به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ظهر امروز در دانشکده علوم دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی مناظره بین زهره الهیان، نماینده مجلس هشتم و سهیلا جلودارزاده، نماینده سابق مجلس برگزار شد.
در این مناظره الهیان درباره برنامههای خود برای زنان در مجلس گفت: جامعه یک جامعه خانواده محور است و زن یک فرد در خانواده محسوب میشود اگر بخواهیم به رشد و تعالی جامعه اهتمام بورزیم باید حتما برای حوزه خانواده و زنان برنامه داشته باشیم، هر قانونی که تصویب میشود نیم نگاهی به حوزه خانواده داشته باشد وگرنه مانند شرایط حاضر در مجلس آینده نیز خواهیم داشت که آسیبهای اجتماعی و معضلاتی در جامعه وجود دارد.
وی با اعلام شعار خود گفت: شعار من در انتخابات مجلس خانواده محور قانون گذاری است میباشد و به آن شدیدا معتقدم فضای مجازی و شبکههای اجتماعی زمینهای است که هم میتوان یک فرصت باشد و هم میتواند تبدیل به تهدید شود پیشنهاد بنده این است که ساختاری در مجلس به وجود بیاید که برای تمام طرحها و لوایحی که در مجلس مطرح میشود یک پیوست خانواده مطرح شود.
الهیان در خصوص آزادی اجتماعی زنان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شرایطی مهیا شد که زنان بتوانند به صورت موثر و آزادانه فعالیت داشته باشند و محل تاثیرگذاری در عرصههای کلان برای آنها ایجاد شد شرایطی قبل از انقلاب بود که در آن شرایط اجتماعی زمینه برای حضور دختران مهیا نبود در قبل از انقلاب فاصله زیادی بین سوادآموزی دختران و پسران داشتیم و خانوادهها با خیال راحت نمیتوانستند دختران را به مدرسه بفرستند اما پس از انقلاب همه چیز تغییر کرد طوری که امام خمینی خانم صباغ را به فرماندهی سپاه سه استان مرزی غرب کشور قرار داد که این عمل نشان دهنده اعتماد ایشان به زنان بود. نتیجه این دیدگاه این است که خانمهای ما توانمندی کسب کردند و به رشد و بالندگی رسیدند. مجلس نیز باید به عنوان اهرم نظارتی از دولت بخواهد برنامه ریزی جامع در این خصوص داشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: ما عقبگردیهایی نیز داشتهایم که باید به لحاظ ساختاری به آنها نگاه کنیم مثلا کمیسیون زن و خانواده در مجلس پنجم شکل گرفت و در مجلس ششم منحل شد یا مرخصی زایمان در مجلس هشتم طرح آن داده شد که مرخصی زایمان به یک سال افزایش یابد و در مجلس نهم این طرح تصویب شد و امروز یک قانون شده ولی برخی دستگاهها و مدیران سلیقهای عمل میکنند ودر خیلی از دستگاهها مرخصی زایمان افزایش نیافته است.
نماینده سابق مجلس در ادامه اظهار داشت: کاهش ساعت کاری بانوان مخصوصا بانوانی که دچار بیماریهای خاص هستند یا همسر و فرزند معلول دارند باید انجام شود اگر دولت خانواده را اولویت اول کشور میداند برای آن باید هزینه کند چنانچه رهبری نیز گفتهاند اولویت اول خانواده است و این دیدگاه هزینهای را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه زنان باید آسایش بیشتری هم در حوزه اجتماعی و هم فرهنگی داشته باشند گفت: درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید بگویم که یک بلوغ فکری و بالندگی باید به وجود بیاید که توجهات به موضوعات علمی و اجتماعی بیشتر از مسائل جنسیتی محدود شود تفکیک جنسیتی موضوعی نیست که بخواهیم کلی درباره آن اظهارنظر کنیم بلکه باید بررسی شود.
