به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بررسی لایحه شوراهای حل اختلاف در کمیسیون تخصصی قضایی و حقوقی براساس اصل 85 قانون اساسی را در دستور کار خود قرار دادند و با 114 رأی موافق، 24 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر با آن موافقت کردند.
بر اساس اصل 85 قانون اساسی، مجلس می تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان ها، شرکت ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت را به کمیسیون های ذیربط واگذار کند و
تنها برای اجرای آزمایشی آن در جلسه علنی رای گیری می شود.
بر این اساس، نمایندگان بررسی و تصویب لایحه شوراهای حل اختلاف را به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس واگذار کردند.
الهیار ملک شاهی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد این لایحه گفت: شوراهای حل اختلاف یکی از نهادهای مدنی و مردمی بسیار مهم هستند که در اکثر کشورهای دنیا در سیستم قضایی وجود دارند.
وی با تاکید بر این که امر صلح و سازش به شدت مورد تاکید دین اسلام است، افزود: شوراهای حل اختلاف برای رفع اختلافات، دعاوی خانوادگی و اختلافات کوچک تشکیل شده و نهاد بسیار موثری در دستگاه قضایی است.
نمایندگان مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شوراهای حل اختلاف تا امروز توانسته اند بسیاری از مشکلات مردم را حل کنند و این حل مشکل به صورت کلی و دائمی بوده است چون طرفین به هم رضایت می دهند.
ملک شاهی اضافه کرد: نزدیک به 40 یا 50 درصد دعاوی دادگستری امروز در شوراهای حل اختلاف پیگیری می شود و درصد بالایی نیز با مصالحه خاتمه می یابد.
وی همچنین گفت: اگر این لایحه به صورت عادی در مجلس بررسی شود، بسیاری از کارشناسان و حقوقدانان نمی توانند در این راستا اظهارنظر کنند. ما خواهان بررسی این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هستیم تا بتوانیم از حضور کارشناسانی و حقوقدانان خارج از مجلس استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: اگر این لایحه برای بررسی و تصویب به این کمیسیون ارجاع شود، ما قول می دهیم از لحاظ فنی آن را به خوبی مورد رسیدگی قرار دهیم.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان نیز در مخالفت با بررسی و تصویب این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: بسیاری از نمایندگان مجلس، حقوقدان و کارشناس هستند. از این رو بهتر است این لایحه در صحن علنی مجلس بررسی شود.
همچنین هادی حسینی نماینده قائمشهر در موافقت با بررسی و تصویب این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس براساس اصل 85 قانون اساسی گفت: مجلس بررسی طرح ها و لوایح زیادی از جمله برنامه ششم و بودجه را در دستور کار دارد، از این رو بهتر است ما به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اعتماد کنیم و اجازه دهیم این لایحه در این کمیسیون بررسی شود.