به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سعید سلامی امروز در نشست خبری رتبه بندی برترین دانشگاههای علوم پزشکی در بخش پژوهش در کشور در سالن جلسات ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: پژوهش و رتبه بندی پژوهشی نشان از سلامت بخشهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی دارد.
وی ادامه داد: از سالها پیش خدمات درمانی در کنار خدمات آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی راه پیدا کردند و دانشگاه موظف شد در کنار آموزش، بحث درمان را نیز دنبال کند.
سلامی با بیان این نکته که در صورت داشتن منابع مالی و پشتیبانی در اندازه کافی میتوان در امر پژوهش موفق بود، بیان داشت: دانشجو و نیروی انسانی مناسب در کنار منابع مالی و پشتیبانی در اندازه کافی میتواند یک دانشگاه را در جایگاه پژوهشی مناسب قرار دهد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کسب رتبه سوم این دانشگاه در بخش پژوهش در میان دیگر دانشگاهها را نتیجه تلاش مدیران و مسئولان گذشته تا کنون دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانست و تصریح کرد: این امر نتیجه تلاش بخش آموزش دانشگاه در کنار بخش پژوهشی و دیگر بخشهای دانشگاه است.
وی رشد مقالات علمی در این دانشگاه را به جهت کمی در حد مناسبی دانست و ضمن تاکید بر کیفی شدن مقالات تولیدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: در حال حاضر رشد کمی مقالات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حد مطلوبی است؛ اما مقالات کیفی و کاربردی آن گونه که باید خود را نشان نداده است.
سلامی به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص رشد فرهنگ پژوهش در کشور اشاره کرد و بیان داشت: مقام معظم رهبری تاکید بسیاری دارند که در کشور فرهنگ پژوهش در میان مردم و مسئولان رشد پیدا کند و بر این اساس ما باید به سوی مقالات کاربردی حرکت کنیم.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به رشد کمی مقالات در پایگاه بین المللی ISI اشاره داشت و خاطرنشان کرد: سهم تعداد مقالات ارسالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایگاه ISI حدود ۸۰۰ مقاله است که نشان دهنده رشدی ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته میباشد.
وی ادامه داد: متاسفانه ما در بحش پژوهش در کشور دارای پایگاه اجتماعی بسیار ضعیفی هستیم که در دو سال گذشته تلاش داشتهایم بخش قابل توجهتری از اعتبارات را با مطرح کردن اهمیت پژوهش در کشور به خود اختصاص دهیم.
سلامی با بیان این نکته که اگر پژوهش بتواند بخشی از مشکلات درمانی مردم را حل کند در آن صورت دولت نیز ما را بیش از گذشته حمایت خواهد کرد، گفت: ما باید در بحث افزایش بیماریهای غیرواگیردار مانند دیابت در بخش پژوهش به موفقیتهایی دست پیدا کنیم تا در این صورت دولت نیز توجهی بیش از پیش به بخش پژوهش داشته باشد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ظرفیت بالای بخش بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و تاکید کرد: توجه به درمان در دانشگاههای علوم پزشکی ناخواسته به بخش پژوهش و آموزش در دانشگاه آسیب رسانده است که بر این اساس ما در طول دو سال گذشته تمرکز خود را بر اعضای هیئت علمی بالینی خود متمرکز کردهایم.
وی آزاد شدن ظرفیت هیات علمی بخش بالینی را تاثیر گذار بر رشد بخش پژوهشی دانشگاه دانست و تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم تا اعضای هیات علمی بالینی خود را که اکثرا جوان و دارای میانیگن سنی ۴۰ سال هستند در همان پنج سال اول علاقمند به بحث پژوهش کنیم.
سلامی به فاصله اندک میان دانشگاههای علوم پزشکی کسب کننده رتبههای دوم، سوم، چهارم و پنجم در بخش پژوهش اشاره داشت و بیان کرد: ما برای حفظ و ارتقای این رتبه باید نیم نگاهی به دانشگاههای اصفهان و شیراز داشته باشیم که در رتبههای پس از ما قرار دارند و از طرفی تلاش جهت عبور از دانشگاه شهید بهشتی را نیز باید مد نظر داشته باشیم.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از نبود حضور خیرین سلامت در بخش پژوهش، گفت: امیدواریم خیرین سلامت بخش پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را باور داشته باشند و حداقل جهت ساخت زیرساختهای پژوهشی دانشگاه وارد عمل شوند.
وی ادامه داد: ما در بخش پژوهش نیازمند ساخت دانشکدههایی هستیم که در صورت ورود خیرین سلامت در این بخش میتوانیم حتی به ساخت بیمارستان پژوهشی نیز دست پیدا کنیم.
سلامی به اهمیت وجود نیروی انسانی ماهر در بخش پژوهش در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره داشت و افزود: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود به اهمیت حفظ نیروی انسانی نخبه و توانمند کشور اشاره داشتند که ما نیز نیازمند جذب این نیروها در بخش پژوهش هستیم.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت راهبردی کردن اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره و ضمن بیان این که اقتصاد مقاومتی بدون توجه به بخش پزوهش عملیاتی نخواهد شد، بیان داشت: سیاست دولت و نظام بر اقتصاد مقاومتی استوار است که پایه اقتصاد مقاومتی توجه به شرکتهای دانش بنیان است.