امیر حسین قاضیزاده در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در واکنش به اظهارات آمانو در خصوص بازدید از سایتهای نظامی ایران گفت: اظهارات آمانو نشان دهنده این است که چه آیندهای در انتظار ملت و نظام ایران با این تفاهماتی است که آقایان تیم مذاکره کننده در لوزان کردهاند، هست.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: در بیانیه لوزان تیم مذاکره کننده فراتر از پروتکل الحاقی را پذیرفتهاند «آمانو» در اظهارتش بیان میکند ما به تفاهم و بیانیه لوزان کاری نداریم بلکه بر اساس پروتکل الحاقی اجازه داریم از مراکز نظامی ایران بازدید داشته باشیم.
وی در ادامه به تشکیل پرونده هستهای ایران در آژانس و شورای امنیت ملی اشاره کرد و بیان داشت: آژانس هستهای به مراتب بر خلاف معاهدات «ان پی تی» که حقوقی نه تنها برای ملت ایران بلکه برای همه کشورهایی که میخواهند فعالیتهای هستهای صلح آمیز داشته باشند قائل است، مرتب بر علیه ملت و خلاف واقع فعالیتهای هستهای ایران گزارشهایی را به شورای امنیت ارائه میکرد و سپس با همین گزارشهای غیر اصولی و صحیح و با یک اقدام سیاسی پرونده ایران را به شورای امنیت ارسال کردند.
قاضیزاده با تأکید بر این مطلب که با تفاهم نهایی پرونده هستهای ایران هچنان تا ابد باز خواهد ماند و بسته نخواهد شد، بیان کرد: وقتی رئیس آژانس هستهای به صراحت نظرات خود را در خصوص بازدید از سایتهای نظامی را مطرح میکند خدا میداند چه اتفاقی بر سر ما در آینده رخ خواهد داد.
وی بیان کرد: معتقدیم با شرایطی که در روند مذاکرات از سوی کشورهی ۱+۵ شاهد هستیم ادامه دادن مذاکرات احمقانه است.
به گفته قاضیزاده اگر پروتکل الحاقی بخواهد در مجلس به تصویب برسد قطعا با ملاحظاتی تصویب خواهد شد و نمایندگان ملاحظات خود را در ذیل در تصویب پروتکل الحاقی مکتوب خواهند کرد و تنها به سایتهایی اجازه بازرسی خواهند داد که آژانس به آنها دسترسی دارد و فعالیت این سایتها نیز از قبل روشن بوده است.
وی در ادامه به پذیرش پروتکل الحاقی در برخی از کشورها اشاره کرد و گفت: کشورهایی همچون چین روسیه و دیگر کشورهایی که معاهده «ان پی تی» را انضاء کردهاند پروتکل الحاقی را نیز با شرایط خاصی پذیرفتهاند.
قاضیزاده در خاتمه گفت: نمایندگان مجلس بصورت عام پرتکل الحاقی را تصویب نخواهند کرد.