به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عفت رئیسی سرحدی مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عسل کشور امروز در مراسم رونمایی از یک نشان تجاری عسل، گفت: یک خلاء در بخش کشاورزی، بازار و بازارسانی و ارزش آفرینی برای محصولات است.
وی افزود: ما محصولی به نام عسل تولید میکنیم که در توزیع و مصرف آن نقشی نداریم اما با معرفی برند تجاری این محصول کاری فراتر از بازار رسانی با عنوان ارزش آفرینی برای محصول ایجاد کردهایم.
رئیسی سرحدی با بیان اینکه سلامت، خوراک و امنیت غذایی مردم یک بحث ملی است بیان داشت: زنبورعسل به عنوان یکی از عناصر پایه مثل آب و خاک باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عسل کشور تصریح کرد: حلقه مفقوده کاهش برداشت محصولات کشاورزی و قابل صادرات نبودن آن غیر از بحث بازارسانی شاید عدم توجه به نقش زنبور عسل به لحاظ گردهافشانی در حفظ و حراست از اکوسیستم و افزایش محصولات کشاورزی است.
وی بیان داشت: تولیدکنندگان به تنهایی قادر به تولید، بستهبندی، بازاریابی و صادرات نیست و این یک زنجیره است که هر کدام متخصصان خاص خود را میطلبد.
رئیسی سرحدی با بیان اینکه عسل ایران به دلیل نقش دارویی جزء بهترین عسل دنیا است، گفت: متاسفانه نظارت بر مواد غذایی ما را از نوشتن مشخصات دارویی عسل بر روی انواع مختلف عسل منع کرده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبور عسل کشور تصریح کرد: برای اینکه اکسیر برند عسل ایران شود نیاز به سرمایهگذاری ملی داریم.
رئیسی سرحدی گفت: 74 هزار زنبوردار در اقصی نقاط کشور در این حرفه مشغول هستند اما ماحصل تلاش آنها به سلف خرها میرسد و کارخانجات لبنیات ما عسل درجه 3 را خریداری میکنند.
وی بیان داشت: زنبور عسل 70 درصد باعث دانهدار شدن دانههای روغنی میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبور عسل با درخواست ردیف بودجه گفت: با وجود 6.5 میلیون کلنی در کشور اختصاص ردیف بودجه به صنعت زنبورداری حق زنبورداران است.
رئیسی سرحدی تصریح کرد: تولید کنندگان چینی از هر کندو 12 کیلو ژل رویال (غذای ملکه) بدست میآورند و ارز آوری این محصول برای چین دو برابر درآمد نفت بشکهای 110 دلار است .
وی افزود: زنبور عسل با پتانسیل مدیریت یک میلیون شغل سبز و نمونه بارز اقتصاد مقاومتی هنوز ردیف بودجه ندارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبور عسل با بیان اینکه تحقیقات ما در این بخش به دلیل عدم بودجه به نتیجه نمیرسد، گفت: ما میخواهیم در برنامه توسعه ششم ردپایی از زنبور عسل وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه زنبور عسل امنیت غذایی کشور را تأمین میکند، بیان داشت: اگر یک سال زنبور عسل در مزارع وجود نداشته باشد آنگاه خواهید دید که ارز چند میلیون دلاری که صرف واردات میشود باید اضافه شود.