به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یاسوج، یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد گچساران در مقاله ای علمی که در نشریات علمی و معتبر دنیا به چاپ رسیده است، از طراحی رآکتور جدیدی برای تبدیل گاز های گلخانه ای خبر داد.
سعی دلاوری با اشاره به جزئیات این طرح گفت: در این طرح، رآکتور مورد نظر باعث می شود گاز های گلخانه ای به هیدروژن تبدیل شوند.
وی افزود: گازهای گلخانه ای که شامل متان و دی اکسید کربن هستند، با اختراع این رآکتور به ماده با ارزش و حیاتی هیدروژن تبدیل شده و باعث جلوگیری از تأثیرات مخرب گاز های ذکر شده می گردد.
دلاوری به همکاری یکی از اساتید دانشگاه یاسوج با این پروژه اشاره کرد و گفت: مهر اورنگ قاعدی، استاد گروه شیمی دانشگاه یاسوج و عضو یک درصد دانشمندان برتر جهان و پروفسور عایشه نور از مالزی نیز در این پروژه همکاری دارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گچساران به ارزش مند بودن این پروژه اشاره کرد و گفت: انرژی هیدروژن به عنوان مکانیزم ذخیره یک منبع انرژی پاک و پایدار به حساب میآید که برای تصور پاک بودن آن می توان اجاق خانه ای را بدون دودکش تصور کنیم.
وی گفت: یا به عنوان مثال های دیگر، آب خارج شده از موتور وسایل نقلیه که قابل استفاده باشد و یا دستگاه های ذخیره انرژی که بدون ایجاد آلودگی، گاز های گلخانه ای و اثرات مخرب شیمیایی به کار مشغولند.
لازم به ذکر است، مقاله ای از این استاد دانشگاه با عنوان «تبدیل گازهای گلخانه ای به هیدروژن» در مجلع علمی بین المللی «Cleaner Production» با ضریب ۳.۸ به چاپ رسید.