به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه هشدار داد تغییرات آب و هوایی بر «واقعیتی که ما هر روز با آن زندگی میکنیم» تاثیر میگذارد.
باراک اوباما با اشاره به کره زمين گفت: «ما تنها يک خانه داريم. ما تنها يک سياره داريم. طرح دومی وجود ندارد.»
وی سیاست اعمال محدودیت بر انتشار دی اکسید کربن را «مهمترین گامی» توصیف کرد که امریکا تا به امروز برای مقابله با تغییرات آب و هوایی برداشته است.
اوباما تغییرات اقلیمی را بزرگترین تهدید پیش روی مردم جهان و نسلهای آینده دانست و هشدار داد برای مقابله با این تهدید «دارد خیلی دیر میشود.»
وی تاکید کرد: «تهدیدی بزرگتر از تغییرات آب و هوایی در جهان وجود ندارد.»
بر اساس طرح اوباما، نيروگاههای برق بايد انتشار گاز دیاکسيد کربن را تا سال ۲۰۳۰ در حد ۳۲ درصدی که در سال ۲۰۰۵ تصميم گرفته شده، باقی نگاه دارند و در عوض استفاده از انرژیهای پاکیزه سالم را افزایش دهند.
طرح جدید نمونه اصلاح شده طرح های قدیمی است و تاکید میکند نیروگاههای برق آمریکا باید تا 15 سال آینده یک سوم از تولید گازهای گلخانهای را کاهش دهند.
به گفته مقامهای دولت آمریکا، این طرح میتواند گامی مهم برای نهایی کردن پیمان تغییرات آبوهوایی در نشست ماه دسامبر سران کشورها در پاریس باشد.
میچ مککانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا، نخستین جمهوریخواهی است که به طرح جدید باراک اوباما واکنش نشان داده است.
وی گفت برای مقابله با این طرح «هر کاری که بتوانم انجام میدهم.»
مککانل روز دوشنبه گفت: «این مقررات احتمالا به معنای شغل کمتر، تعطیلی نیروگاههای برق و هزینه بیشتر برق برای خانوادهها و شرکتها خواهد بود.»
اوباما از «گروههای ذینفوذ خاص و همپیمانان آنها در کنگره» که این طرح را عامل «افزایش هزینه مشاغل، از بین بردن شغل و از بین بردن صنعت زغال سنگ میشود و به افراد کم درآمد و گروه های اقلیت آسیب وارد میکند»، به شدت انتقاد کرد.
وی گفت: «ما این استدلالهای کهنه مشابه را قبلا هم شنیدیم. هر زمانی که امریکا پیشرفت کرده است، برخلاف این قبیل ادعاها بوده است.»
آمریکا مسئول تقریبا بیست درصد آلودگیهای ناشی از گازهای گلخانهای در جهان است.
رئیس جمهور آمریکا به منتقدان این طرح گفت: «اگر نگران جوامع کمدرآمد و اقلیتها هستید، با حفاظت از هوایی که آنها تنفس میکنند، شروع کنید.»
اوباما همچنين تصریح کرد: «ما اولين نسلی هستيم که تاثير گرمايش زمين را احساس کرديم و آخرين نسلی هستيم که میتوانيم کاری برای آن انجام دهيم».
اوباما در اواخر ماه اوت، نخستين ریيس جمهوری تاريخ آمريکا خواهد بود که از منطقه آلاسکا در قطب شمال که جزو قلمرو ايالات متحده محسوب میشود و در سالهای اخير به شدت تحت تاثير تغييرات اقليمی و گرم شدن زمين قرار داشته، ديدار میکند.
وی گفت اواخر ماه اوت به آلاسکا که تحت تاثير تغييرات اقليمی و گرم شدن زمين بوده سفر میکند تا بر تاثیرات منفی تغییرات آبوهوایی بر این ایالات آمریکا تاکید کرده باشد.