به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام اسدی امروز در کارگاه تربیت مدرس «ازدواج مناسب در جوانان» که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار شهید چمران بیمارستان قائم این دانشگاه برگزار شد، گفت: مهمترین موضوع در داشتن ازدواجهای موفق در کشور بحث خانواده است.
وی افزود: خانواده مهمترین نهاد اجتماعی در هر کشوری محسوب میشود و اگر امروز ایران در رساندن جوانان خود به ازدواج (۱۱ میلیون جوان مجرد) و از طرفی ایجاد پایداری در ازدواج( رشد طلاق در کشور) دچار مشکل است باید به دنبال دلایل آن در کانون خانواده بود.
زلزله اجتماعی در ایران رخ داده است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که اگر آمارهای ارائه شده در خصوص کاهش ازدواج و به طبع رشد طلاق در ایران صحت داشته باشد ما با زلزله اجتماعی در کشور روبه رو خواهیم بود، تصریح کرد: اگر بر اساس آمارها از هر چها ازدواج در ایران یکی به طلاق منجر شود و یکی در شرف طلاق باشد باید گفت زلزله اجتماعی به بزرگی ۱۰ ریشتر ایران را در بر گرفته است.
حجت الاسلام اسدی ادامه داد: زلزله اجتماعی به این معنا است که باید همه ملت ایران در رفع این مشکل بزرگ همت گمارند و مانند دولت سازندگی که از پشت پاکت شیرینی گرفته تا تبلیغات درون شهری و رسانهای و حتی کتاب مدارس جهت کنترل جمعیت استفاده میکرد از تمام پتانسیل کشور جهت رشد جمعیت استفاده شود.
طلاق در پنج سال اول زندگی نشان از ضعف کار فرهنگی در کشور است
وی رضایتمندی از زندگی را یکی از شاخصههای مهم داشتن ازدواج پایدار دانست و بیان داشت: خانوادهای سالم است که میزان رضایتمندی اعضای آن از یکدیگر بسیار بالا باشد و رضایتمندی در صورت داشتن اخلاق اسلامی در زندگی شکل خواهد گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که چرا باید از هر ازدواج در تهران یکی در همان پنج سال اول به طلاق منجر شود؟ بیان داشت: بر اساس آمار اعلام شده در پایتخت ایران از هر چهار ازدواج انجام شده یکی در همان پنج سال اول زندگی راه جدایی را دنبال میکند که این نشان از ضعف فرهنگی در کشور دارد.
حجت السلام اسدی افزود: این در حالی است که یک ازدواج نیز در برهه طلاق و کش و قوسهای دادگاه است، یک ازدواج در طلاق عاطفی به سر میبرد و تنها از هر چهار ازدواج یک زوج توانسته است از زندگی خود به رضایتمندی برسد.
وی هدف خداوند از قرار دادن دختر و پسر در کنار یکدیگر در قالب ازدواج را آرامش دانست و بیان داشت: امیرالمومنین(ع) هنگام ورود به خانه با دیدین حضرت زهرا (س) غمهای خود را فراموش میکردند؛ اما امروزه بسیاری از زوجین توان دیدن همسر خود را ندارند و این نکته جای تعجب دارد.
رغبت به ازدواج را قبل از فرزندآوری افزایش دهیم
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیج همگانی جهت رشد نرخ جمعیتی در کشور را خواستار شد و ضمن تاکید بر رشد آمار ازدواج در کشور، متذکر شد: قبل از اینکه فرزندآوری را مورد تاکید قرار دهیم باید رغبت به ازدواج را در کشور ایجاد کنیم، که این اتفاق جزء با ایجاد حس نیاز به داشتن ازدواجی سالم، اسلامی و اخلاقی در کشور ایجاد نخواهد شد.
حجت الاسلام اسدی به نقش خانوادهها در رشد آمار ازدواج اشاره داشت و گفت: در قدیم این خانوادهها بودند که بدون درنظر گرفتن خواست فرزندان، آنها را حتی از هنگام تولد به نام فرزندی از اقوام کرده و ازدواج در سنین پایین را افزایش میدادند.
وی ادامه داد: امروز نقش خانوادهها کاملا برعکس شده است و در ابتدا بر تغذیه فرزند خود، در ادامه بر تحصیل وی و در نهایت اگر تمایل فرزند را ببینند در خصوص ازدواجش فکری میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مسئولیت ۱۶ ساله خود در نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در این مدت ستاد ازدواج دانشجویی استان را در دست داشتیم و در برنامههای خود تلاش کردیم تا مشاورههای داشتن زندگی پایدار به جوانان دانشجو را دنبال کنیم.
حجت الاسلام اسدی ادامه داد: باید اعتراف کرد بسیاری از طلاقها به دلایل جزئی در کشور گرفته میشود که اگر مشاورهای بعد و قبل از ازدواج را برای زوجین برگزار کنیم مانع از رشد آمار طلاق در کشور میشویم.
میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی حدود دو درصد است
وی با بیان این نکته که بر طبق آمار گرفته شده در سال ۱۳۹۰ از میان ۱۸ هزار و ۲۴۰ زوج دانشجو بسیاری از ازدواجهای دانشجویی به طلاق ختم نشده بود، گفت: باید این نکته را با افتخار گفت که در ازدواجهای دانشجویی میزان طلاق و جدایی عاطفی بسیار کمتر از انواع دیگر ازدواجها است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر طلاق در ازدواجهای دانشجویی تنها دو درصد آمار را به خود اختصاص داده است که عدم رشد طلاق در این نوع ازدواجها نشان میدهد پایداری زندگی در این سبک از ازدواجها بسیار بالاتر از دیگر انواع آن است.