کاندیدای اصولگرای انتخابات مجلس درباره کافی نبودن بودجه فرهنگی گفت: این مسئله جای بحث دارد مسئولان چه در دولت فعلی و چه در دولت قبلی مسئله فرهنگی مسئله مغفول مانده آنهاست ولی رویکرد ما تغییر و تحول درونی افراد است و کسانی که هنجارهای اجتماعی را رعایت نمیکنند مسئولان وظیفه دارند با این افراد که ایجاد ناهنجاری میکنند برخورد کنند. بهانه اینکه ما نمیتوانیم به زور افراد را تغییر بدهیم نباید این مسئله را رها کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: درباره سود بانکی باید بگویم که چرا شرایط به نحوی شده که روح فاسدی در نظام بانکی در جریان است که نتیجه آن تضعیف تولیدکننده است چیزی که مسئولان به آن توجه ندارند و سیستم بانکی ما یک سیستم ربوی است و نتیجه این نظام فاسد این است که بانکها با پولها سمت ساخت و ساز میرود تا تولید.
در ادامه سهیلا جلودارزاده گفت: بنده پروژه تحقیقاتی راجع به سیاستهای کلان نظام در خصوص خانواده داشتم و آسیبشناسی در رابطه با زنان بررسی شده به همین دلیل طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را در شهرری پایلوت کردیم که هنوز کامل نشده است دو و نیم میلیون زن سرپرست خانوار داریم که دستگاههای متعددی وجود دارند که باید کمک کنند ولی عده زیادی بیپناه در جامعه رها شدهاند و همه مشکلات اینها در این طرح احصا میشود و بیمه میشوند. این مسئله باید در برنامه ششم توسعه نیز لحاظ شود.
وی به اشتغال و کارآفرینی اشاره کرد و افزود: بعد از مبحث زنان و زنان سرپرست خانوار بحث کارآفرینی برای کل جامعه به خصوص برای زنان را باید بررسی کنیم که براساس تحقیقات ۷ رشته شغلی برای زنان مناسب است اگر وارد مجلس شوم صندوق حمایت از کارآفرینی زنان مطرح میشود.
نماینده سابق مجلس درباره آزادی اجتماعی زنان گفت: در محیط کار باید رفتار حرفهای بین افراد وجود داشته باشد بنده در دانشگاه پلی تکنیک درس خواندم و در آن سالهای یکی از دوستانم که عضو انجمن اسلامی بود ساعت هفت و نیم صبح جلسهای گذاشته میشد که پسران دانشجو به من گفتند چون این جلسات صبح زود است و ما خواب آلود هستیم شما در این جلسه شرکت نکنید این نوع تفکر واقعا غلط است و برخی نیز میگویند زنان در سیستم نباشند باید بگویم هر انسانی حق دارد کار کند ولی شأن زنان باید در محیط کار حفظ و حمایت شود.
وی در ادامه اظهار داشت: قوانین باید برای چه زن خانه دار و چه زن شاغل امکانات و حقوقشان را ایجاد کند و ما میخواستیم که سه روز در هفته کار نیمه وقت را برای زنان صاحب نوزاد در نظر بگیریم.
کاندیدای اصلاح طلب انتخابات مجلس گفت: هر مسلمانی موظف است به میزان درک و فهم هستی و خدا مقررات دین را رعایت کند و این مسئله کاملا شخصی است اگر کسی بخواهد با پرده دری در جامعه حضور داشته باشد مردم اجازه نمیدهند قانون خود با این رفتارها برخورد میکند هر چند نهادهای آموزش دین و فرهنگ مثل سازمان تبلیغات با آنکه بودجه کافی دارند ولی راه را بلد نیستند.
وی تاکید کرد: هیچ کس نمیتواند بگوید من دیگران را هدایت میکنم چون جای جای قرآن نوشته من خودم هدایت میکنم.
جلودارزاده در پایان خاطرنشان کرد: باید اصلاح الگوی تفکر به وجود بیاید که ما باید الگوی تفکرمان را قرآن بگذاریم و تفکر غیردینی را به قرآنی تبدیل کنیم این اصلاح الگوی تفکر اهمیت زیادی دارد از جمله کارهایی که من در مجلس کردم این بود که با کمک همه توانستم محاسبه نرخ مهریه به روز را در مجلس تصویب کنیم که البته خانم وحید دستجردی در این امر کمک زیادی کرد و من باید بگویم که من حتی پشت سر خانم وحید دستجردی نماز میخوانم.