به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات در مراسم آیین گشایش انجمن اسلامی پیشرو دانشگاه تربیت مدرس ضمن ابراز تسلیت به خاطر درگذشت استادآیینه وند اظهار داشت: استاد آیین وند الگوی مطلوب برای نسل جدید است که بنده نیز با وی چندین دوره کار کردم.
وی ضمن تبریک برای بازگشایی مجدد انجمن اسلامی دانشجویان گفت: در طول ده سال گذشته اولین باری است که دعوت به من به دانشگاه شما مجوزش باطل نشده است بنده دلم پیش شما بود اما نگاه های به دانشگاه وجود داشت که این مکان را تهدید می دیدند ما نمی گویم که آنان مقصر اند بلکه نوع نگاهشان این است.
وی دانشگاه تربیت مدرس را نهال علمی عنوان کرد که از انقلابی مردمی برخواست هاست و ادامه داد: این نهال در ابتدا مدرسه بود و بعد به دانشگاه تربیت مدرس بنیانگذاری شد، تنها دانشگاهی است که از جامعیت برخوردار بوده و جزو برترین دانشگاه های کشور می باشد.
معین به انتخاب عنوان پیشرو از سوی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه اشاره کرد و گفت: انتخاب عنوان پیشرو مسئولیت آفرین است و مسلما افکار عمومی انتظارات زیادی از این نهاد خواهند داشت. پیشرو بودن یک نقش روشنفکرانه است و این مسئله نیاز به وقت گذاری آینده نگری و تابو شکنی دارد.
وی در ادامه به آرمان های انقلاب اسلامی از جمله استقلال آزادی و جمهوری اسلامی اشاره کردو گفت: انقلاب از آن آرمان های بزرگ به واقعیت های تلخ امروز رسیده است و به نوعی از آرمان هایش منحرف شده، دانشگاهی که از آرمان های انقلاب برخواسته است باید به این آرمان ها پایبند باشد.
معین به حضورش به عنوان کاندیدا در انتخابات 84 اشاره کرد و گفت: بنده سال 84 احساس خطر کردم. تخصص من پزشکی است و پزشکان براساس شناخت وضع موجود آینده نگری می کنند بنده در آن زمان در دولت بودم و دوران سیاهی را پیش بینی کردم اصلا نیازی به رئیس بودن نداشتم چرا که در دولت مسئولیت داشتم اما پیش بینی من این بود که اگر انتخابات 84 موفق نشود دوران سیاهی در پیش خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: طی دولت گذشته خسارت های عظیم اخلاقی و فرهنگی برای کشور به وجود آمد و برای اولین بار آموزش عالی کشور آلوده شد 20 هزار هیئت علمی فله ای را وارد کردند اما الان اگر فردی بخواهد به عنوان هیئت علمی ارتقاء پیدا کند باید هفت خوان رستم را بگذراند و چندین بار گزینش می شود و از گزینشش هم در چارچوب های علمی نیست بلکه باید درس ضیافت اندیشه و اخلاق را بگذراند و یک نفر از قم بیاید و استادی که 20 سال به دانشجویان درس داده است جلوی او سر خم کند دوره را بگذراند و امتیاز ارتقایش را بگیرد.
وزیر علوم دولت اصلاحات با بیان اینکه بنده در آن زمان کاندیدای اصلاح طلبان پیشرو بودم گفت: در سال 84 به دلیل بحران سازی های که برای دولت اصلاحات به وجود آمد یک نوع سرخوردگی عمومی در جامعه وجود داشت و در دانشگاه نوعی بی علاقگی ایجاد شده بود.
وی با بیان اینکه کشورمان جزو ده کشور زلزله خیز جهان است ادامه داد: کشور ما بر روی شکاف ها و گسل های بزرگی قرار دارد و جزو کشورهای هستیم که بین دولت و مردم، مردم و دولت دانشگاه و جامعه پدر و فرزند شکاف های جدی وجود دارد و امروز در خانواده ها حرف همدیگر را نمی فهمند یک جامعه از هم گسیخته ای داریم در تحقیقاتی که در دولت اصلاحات انجام شد مشخص شد 80 درصد مردم به هم سوءظن دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کنونی کشور فرهنگ مبتنی بر فرضیت است ادامه داد: اعتماد بسیار پایین است ببینید امروز کار شورای عالی انقلاب فرهنگی آیا این است که دانشگاه های کشور را معطل کند، روسای دانشگاه ها را تأیید نکند؟ یا اینکه فرهنگ را رصد کند؛ چرا جامعه ما امروز دچار شدیدترین آسیب ها از جمله طلاق، کودک آزاری، اعتیاد مرد و زن آزاری شده است.