حجت الاسلام اسدی با اشاره به بازگشت خانوادهها به نقش اصلی خود در رشد ازدواج دانشجویان، گفت: خانوادها باید کاری کنند تا باری دیگر فرزندان کشور اسلامی ایران مانند دهه ۶۰ علاقمند به ازدواج و حفظ پایداری آن شوند.
برای۳۰ درصد دانشجویان دختر جوان همسطح در تحصیلات وجود ندارد
وی به علاقه دانشجویان در داشتن همسری همسطح تحصیل خود اشاره داشت و افزود: در سال جاری ما چهار میلیون دانشجو وارد دانشگاهها کردهایم که از این تعداد ۶۵ درصد خانم و ۳۵ درصد آقا هستند، این در حالی است که اگر هر دختر دانشجو به دنبال همسر محصل و دانشجو باشد ۳۰ درصد از دختران دانشجو نخواهند توانست به همسری دارای سطح تحصیلی خود دست پیدا کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه بر ناپایداری ازدواجهایی که خانوادهها حامی آن نیستند اشاره داشت و گفت: متاسفانه خانوادههای امروزی مانند گذشته حامی جوان خود در اجرای ازدواج نیستند که بسیاری از ازدواجهای صورت گرفته به دلیل نداشتن این پشتوانه به شکست منجر میشوند.
حجت الاسلام اسدی اجرای اسلام در زندگی در خصوص داشتن اخلاق زناشویی را بسیار مهم دانست و افزود: روزی مرحوم آیت الله جواد آقا تهرانی به جلسهای میرود و در بازگشت به خاطر میآورد کلید همراهش نیست و اهل خانه در خواب هستند، او تا هنگامهای که احتمال بیداری اعضای خانه را میدهد پشت در میماند و سپس زنگ خانه را میزند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: آیا این گونه زندگیها می تواند از هم بپاشد آن هم وقتی شما از خود برای آرامش خانواده هزینه جسمی و روحی میکنید؟.
وی با انتقاد از نبود محبت میان اعضای خانوادهها در زندگیهای جوانان و برخی خانوادههای سنتی در ایران، بیان داشت: بر اساس آمار گرفته شده در کشور افراد خانواده تنها پنج دقیقه برای یکدیگر وقت میگذارند که این موضوع در کنار وقت بسیاری که جوانان در شبکههای اجتماعی می گذراند نشان از نبود مدیریت درست در زندگی است.
این استاد دانشگاه با انتقاد از رسانه در نداشتن برنامههای تربیتی مناسب جهت ایجاد استحکام لازم در خانوادهها، بیان داشت: گاهی فیلمهای سینمایی در کشور ساخته میشود که در کنار نقاط تاریک آن هشدارهای خوبی به خانوادهها میدهد؛ اما رسانه ملی این نکات را با وجود داشتن هجم بیشتری از مخاطبان لحاظ نمیکند.
ستاد ازدواج دانشجویی برنامههای مشاوره خوبی را ارائه میدهد
حجت الاسلام اسدی در ادامه با بیان این نکته که باید تشکر کردن، وقت برای هم گذاشتن، ندیدن ایرادات، مهربانی کردن و دوست داشتن را در زندگی زناشویی خود تمرین کنیم، گفت: اسلام به زیبایی بهترین الگوی زندگی پس از ازدواج است؛ اما برخی جوانان ما در به کار بردن اسلام و جاری سازی این دین کامل در زندگی خود ناتوان هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرد شدن زندگی جوانان پس از ازدواج را نتیجه بیتوجهی به مقدمات داشتن یک زندگی سالم دانست و افزود: در خانوادهای که اعضای آن نمیخواهند حرف هم را بشنوند و برای هم وقتی بگذارند نقش زن و شوهر به نقش شیء و اسباب تبدیل میشود.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد تلاش خود را جهت افزایش دادن آمار ازدواج دانشجویی دنبال خواهد کرد و بر این اساس در ستاد ازدواج دانشجویی برنامههای مشاورهای خوبی در حال انجام بوده و هست که توانسته مانع از برخی طلاقهای احتمالی در میان زوجین مشکل دار شود.
این استاد دانشگاه هیچ ارگانی و نهادی را به اندازه خانواده در رشد ازدواج در کشور موثر ندانست و گفت: باید اداب رسومی که شرایط انجام ازدواج آسان و راحت مانند ازدواج دانشجویی را در کشور از میان میبرد، تغییر داد تا با رشد ازدواج در کشور روبه رو شویم.
غرب به دنبال عادی سازی طلاق در خانوادههای اسلامی است
حجت السلام اسدی کاهش دادن آمار طلاق در ازدواجهای دانشجویی را تنها در صورت مراقبت خانوادهها و دانشجویان از زندگی خود دانست و افزود: نباید اجازه داد طلاق در ازدواجهای دانشجویی رشد یابد و میتوان آمار دو درصد طلاق در این ازدواجها را نیز کاهش داد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان، یادآور شد: طلاق در گذشته در میان خانوادهها واژه سنگینی بوده است؛ اما امروز تبلیغات غربی به دنبال عادی سازی طلاق در میان حانوادههای اسلامی است که باید به این نکه نیز توجه شود.