علی محمد مودب، مدیرعامل موسسه شهرستان ادب در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره اعتلای زبان و ادبیات فارسی و تاکید مقام معظم رهبری در این خصوص گفت: هشدارهای ایشان در این زمینه جدی است و باید به آنها توجه ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم در حوزه زبان فارسی به صورت جدی فعالیت کنیم باید به هر دو بخش این حوزه یعنی میراث زبان فارسی که شامل متون وشخصیت ها است توجه داشته باشیم و هم به وضعیت امروزی این زبان.
مدیرعامل موسسه شهرستان ادب اظهار داشت: برای اعتلای زبان و ادبیات فارسی باید شخصیت های بزرگ این حوزه و مشاهیر و مفاخر آن را به درستی معرفی کنیم، متاسفانه هنوز برخی از شخصیت های بزرگ ادبی کشور مانند شاعران به جامعه معرفی نشده است، از این رو باید اقداماتی در این زمینه انجام دهیم.
مودب با بیان اینکه باید از ورود بیش از حد واژگان بیگانه به زبان فارسی جلوگیری شود، تصریح کرد: متاسفانه امروزه بسیاری از لهجه هایی که مردم اقصی نقاط کشور داشتند و همچنین بسیاری از قصه ها، ضرب المثل ها و .... به خاطر رسانه های همگیر رادیو و تلویزیون از بین رفته است؛ این در حالی است که لهجه اقوام مختلف جزو ثروت های زبان فارسی به شمار می رود.
وی گفت: باید اقدامات جدی ای در هر دو حوزه مطرح شده، انجام شود که متاسفانه همتی در این زمینه وجود ندارد، با این حال باید بگویم که اتفاقاتی که در کشورمان از دوران امام خمینی و انقلاب اسلامی رخ داد، توانست زبان فارسی را زنده نگه دارد؛ چرا که ایده انقلاب اسلامی به زبان فارسی بیان شد و همین مهم باعث شد تا زبان فارسی بتواند به زندگی خود تا امروز ادامه دهد.
مدیرعامل موسسه شهرستان ادب بااشاره به راهکارهای اعتلای زبان و ادبیات فارسی افزود: قطعا آگاهی بخشی برای حفظ این زبان یکی از مسائل مهمی است که باید از سوی حاکمیت و مسئولان انجام شود؛ چرا که باید نسبت به این مهم که زبان فارسی یک ثروت به شمار می رود، آگاه ساز صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در حوزه حفظ زبان فارسی و اعتلای آن افراد بسیاری از یک جوان در روستا گرفته تا مسئولان می توانند کار کنند، ادامه داد: البته اولین شرایط برای فعالیت در حوزه اعتلای زبان فارسی این است که ذهنیت و دیدگاه درستی نسبت به آن از سوی حاکمیت در افراد ایجاد شود.
مودب یادآور شد: زبان فارسی در گذشته زبان بین المللی بوده است، از این رو امروزه نیز ظرفیت بین المللی شدن را دارد. به عبارت دیگر ما باید با قدر نهادن به نخبگان زبان فارسی، خلاقیت های این زبان و .... به بین المللی شدن آن کمک کنیم.
مدیرعامل موسسه شهرستان ادب خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروزه توجه تمدنی خوبی به زبان فارسی در دنیا وجود دارد و باید با همت خود زبان فارسی را به جایگاه قبلی خود برسانیم.