به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسین مرعشی امروز در نشست صف بندیها و چالشهای محتمل در انتخابات پیش رو که به همت انجمن اسلامی مدرسین در دانشکده ادبیات فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: انتخابات مجلس دهم برای گروههای سیاسی کشور هر کدام از زوایه الویتهایی که برای کشور قائل هستند، دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: برای مجموعه اصلاح طلبان و حامیان دولت نیز این انتخابات به عنوان نخستین انتخابات پس از انتخابات سال ۹۲ دارای اهمیت است.
سخنگوی حزب کارگزان حامیان سیاسی دولت را مجموعه اصلاح طلبان دانست و گفت: از نظر ما اتفاقی معجزه آسا در سال ۹۲ در کشور رخ داد و کشور را از مسیرهای نادرست نجات داد. سیری که کشور را به یک مسیر قهقرایی میکشاند و آن را وارد مسیری نامناسب میکرد که ما یا باید تسلیم میشدیم و یا اینکه خسارتهای بسیاری را میپرداختیم.
مرعشی ادامه داد: در سال ۸۴ کشور در شرایط فوق العاده خوبی قرار داشت و تنها یک مشکل به نام بحث هستهای در آن موقع وجود داشت. وقتی مسئله هستهای ایران در شورای حکام مطرح شد، ما در آن دوره توانستیم بحران را مدیریت کنیم بدون اینکه کشور با محدودیت مواجه شود؛ به طوری که با مدیریت رئیس دولت اصلاحات و روحانی با سه کشور اروپایی مذاکره کردیم و با پذیرش یک تعلیق داوطلبانه اجازه ندادیم حتی یک قطعنامه نه تنها در شواری امنیت که در شورای حکام به تصویب برسد.
این نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: پس از انتخابات سال 84 پاسخ غرب این بود که ما احمدی نژاد را نمیشناسیم؛ البته این بحث در ایران هم مطرح بود. یک روز یک نفر به من گفت چرا از احمدینژاد انتقاد میکنید؟ به وی گفتم وی مقام قدسی ندارد که نشود مورد انتقادش قرار داد؛ احمدی نژاد رئیس جمهور منتخب مردم است و میتوان از وی انتقاد کرد.
مرعشی ادامه داد: بعد از انتخابات سال ۸۴ پاسخ غرب این بود که ما احمدی نژاد را نمیشناسیم، بنابراین باید مدتی زمان بگذرد، البته در ایران نیز افرادی بودند که احمدی نژاد را نمیشناختند.
وی خاطر نشان کرد: پس از روی کار آمدن احمدی نژاد و مخالفت هایی که با وی داشتم فردی به من گفت چرا از احمدی نژاد انتقاد می کنید در پاسخ گفتم احمدی نژاد مقام قدسی ندارد که نتوان از او انتقاد کرد وی رئیس جمهور منتخب مردم است بنابراین می توان او را مورد انتقاد قرار داد؛ این فرد گفت مشکل کار این است که مقام معظم رهبری از این فرد با قوت حمایت می کند و شما نیز به شدت از او انتقاد دارید این جریان ممکن است این گونه تعبیر شود که شما مخالف مقام معظم رهبری هستید من در جواب گفتم این آقا روزی به صورت رهبری چنگ خواهد انداخت همیشه باید در گذشته نگاه کرد و به تحلیل آینده پرداخت.
وی افزود: به این فرد گفتم احمدی نژاد روزی استاندار و فرماندار هاشمی رفسنجانی بود می توانست در انتخابات شرکت کند و پیروز میدان شود؛ اما چنانچه اصالت داشت به صورت هاشمی چنگ نمی انداخت، بنابراین از رفتاری که این شخص با هاشمی رفسنجانی انجام داد باید فهمید روزی به صورت رهبری چنگ می زند.
سخنگوی حزب کارگزاران خاطر نشان کرد: هنگامی که احمدی نژاد به عنوان ریاست جمهوری انتخاب شد غرب عنوان کرد که من این فرد را نمی شناسم و نیازمند فرصت هستم. ما این گفته را توهین به خود و نوعی دخالت در مسائل داخلی دانستیم.
