به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در ابتدای این نشست تخصصي پروفسور خوزه آنتونیو پرزتاپیاس، در سخنان كوتاهي گفت: برگزاری کنگره ایرانشناسی در دانشکده فلسفه و ادبیات که 6000 دانشجو دارد بسیار با اهمیت است، چرا که موجب ارتباط بيشتر با با ديگر مراكز علمي جهان خواهد شد.
وی با اشاره به سوابق تاریخی و تمدني كشورمان افزود: نگاه به با سابقه تاريخي ایران که بیش از 25 قرن سابقه دارد بسيار تاثیرگذار بوده و وزنه سنگینی در تمدن جهانی به شمار ميآيد كه این سابقه كهن موجب بی اعتباري نظریه هانتینگتون در برخورد تمدنها شد.
در ادامه اين برنامه رایزن فرهنگی كشورمان در اسپانیا گفت: انجمن ایرانشناسان اسپانیا نهال نورسی است که خوشبختانه با تلاش اعضای خود رشد خوبی داشته است كه برگزاری اين کنگره نمونه خوبی از تلاشهای این انجمن به شمار ميآيد.
علیرضا اسماعیلی، افزود: راه اندازی سایت انگلیسی انجمن در سال جاری اقدام خوبی بود که امکان برقراری ارتباط را با علاقمندان در سراسر جهان فراهم مینماید.
وی به حضور افراد و علاقمندان به مطالعات ایران و زبان فارسی در مراکز علمی خصوصاً دانشگاههای اسپانیا اشاره نمود و اظهار كرد: با عنايت به مراجعات و علاقمندی زیادی که در محافل علمی اسپانيا وجود دارد، رایزنی فرهنگی ايران در خصوص برگزاری دورههای کوتاه مدت نسبت به معرفی فرهنگ و تاریخ ایران زمين و همچنین آموزش زبان فارسی از هيچ اقدامي دريغ نخواهد كرد.
رايزن فرهنگي كشورمان با اشاره به استقبال بالاي انجمن ایرانشناسان مبني بر برگزاری دورههای ايرانشناسي، گفت: در اين ميان مناسب است که تاریخ معاصر ایران به خصوص تاریخ و تحولات پس از انقلاب اسلامی که بازگشت به معنویت و تمدن بزرگ اسلامی- ایرانی است، مورد توجه قرار گیرد.
در روز اول اين برنامه جوزه چيا، عضو مرکز مطالعات بیزانس، یونان معاصر و قبرس در دانشگاه گرانادا با قرائت مقالهاي با موضوع «عصر ساسانی و اهمیت آن برای فهم فتح عربها»، ماركوس استفان کارشناس ارشد مطالعات پیشرفته تاریخ باستان در دانشگاه گرانادابا موضوع «محاصره شهر آمیدا در سال 359 میلادی توسط ساسانیان» و جوزه مارتينز استاد افتخاری تاریخ و عضو فرهنگستان سلطنتی تاریخ اسپانیا با محوريت تشريح تاريخ «رومیان و ساسانیان» به ايراد سخنراني پرداختند.