواپیماها آتش گشودند.
منابع محلی یمنی اعلام کردند صدای انفجارهای شدیدی در منطقه نظامی ششم، اردوگاه الصباحه و اطراف ساختمان ریاست جمهوری به گوش رسید.
این منابع خاطر نشان کردند هواپیماهای مهاجم مقر نیروهای ویژه امنیتی را نیز هدف قرار دادند.
خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد هواپیماهای مهاجم بر فراز پایگاه نظامی الاستقبال واقع در غرب صنعا هم مشاهده شدند.
هواپیماهای متجاوز پایگاه هوایی العند واقع در نزدیکی عدن جایی که خبرگزاری عربستان روز پنجشنبه اعلام کرده بود این پایگاه از کنترل انقلابیون یمن خارج شده است، مورد حمله قرار دادند، اما پس از آتش بارهای ضدهوایی از منطقه دور شدند.
گزارش خبرگزاری ها حاکی است شب گذشته همچنین هواپیماهای جنگی خارجی در آسمان شهر «ابین» واقع در شرق عدن به پرواز در آمدند.
بر اثر حملات روز گذشته هواپیماهای عربستانی به صنعا ده ها نفر کشته و ده ها تن دیگر نیز زخمی شدند که بیشتر این افراد زن و کودک و غیر نظامی بودند.
**توجیه دبیر کل سازمان ملل
در این حال دبیر کل سازمان ملل روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای از اظهار نظر درباره پایه و مبنای قانونی تجاوز عربستان سعودی به یمن خودداری کرد، اما گفت که مداخله نظامی عربستان به درخواست عبدربه منصور هادی که شورای امنیت سازمان ملل او را رییس جمهوری قانونی یمن می داند، انجام شده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بان کی مون در بیانیه خود همزمان با شدت گرفتن بحران یمن، از کشورها خواسته است تا در امور این کشور مداخله نکنند.
دبیر کل سازمان ملل در بیانیه خود خاطر نشان کرده که مذاکرات، تنها راهکار برای حل و فصل نهایی بحران این کشور است.
**درگیری یمن و عربستان در نوار مرزی
پایگاه خبری الحیاد یمن نوشت: نیروهای گارد ریاست جمهوری و همچنین نیروهای جنبش انصارالله در نوار مرزی یمن و عربستان با هم درگیر شده و در جریان این درگیری ها 30 نظامی سعودی کشته شدند.
به گزارش این پایگاه خبری، فعالان اجتماعی عربستان تصاویری از نظامیان سعودی کشته شده در مرز یمن در شبکه های اجتماعی منتشر کرده و وزیر دفاع این کشور را مسئول کشته شدن آنان دانستند.
آنان همچنین اعلام کردند یک فروند هواپیمای جنگی عربستان هدف آتش بارهای ضدهوایی انقلابیون قرار گرفته و از سرنوشت سلطان عبدالله القحطانی خلبان این جنگنده خبری در دست نیست.
رسانه های نزدیک به جنبش انصارالله یمنی نیز اعلام کردند: نیروهای این جنبش موفق شدند شماری از تجهیزات نظامی ارتش عربستان را منهدم کنند و بیش از 30 تن از نظامیان سعودی را از پای درآورند.
**هند اتباع خود را از یمن خارج می کند
به دنبال حمله هوایی عربستان سعودی به یمن، هند اعلام کرد که با دو کشتی مسافری، اتباع خود را از این کشور خارج می کند.
این اقدام هند به دنبال درخواست کمک اتباع هندی مقیم یمن و سروزیر ایالت «کرلا» از «سوسما سواراج» وزیر امور خارجه هند صورت می گیرد.
وزارت امور خارجه هند روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد این افراد به وسیله دو کشتی به یکی از کشورهای همسایه اعزام و سپس با هواپیما به هند منتقل می شوند.
فرودگاه یمن براثر حمله روز پنجشنبه عربستان سعودی به این کشور که منجر به جان باختن دهها زن و کودک بی گناه و زخمی شدن تعدادی زیادی شد، همچنان بسته است.
حدود سه هزار و 500 نفر از اتباع هندی که بیشتر آنان را پرستاران تشکیل می دهند در یمن کار می کنند.
وجهه خودش رو به عنوان پرچمدار کشورهای اسلامی (البته به اصطلاح خودشون) از دست میده
معلومه پشت سر اقدامات عربستان یک ذره هوش قرار نداره چون به خاطر منافع امریکا داره خودشو تضعیف میکنه
امریکایی ها خوب یک خر گیر اوردن دارن ازش سواری میگیرن
همچنین موضع کشورهای اسلامی رو تضیف میکنه با این اتش افروزی ها
ما اگه با آمریکا بر سر هر چیزی بجز مسایل هسته ای صحبت کنیم (منطورم عراق و اسرائیل و ... هستش) ما بازنده ی این ماراتن هستیم و نتیجه اش هم میشه اینکه ما بشیم مهره ی دست آمریکایی ها
بررسی شما غیر کارشناسیه چون
اولا اگه عربستان تضعیف بشه کشورهای اسلامی بیش از گذشته رو به ایران میارن و ایران قوی میشه
و اتفاقا دستش در مذاکرات هم پر میشه و امریکا مجبوره برای متقاعد کردن ایرن امتیازات زیادی بده
دقیقا همون دلیلی که عربستان رو مجاب کرده به تکاپو بیوفته
دوما شما عنصر ولایت رو فراموش نکنین این روحانی و دولتش نیستن که سیاستهای کلی رو تعیین میکنن
سوما این حرکت عربستان یک ریسک ناخردمندانه برای قوی تر شدنه اما نمیدونه که دوره ی به دست اوردن قدرت
با کشور گشایی تموم شده