به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در نشست مشترک استانداران و رؤسای محترم نمایندگیهای جمهوری اسلامی که صبح امروز (یکشنبه 18 آبانماه) در وزارت کشور برگزار شد، گفت: در منطقهای قرار گرفتیم که امنیت با چالش جدی روبروست اما با تمام اقداماتی که انجام میدهیم در عرصه بینالملل بدهکار میشود.
وی ادامه داد: در یکی از کشورهای همسایه مهاجرتهای غیرقانونی از این کشور به سمت اروپا شکل گرفت اما اتحادیه اروپا کمکهای مالی را به این کشور اختصاص داد تا از این امر جلوگیری شود، که باید از خود سؤال کنیم که آیا ما توانستهایم از این فرصتهای بینالمللی استفاده کنیم و شاید زبان ما در این حیطه کارایی نداشته است.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با ارائه آماری در زمینه مقابله با گروههای پخش کننده مواد مخدر گفت: ما هزار و 200 باند مواد مخدر را متلاشی و بیش از 350 هزار قاچاقچی را شناسایی کردیم که در این راه 4 هزار شهید و مجروح برای مبارزه با مواد مخدر تقدیم به انقلاب کردیم.
ذوالفقاری با اشاره به مهاجران مجاز و غیرمجاز در کشومان تصریح کرد: 400 هزار دانشآموزان از این مهاجران حدود 10 مدرسه دو شیفته را به خود اختصاص دادند و بیش از 360 هزار فرصت شغلی اتباع مجاز بوده که باید به دنبال آن باشیم که با این حجم از مهاجرین در فرصتهای بینالمللی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با انتقال تروریست ها در مرزها حدود 721 پایگاه مرزی در این راستا مستقر کردیم اقدامات الکترونیکی و پوشش هوایی را در این زمینه برقرار کردیم.
ذوالفقاری با اشاره به امضای اسناد همکاری با دیگر کشورها خاطر نشان کرد: با 36 کشور اسناد همکاری امنیت امضا کردیم که با 16 کشور موافقتنامه، 22 کشور یادداشت تفاهم و 9 کشور قرار داد چند جانبه و تفاهمنامه داشتیم.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با انتقاد از برخوردهای نامناسب برخی کشورها همسایه در توقف ترانزیت جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اخیراً یکی از کشورهای همسایه 3 یا 4 روز کامیونهای ما را در داخل نگه داشته بود اما وقتی خواستیم برای آنان محدودیت متقابل ایجاد کنیم وحدت در این مسیر وجود نداشت.
وی با اشاره به ضرورت تسهیل در صدور ویزا یکی از اقدامات وزارت کشور در جهت جلوگیری و مهاجرت غیرقانونی اعلام کرد و تصریح کرد: به روایت آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بالای 90 درصد کالای قاچاق وارد کشور میشود و آن بخشی هم که وارد نمیشود پس از طی مسیری و به طریقی وارد کشور میشوند که ما هزینههای زیادی را برای برخورد با این امر مطرح میکنیم که آیا زمان آن نرسیده است که کاری پایه و اساسی در این زمینه انجام شده و حقوق دولت نیز در این مسیر مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین باید فکر اساسی برای مقابله با کالای غیر مجاز داشته باشیم.