معین تأکید کرد: نباید به دانشگاه نگاه ابزاری داشته باشیم مثلا دانشگاه خوارزمی و دانشگاه تهران الان یک سال است که بلاتکلیف مانده و رئیس ندارند و ما چالش های داریم باید سیاست گذاری ها بلندمدت باشند.
وی ادامه داد: الان بالایی 15 میلیون دانش آموخته داریم که می توانند محور توسعه قرار گیرند و همه جناح ها باید بپذیرند و از این مسئله حمایت کنند دانشگاه باشگاه سیاسی نیست در کشورهای که توسعه یافته هستند دانشگاه ها را از خود می دانند.
وزیر علوم دولت اصلاحات در ادامه به مسئله حقوق بشر اشاره و اظهار داشت: حقوق بشر مگر چیست که مسئولان ما مثل جن و بسم الله از آن می ترسند ما دو هزار و 500 سال پیش منشور حقوق بشر راا رائه کردیم، دمکراسی این است که دولت ها براساس قانون انتخاب شوند ما اصلا نیازی به سلاح کشتار جمعی نداریم وقتی ملتمان درصحنه هستند دولت ها منتخب هستند.
وی گفت: ما آن زمان یعنی در سال 84 گفتیم باید معاونت حقوق بشر تشکیل شود در مورد انرژی هسته ای هم بنده صریح ترین موضع را داشتم در مورد یارانه ها هم تنها کسی که صحبت کرد و گفت که یارانه جزو ثروت ملی است نباید این گونه به هدر برود بنده بودم اما دیگران حرف های رای آور زدند و گفتند به هر کسی 50 الی 70 هزار تومان می دهیم اما بنده به عنوان اینکه یک دانشگاهی هستم باید درست و منطقی صحبت می کردم و حرف های رای آور نزدم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما تعداد اندکی از زنانمان در مجلس به عنوان نماینده حاضر هستند همین افغانستان، بحرین و کویت را ببینید که چند نفر نماینده زن دارند. رئیس جمهور افغانستان که به تهران آمده بود چهار نماینده زن آورده بود باید تعادلی بین مشارکت بانوان و آقایان در مسئولیت های سیاسی ایجاد شود.
وزیر دولت اصلاحات در ادامه به تنوع قومیتی در کشور اشاره کرد و گفت: کشور ما تنوع قومیتی دارد برخی می گویند این یک تهدید است اما ما این را موجب رشد کشور می دانیم چرا که همه این قومیت ها به ایران پایبند هستند.
معین تصریح کرد: ما در سال 84 اعلام کردیم از همه قومیت ها در کابینه استفاده می کنیم؛ در حال حاضر در سال 92 چالش های جدی در سطح جهانی داریم در داخل هم هنوز خسارت های عظیم دولت های قبل پابرجاست و از یک طرف هنوز سررشته های دولت قبل در برخی مسئولیت ها قرار دارند و میان اصلاح طلبان تفرقه افکنی می کنند و این خود یک چالش بزرگ است.
وی ادامه داد: چالش بعدی این است که ما ساختار حزبی قوی در کشور نداریم گروه های سیاسی دو سه ماه قبل از انتخابات فعال می شوند چهار نفر را وزیر می کنند و دوباره تا انتخابات بعدی فعالیتی ندارند.
وی در پایان به ضرورت ایجاد نهادهای مدنی قوی در کشور اشاره کرد و خاطرنشان کرد: نهادهای مدنی یک فرصت مغتنمی برای کشور به وجود می آورند در یک نهاد مدنی اختلاف ها به رسمیت شناخته می شود و قرار نیست در آنجا همه مثل هم فکر کنند بنابراین ضرورت دارد تا به ایجاد ان جی او های بیشتر توجه شود.