مرعشی خاطر نشان کرد: در سال 84 سیاست مداران ایران چه از جناح اصلاح طلب و چه از جناح اصولگرا عملکرد نامناسبی داشتند و هیچ کس به هیچ کس و همه به کشور رحم نکردند که نتیجه آن حاکمیت هشت ساله احمدی نژاد در کشور شد.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: در سال 92 با محدودیت های جدی مواجه شدیم به طوری که آقای هاشمی رفسنجانی با هشدارهایی جهت عدم حضور در انتخابات روبه رو شد و در نهایت از جانب شورای نگهبان رد صلاحیت شد و شاید این مسئله در تاریخ شورای نگهبان امری بسیار پرریسک بوده باشد؛ اما ما نرنجیدیم و در سال 92 عاقل شدیم در همان محدوده باقی مانده دست به انتخابات زدیم و خدا کمک کرد مسیر کشور تغییر داده شد.
مرعشی با یادآوری این که آقای لاریجانی زمانی که به عنوان جانشین روحانی در شورای امنیت ملی انتخاب شد در خصوص تعلیق داوطلبانه ایران گفت آب نبات گرفتیم و دُر غلتان تحویل دادیم گفت: ما در زمان خاتمی خط قرمز داشتیم و خط قرمزمان این بود که پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده نشود؛ چرا که هیچ کشوری از رفتن به ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل تجربه خوبی ندارد.
این فعال سیاسی یادآور شد: آقای لاریجانی هنگامی که به جای آقای روحانی تصدی شورای امنیت ملی را گرفت عنوان کرد که غربی ها خط قرمز ما را فهمیده اند به همین دلیل به تهدید ما می پردازند چنانچه این خط قرمزها را برداریم پرونده ایران نه تنها به شورای امنیت نخواهد رفت بلکه تهدیدهای غرب نیز کاهش می یابد بنابراین خط قرمز را برداشت؛ اما پرونده ایران به شورای امنیت رفت.
سخنگوی حزب کارگزاران بیان داشت: زمانی که لاریجانی برای مذاکره با سولانا به اروپا می رفت قبل از پرواز اعلام کرد ما برای پذیرفتن محدود کردن غنی سازی و پذیرش بسته اروپایی با آنان وارد مذاکره خواهیم شد هنگامی که در فرودگاه وین پرواز لاریجانی به زمین نشست به وی اعلام شد که آقای احمدی نژاد اعلام کرده که ما 31شهریور تصمیم خود را خواهیم گرفت هنگامی که لاریجانی در فرودگاه با این سخن مواجه شد گفت ما پاسخ مقدماتی را اول شهریور و پاسخ نهایی را 31 شهریور خواهیم داد اما احمدی نژاد به متکی اعلام کرد که ما پاسخ مقدماتی نخواهیم داشت و این مسئله منجر به استعفای لاریجانی و پذیریش استعفای وی بدون اطلاع رهبری شد.
وی ادامه داد: طی دو سال 4 قطع نامه علیه ایران به تصویب رسید و احمدی نژاد برخلاف آن چیزی که گفته بود اروپاییان آنقدر قطع نامه دهند تا قطع نامه دانشان پر شود متوجه شد که قطع نامه ها بی تاثیر نیستند. پس از این ماجرا جلیلی به روی کار آمد و به وی اعلام شد پذیرش آن بسته ای که اروپاییان گفته اند را امضا کند و رهبری با من؛ هنگامی که خبر منتشر شد غرب به شدت استقبال کرد.
این فعال سیاسی ضمن اشاره به اینکه جلیلی دو سال زمان گذاشت و در نهایت متوجه شد که می بایست یک سری عقب نشینی ها را انجام دهد تا بتواند امتیاز بگیرد خاطر نشان کرد: قرار شد در بغداد بپذیریم که 20 درصد را ادامه ندهیم و طرف غربی تحریم های نفتی و بانکی را بردارد؛ اما در بغداد با پاسخ سرد غرب مواجهه شدیم چرا که آنان متوجه شدند تحریم هایشان اثرگذار بوده است.
مرعشی با اشاره به این نکته که قبل از آمدن روحانی به عنوان ریاست جمهوری ما یا باید ایستادگی می کردیم و یا تسلیم می شدیم افزود: با آمدن روحانی اتفاق عجیبی به نفع ایرانی ها رخ داد به طوری که طی دو سال و نیم با تصویب یک قطع نامه تمامی قطع نامه های سابق لغو شد و این به این معناست که روحانی کار 25 ساله را طی دو سال انجام داد.
وی تاکید کرد: برای ما بسیار مهم است که این قدرت، شوکت، عزت ملی و خردمندی ادامه یابد و مسیر تکامل همچنان رو به جلو حرکت کند و بدانیم که نباید با یک نقطه عطف دیگری کشور به مسیر قهقرایی کشیده شود.
