به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از رویترز، استراتژی عربستان برای برقراری توازن مجدد در بازار نفت از طریق یک دوره افت قیمت ها تاکنون چندان موثر نبوده و تولید کنندگان رقیب ادعا می کنند که حتی در صورت افت بیشتر قیمت ها آنها باز هم تولید را بالاتر خواهند برد.
سیاستگذاران سعودی اصرار دارند که عربستان سهم خود از بازار را حفظ خواهد کرد و قیمت های پایین تولید کنندگان پرهزینه را به کاهش تولید وادار خواهد ساخت.
با کاهش بیش از 50 درصدی قیمت نفت نسبت به این موقع از سال 2014، مصرف نفت با نرخ رشدی که جزو سریعترین ها در طی یک ده گذشته است، در حال افزایش است.
نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه رشد تولید تولید کنندگان نفت شیل و دیگر تولید کنندگان خارج از اوپک در حال کند شدن است، اما این رشد هنوز متوقف نشده است.
در داخل اوپک، دیگر تولید کنندگان، به خصوص ایران و عراق مصمم به ادامه افزایش تولید خود حتی به بهای کاهش هر چه بیشتر قیمت ها هستند.
وزیر نفت ایران گفت: «ما به هر قیمتی شده تولید نفت خودمان را افزایش خواهیم داد و ما هیچ راه دیگری نداریم.»
«اگر افزایش تولید نفت ایران به درستی انجام نشود، ما به صورت دائمی سهم خود از بازار را از دست خواهیم داد.»
به نظر می رسد که استراتژی عربستان برای برطرف کردن فزونی عرضه و رسیدن به یک افزایش پایدار در قیمت ها در 2 یا 3 سال آینده کافی نیست.
ادامه تولید کشورهای غیر عضو اوپک به رغم افت قیمت ها، در کنار تداوم رقابت بر سر به دست آوردن سهم بیشتر از بازار در درون اوپک پس از سال 1986، موجب ایجاد یک دهه کاهشی در بازار نفت شد. اکنون تولید کنندگان و سرمایه گذاران نگران اند که همان بلا مجددا بر سر بازار نفت بیاید.