به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار اسکندر مومنی جانشین فرمانده ناجا در حاشیه نشست تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران به 5 ماموریت عمده نیروی انتظامی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره و اظهار داشت: ناجا 5 راهکار عمده را در امر مبارزه با مواد مخدر با همه تلاش و توان خود پیگیری میکند که اولین مورد آن مبارزه با ورود مواد مخدر است که ناجا نسبت به ورود، توزیع و ترانزیت آن تمام تلاش خود را کرده و تقدیم 87 شهید در سال 93، و 490 تن کشفیات مواد مخدر در راستای این طرح بوده است.
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: ناجا برای امنیت همه انسانها تلاش میکند و در سال 94، حدود 64 تن کشفیات داشته است.
این مقام ارشد انتظامی کشور مبارزه بیامان با ورود و ترانزیت مواد مخدر را از اولویتهای ناجا برشمرد، گفت: مقابله با توزیع مواد مخدر در داخل کشور نیز به طور جدی در دستور کار است.
وی پیشگیری در این امر را نیز از اولویتهای دیگر ناجا برشمرد و افزود: اعتیاد در عین حال که جرم است یک بیماری صعبالعلاج است و راه بازگشتش سخت است.
سردار مومنی اولویت بعدی در این حوزه را درمان عنوان و تصریح کرد: متولی این بخش بقیه دستگاهها هستند؛ البته ناجا نیز در این زمینه کمک میکند.
جانشین فرمانده ناجا به جلوههای خیابانی معتادان پرداخت و گفت: این موضوع موجب آزردگی یا احساس ناامنی در مردم میشود و باید همه دستگاهها تلاش کنند.
این مقام ارشد انتظامی اظهار داشت: در قضیه پاکسازی و جمعآوری معتادان موضوع انسان است پس بایستی مراکزی وجود داشته باشند که امکان نگهداری و بازپروری را داشته باشند؛ جمعآوری یک موضوع فرابخشی است تا چهره شهر پاک شود.
وی گفت: در مجموع کاهش رشد اعتیاد در کشور را داشتهایم اما جلوههای خیابانی آن نامطلوب است.
این مقام ارشد انتظامی کشور به پلیس مبارزه با مواد مخدر به عنوان پرچمدار این حوزه اشاره داشت و افزود: ناجا با همه توان خود در این زمینه تلاش میکند.
وی به نظرسنجیهایی که از مردم در مورد مهمترین دغدغهشان سوال شده اشاره و اظهار داشت: مردم حوزه مواد مخدر را مهمترین دغدغه خود عنوان کردند چرا که مردم میدانند درمان این امر چقدر سخت و صعبالعلاج است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد ایجاد مراکزی برای جمعآوری معتادان بلوارها و درهخوابها بیان داشت: از سال گذشته اقداماتی در این زمینه شروع شده و تعدادی معتاد جمعآوری شدند و امیدواریم در سال 94، این موضوع به طور کلی محقق شود و به ظرفیت کافی برسد.
وی گفت: جمع کردن معتادان از پارکها در کمترین زمان توسط ناجا صورت میگیرد اما باید مراکز کافی باشند و بیش از ظرفیت موجود به این مراکز اعزام نشوند که اثرات سویی داشته باشد.
سردار مومنی جمعآوری معتادان را یک دغدغه ملی و عمومی عنوان کرد و ادامه داد: ما مرزهای طولانی در شرق کشور داریم و کشوری به نام افغانستان که از شاخصهای توسعه پایین برخوردار است و از طرفی زمینه مستعد برای کشت و تولید و ترانزیت مواد در آنجا امکانپذیر است.
این مقام ارشد انتظامی تاکید کرد: ناجا با همه توان خود در این زمینه تلاش میکند؛ البته ما مرزهای بازی در شرق کشور داریم که انشاءالله با انسداد کامل مرزها ورود مواد به حداقل برسد. ولی هم اکنون اقدامات صورت گرفته در کشف 490 تن و اهدای 87 شهید در این زمینه از اقدامات خوب ناجا حکایت میکند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد سرقت از بانکها، اظهار داشت: در مجموع آمار سرقت مسلحانه نسبت به سال گذشته کاهش داشته اما ممکن است در استانی این مورد افزایش یا کاهش داشته باشد.
سردار مومنی ادامه داد: در یک ماه و 20 روز اول امسال سرقت مسلحانه 7 درصد کاهش داشته و سرقت بانکها در دستور کار پلیس آگاهی است.
جانشین فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی در مورد قاچاق انسانی و ورود افغانیها به کشور، اظهار داشت: کشوری مثل افغانستان از شاخصهای توسعه پایین برخوردار است و جاذبههای ایران باعث شده که ایران افراد برای ورود از همه امکانات استفاده کنند این موضوع که آنها به صورت کاروانی حرکت میکنند قطعا نیست؛ گستردگی مرزها را در شرق کشور شاهدیم اما چون آمار آنهایی را که دستگیر میکنیم اعلام نمیکنیم.
وی ادامه دادذطبیعی است آماری که به صورت قاچاق وارد میشوند به چشم میآید؛ این افراد از طریق بیراهه وارد میشوند و البته پلیس تلاش میکند که با هر گونه ناامنی چه از طریق ورود این افراد و چه از طریق ورود مواد مخدر جلوگیری کند البته باید منابع کامل برای انسداد مرزها نیز محقق شود.
وی مقابله با قاچاق انسان را از اولویتهای پلیس برشمرد و در پاسخ به سوالی در مورد کشت مواد مخدر در کشور، گفت: یکی از کارهای پلیس مبارزه با مواد مخدر رصد است هم در حوزه ورود و هم در حوزه کشت و هر بوتهای که کشت شود بلافاصله با آن مقابله میشود البته مردم ما چون از مواد مخدر آسیب دیدهاند قطعا این کار را نمیکنند چرا که مواد مخدر به صورت یک دغدغه جدی است اما این که به طور رسمی گزارشی در مورد کشت مواد مخدر داشته باشیم به هیچ عنوان اجازه داده نمیشود و ما موضوع جدی در زمینه کشت مواد مخدر نداریم.