به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ علی اکبر جلالی پدر فناوری اطلاعات کشور و استاد دانشگاه علم و صنعت ایران بعدازظهر امروز در جشنواره تعاونیها و کارآفرینان برتر استان گلستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شده بود، با اعلام این خبر که 4.5 میلیون فارغ التحصیل بیکار در کشور وجود دارد گفت: راه برون رفت از این معضل روی آوری به مشاغل دانش بنیان است.
وی با انتقاد از اینکه کشور هنوز با روش سنتی امور خود را میگذراند، متذکر شد: در کشور متاسفانه از فرصتهای به روز علمی و دستاوردهای علم آی تی استفاده و بهره گیری نمیشود و با وجود میزان بالای منابع انسانی در نهادهای دولتی هنوز همه جا سخن از معضل بیکاری است.
پدر علم فناوری اطلاعات ایران پیشرفت اقتصادی و زندگی بهتر را منوط به بهره مندی از علوم روز به خصوص در حوزه آی تی خواند و ابراز کرد: وضعیت بهتر اقتصادی نیازمند تعامل است اما برای دور ماندن از اثرات منفی تعاملات جهانی باید در چارچوب شعائر دینی و اسلامی حرکت کنیم.
علی اکبر جلالی جهانی شدن را از راههای پیسشرفت اقتصادی خواند و با بیان اینکه این مسئله علاوه بر اثرات مثبت اثرات منفی نیز دارد، خاطرنشان کرد: اقتصاد جهان امروز حالت سینوسی پیدا کرده و اقتصاد چین از ماکزیمم قبلی دچار افت شده و به تبع جهان را متحمل زحمت کرده است این افت به این علت بود که اقتصاد چین اقتصاد چین نیست بلکه اقتصاد آمریکا است!
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران همچنین ابراز کرد: راه پیشرفت اقتصادی استفاده از علم در میدان عمل است در واقع امروز بیش از پول و نیروی انسانی و سطح فکری و مختصات جغرافیایی نیازمند بهره مندی از علوم روز و همچنین جهانی شدن هستیم.
وی با اشاره به طرح بکارگیری 5هزار فارغ التحصیل بیکار استان گلستان با آموزش مشاغل دانش بنیان اشاره کرد و در این باره گفت: در این طرح قریب به نیمی از این 5هزار نفر مدرک دانش بنیان دریافت کردند.
جلالی با بیان اینکه سرمایه ادارات باید وارد چرخه اقتصادی شوند، تأکید کرد: طرح اشتغال دانش بنیان استان گلستان اولین پروژه ایجاد اشتغال در کشور بوده است که پایلوت آن در استان گلستان طرح ریزی شد که اگر این پروژه پیشرفت نکند مقصر دولت است چرا که دولت از ترس بیمه وارد این مقوله نمیشود و تصور میکند اشتغال با پول معنا میشود در حالیکه این تصور اشتباه است و امروزه مشاغل دنیا مشاغل دانش بنیان شدهاند.