عبدالباسط انصاری، فعال سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام در گفتگو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، در مورد ابهام در اعلام اموال بلوکه شده کشورمان، ابراز داشت: اگر خوشبینانه به موضوع توجه کنیم اینگونه می توان گفت که علت چند نرخه اعلام شدن این اموال به دلیل پیچیده بودن تحریم ها و سیستم بانکی بین المللی می باشد، اما اگر بخواهیم واقع بین باشیم اینگونه می توان اذعان داشت که دولتی ها با کاسب خواندن منتقدین از یک طرف، و درشت اعلام کردن رقم سرمایه های بلوکه شده ی کشورمان، سعی در بزرگ نشان دادن تاثیر تحریم ها و شکار صید برای ایجاد جو در افکار عمومی هستند.
وی ادامه داد: مقامات آمریکایی اعم از اوباما و کری گفته بودند که مبلغ سرمایه های بلوکه شده ایران به علت تحریم بانکی ۱۵۰ میلیارد دلار است که البته قرار نیست همه آن به ایران داده شود؛ البته پیش از این، برخی از مقامات دولتی مبلغ ۱۸۰ میلیارد دلار را نیز اعلام کرده بودند، از طرف دیگر حجت الاسلام مصباحی مقدم، نماینده تهران به صورت کارشناسی و حساب شده عدد ۱۳۰ میلیارد دلار را ذکر کرده بود اما آقای دکتر سیف، رئیس کل بانک مرکزی مبلغ سرمایه ها را ۹۴ میلیارد دلار عنوان کردند که مطابق اسناد رسمی بانک مرکزی، ۲۴ میلیارد دلار آن سپرده سرمایهگذاری در شرکت نیکو (از شرکت های نفتی) می باشد.
پول نقدی که بنا است به ایران وارد شود؛ کمتر از یک سیزدهم بودجه عمومی امسال کشور می باشد
این فعال سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام ۲۲ و نیم میلیارد دلار از اموال مذکور را وثیقه تسهیلات ارزی در کشور چین عنوان کرد و گفت: بر طبق گفته ها، آزاد شدن این مبلغ منوط به تسویه ی کامل مبالغ سررسید تسهیلات است که تا چند سال دیگر آزاد نخواهد شد، ۱۵ میلیارد دلار از این مبالغ نیز ظاهرا در حساب ارزی بانک های داخلی قرار دارد که محل ابهام و سوال بسیار است.
انصاری با اشاره به اوراق قرضه توقیف شده ایران در آمریکا به مبلغ حدود ۴ میلیارد دلار، تصریح کرد: با این محاسبات از مبلغ ۹۴ میلیارد دلار اعلام شده توسط آقای سیف، فقط ۲۹ میلیارد دلار باقی می ماند البته بخش زیادی از این پول نقد در سالهای اخیر به صورت ریالی وارد چرخه ی اقتصادی شده و به اصطلاح پیش خور شده است، لذا جزو ذخایر بانک مرکزی محسوب می شود، بنابراین پول نقدی که به تعبیر عامه دست ما را می گیرد حدود ۶ میلیارد دلار، یعنی چیزی کمتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان است این مبلغ چیزی کمتر یک سیزدهم بودجه ی عمومی سال ۹۴ می باشد زیرا بودجه عمومی امسال کشور ۲۶۷ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: دولتی ها با بزرگ نشان دادن مبالغ بلوکه شده سرمایه های ما و دمیدن در شیپور تحول و زیر و رو شدن وضعیت اقتصاد با آزاد شدن این پول ها، افکار عمومی را برای حمایت از توافق ترغیب و به نوعی تیغ منتقدان را کند کردند. حال که می بینند پس از توافق، انتظارات افکار عمومی بسیار بالا رفته و بدون داشتن برنامه و صرفا با آمدن پول نقد تحول چندانی نمی توانند ایجاد کنند بر روی این مسئله که مردم باید صبر کنند و تحول اقتصاد زمان بر است تاکید می کنند.
این دانشجوی فیزیک دانشگاه پیام نور ایلام با مطرح کردن این سوال که اگر چنانچه بازی تبلیغاتی در کار نبوده پس چرا دولتی ها از ابتدا حقیقت را نگفتند؟ گفت: تاکید می کنم پول نقدی که بنا است به کشور وارد شود کمتر از یک سیزدهم بودجه ی عمومی امسال کشور است.
انصاری دلیل عدم صداقت دولت و ممانعت از شفاف گویی از سوی سیاسیون را متضرر شدن آنان در صورت آگاه شدن مردم عنوان کرد و اذعان داشت: آگاه شدن ملت از جزییات به ویژه در مواردی مانند تحریم ها و سرمایه های بلوکه شده اصلا به سود دولت نیست. همانطور که ذکر شد خود دولتی ها بهتر از همه می دانستند که با آمدن مبالغ غیر قابل چشمگیر پول به ایران تحول و معجزه ای رخ نمی دهد. اما در یک بازی تبلیغاتی با موثر نشان دادن این تحریم ها و مهم نشان دادن رفع این تحریم ها به دنبال کم اثر کردن سخنان منتقدان و کارشناسان مستقل بودند. در مواردی مانند محدودیت های توان موشکی در قطعنامه ۲۲۳۱ یا جزییات تعهدات ما به آژانس و موارد دیگر نیز وضعیت به همین منوال است.
همین هفته پیش بود که تیتر زده بودن "ایها الناس صد میلیارد دلار قراره به دولت برسه".
هر چقدر دولت می گفت که خیلی کمه و 30 میلیلرد بیشتر نیست، شما قبول نمیکردین و میگفتین دولت داره مخفی میکنه.
الان تو مصاحبه بالا برگشتین میگین دولت میگه پول خیلی زیادی وارد کشور میشه!!
بابا شماها دیگه کی هستین