به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ وزیر نفت در هر نشست خبری از پرداخت هزینه یارانههای نقدی توسط این وزارتخانه گله میکند و اخیراً هم از آن به عنوان "عذاب الیم" نام برد و گفت: تأمین این مبلغ خواب را از چشمانش ربوده است.
گله و شکایت دولتیها از تأمین منابع مالی هدفمندی یارانهها در حالیست که یکی از منابع مالی تأثیرگذار وزارت نفت کاهش چشمگیری داشته است و در مقابل نیز هزینه زیادی برای واردات بنزین پرداخت شده است.
طبق آمار شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی واردات بنزین و گازوئیل در سال گذشته نسبت به سال 1392، حدود 25 درصد افزایش داشته است این درحالیست که در این مدت صادرات گازوئیل 96 درصد و نفت کوره نیز 25 درصد کاهش یافته است.
طبق آمار این شرکت تابعه وزارت نفت، واردات بنزین در 144 روز نخست امسال نیز حدود 325 درصد افزایش داشته است.
همچنین ظرفیت نفت خام پالایش شده در پالایشگاههای کشور شده در سال گذشته نسبت به سال 1392 حدود 60 هزار بشکه در روز کاهش یافت؛ البته این رقم در سه ماهه اول سال جاری نسبت به برنامه 180 هزار بشکه کاهش را نشان میدهد.
از سوی دیگر تخفیفهای نجومی به خریداران فرآوردههای نفتی کشور یکی دیگر از عواملی است که موجب شده است، درآمدهای این وزارت نفت کاهش داشته باشد.
بر اساس آمار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پنج ماه نخست امسال حدود 9 میلیارد لیتر نفتگاز(گازوئیل) از طریق انبارهای رفسنجان، مشهد، تبریز و اصفهان با تخفیفهای تا 120 دلار در تن - زیر قیمت نفتگاز فوب خلیج فارس - به شرکتهای خاص جهت صادرات فروخته شده است. همچنین تخفیفهای صادراتی حمل دریایی نفتا و نفتکوره نیز به 26 تا 30 دلار در هر تن زیر فوب خلیج فارس رسیده است.
منبع: تسنیم
با این شرایط تمامی حرفها و عملهای این دولت نیز پوچ و بی معنیست