پایداری ها در انتخابات مسیرشان را از افراطی ها خارج کردند
مرعشی خاطر نشان کرد: جبهه پایداری در انتخابات پیش رو مسیر خود را جدا کرده است. افراطی ها نیز تصور می کنند که کشور را باید به دو سال پیش بازگردانند، بنابراین مشاهده می کنیم که رقابت دراین انتخابات جدی است.
سخنگوی حزب کارگزاران با بیان این که بیش از 80 درصد مردم پروسه تصویب برجام را تایید می کنند گفت: ما همه این ها را برای توسعه اقتصادی کشور مناسب می دانیم در دنیای امروز کشورها بدون داشتن روابط بین الملل نخواهند توانست اقتصاد خود را پیش ببرند در اقتصاد مقاومتی نیز عنوان شده اقتصاد ایران باید درون گرا و برون زا باشد بنابراین بدون توجه به جهان بین المللی نخواهیم توانست موفق عمل کنیم.
وی تصریح کرد: امروز ترکیه بدون این که انرژی نفتی داشته باشد حجم تجارتش دو برابر ایران است، حجم اقتصاد امارات نیز با پنج میلیون نفر جمعیت معادل حجم اقتصاد ایران است بنابراین این شأن شیعه و اسلام، نظام اسلامی و ولایتفقیه نیست، چراکه هر کسی از هر زاویهای که ایران را دوست دارد یک فرد ملیگرا و مذهبی است.
مرعشی یادآور شد: ما باید با یک نگاه واقع بینانه ارزشی و انقلابی جلو برویم بنابراین به مجلس نیاز داریم تا این امور را محقق کنیم و با عقب ماندگی ها به مبارزه بپردازیم.
وی در پاسخ به این پرسش که نتیجه این صف بندی ها به کجا خواهد رسید و آیا کارگزاران پدرخوانده اصلاح طلبان است؟، گفت: جبهه کارگزاران پدر خوانده هیچ کس نیست ما عضو کوچکی از جبهه بزرگ اصلاح طلبان هستیم و تلاش داریم تا حول محور رئیس دولت اصلاحات وحدت خود را حفظ کنیم.
مرعشی خاطر نشان کرد: تلاش هایی در اصولگرایان توسط لاریجانی و ناطق در حال انجام است هم چنین جریان احمدی نژاد نیز حضور دارد و نمی دانیم با آنان چه رفتاری خواهد شد پایداری ها نیز در این انتخابات شرکت می کند البته بعید است مشهد بار دیگر به پایداری ها در مجلس کرسی بدهد برای مشهد زیبنده نیست که این میزان پایداری به مجلس بفرستد.
وی تصریح کرد: شورای نگهبان مشکل جدی اصلاح طلبان در انتخابات است البته ما به این مسیر عادت داریم و رویکرد ما بازی در زمین محدود است و مطمئنیم خداوند به ما کمک می کند و در انتخابات اثری جدی خواهیم گذاشت.
مرعشی در خصوص رد صلاحیت هیئت های اجرایی در استان های کشور نیز بیان کرد: امیدواریم استانداران و فرمانداران تسلیم نشوند دولت مصمم است تا هیئت های اجرایی رنگ و بوی دولت را داشته باشند و امید است فرمانداران و استانداران با در پیش گرفتن حوصله هر گزینه ای که رد صلاحیت می کنند به معرفی گزینه جدید بپردازند.
این فعال سیاسی ادامه داد: ستادی از مجموعه اصلاح طلبان تشکیل شده و هر فردی که خود را صالح می داند می تواند در این ستاد ثبت نام کند تا پس از بررسی صلاحیت ها توسط جمع حل و عقل بهترین را به مردم معرفی کنند.
باید اختلاف ها را کنار بگذاریم و به تجربه 92 اقتدا کنیم
وی گفت: ما هم تجربه 9۲ و هم 88 را داریم و باید اختلافات را کنار بگذاریم و به تجربه 92 اقتدا کنیم.
مرعشی در خصوص محرومیت خود نیز تاکید کرد: من به لطف خدا به مدت شش سال به عدم عضویت در احزاب محکوم شدم و هنوز هم از این نظام حمایت میکنم که در نهایت این محکومیت به دو سال تقلیل یافت امروز چهار سال از محکومیت من می گذرد و علی رغم این که دو سال در زندان جمهوری اسلامی بودم امیدوارم چنانچه شما هم مانند من دو سال در زندان جمهوری اسلامی بودید باز هم از این نظام مانند من حمایت می کردید.
وی یادآور شد: احمدی نژاد از رحم اجاره ای استفاده کرد اما جواب نداد ما از روحانی حمایت می کنیم و معقتدیم با خدمتی که روحانی کرد باید سال های سال از وی قدردانی کنیم.
مرعشی ضمن مهم دانستن داوری مردم بیان کرد: چنانچه بخواهیم در یک رقابت منطقی وارد شویم باید برمسئله انسان ها تاکید کنیم و نقش نیروی انسانی را متوجه شویم و بدانیم چنانچه تمامی نیروهای اصلاح طلب، اصولگرا، فتنه گر، افراطی و ....را با هم هماهنگ کنیم و در صحنه نگاه داریم برای اداره مطلوب ایران باز هم نیرو کم خواهیم آورد و این یک واقعیت قابل محاسبه کشور است بنابراین باید به این نکته توجه کنیم که همیشه یکی باید در اقلیت و یکی در اکثریت بماند اما همه با هم در صحنه حضور یابیم و فعالیت کنیم.
مرعشی در پایان تصریح کرد: در دنیا منطقی به نام منطق منافع وجود دارد و هر گروه و قشری که به میان می آید درصدد است تا از منافع قشر خود دفاع کند تصور می کنم که این منطق در شهرهای بزرگ ایران وجود ندارد و این در صورتی است که می بایست افراد وارد صحنه شوند.
لازم به ذکر است این مراسم میبایست با حضور حسین مرعشی و علی مطهری برگزار میشد که علی مطهری به دلیل تاخیر در پرواز به این جلسه نرسید.
پس تجربه 92 تکرار نمی شود
این آقا تلویحا پذیرفته که آقای روحانی رئیس جمهور منتخب نیست. چون به گفته این آقا می شه از رئیس جمهور منتخب انتقاد کرد اما از روحانی نمی شه
آقای احمدی نژاد اشتباهاتی داشت اشتباهات اصلسی شامل رفتار سیاست خارجه نادرست و نداشتن یک تدبیر کامل و جامع
اما این مورد اشتباهات در مورد آقای رو حانی هم صدق می کند اما از جنبه ای دیگر ، هر دو رئیس جمهور فقط باید به فکر تقویت اقتصاد درونی می بودن و نه چیز دیگری (و لاغیر) ... آقای رو حانی بیش از حد به غرب اعتماد کرد در حالی که یک سیاست خارجه خوب کافی بود
در طول این همه تجربه یک چیز ساده رو فراموش کرد که غرب متهدان زیادی دارد با گرفتن امتیازاتی غرب حاضر شد حق خودمان را به خودمان بدهد اما اون هم آب رفت! با کمک عربستان نفت در آینده حتی از 35 دلار در هم بشکه هم پایین تر می آید.
پیشنهاد رفع تحریم ها را به ایران دادن اما این فقط یک فریب بود که مشخص شد فقط تحریم های هسته ای برداشته می شود و نه همه ی آنها برخی تحریم ها بین 2 سال تا 25 سال باقی خواهند ماند! تنها راه با مقابله این فریب دشمن هم دلی و هم زبانی با دولت و در درجه اول رهبر است تا راهی برای هم برای نشان دادن خواسته ایران به یک سیاست خارجه سالم است و هم مبارزه با ظالمین که با توجه به گستردگی رسان های که در دست دشمن و در خدمت السعود و تروریست است بسیار دشوار است.
اما با سکوت دولت مردان این نام ننگ توسط غرب بر ایران خواهد نشت
تفاوت فرهنگ ها را در همینجا باید حس کرد در حالی که ما حتی فکر این کلمه که ایران میخواسته شاید در آینده بمب اتم بسازد را ننگ میدانیم اما دولت های غرب و شرق به تعداد زیاد از این ننگ ساخته اند و چه تاریخ سیاهی دارن این کشورها که همیشه در تاریخ همینگونه بوده اند.
2- همچنین نگفت چرا تحریمها اثر داشت و غربی ها از کجا اینو فهمیدن !! -
3-همچنین نگفت تصویب یک قطعنامه و لغو قطعنامه های قبلی به چه قیمتی انجام شد !! (به قیمت "به قهقرا بردن" صنعت هسته ای کشور و این یعنی تسلیم در برابر غرب - خودمون رو گول نزنیم - غربیها دنبال این نبودن که ما بمب هسته ای نسازیم چون اونها هم میدونستن که ما اینکارو نمیکنیم - دنبال این بودن که جلوی پیشرفت ما رو بگیرن که به لطف آقایون گرفتن!!) -
4- همچنین نگفت از کجا فهمید بیش از 80 درصد مردم برجام رو تایید میکنن ؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
5-لاریجانی و ناطق - اصولگرا؟؟!!!