به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، شیروژن در نشست دانشجویی اثرات شبکه های اجتماعی بر سبک زندگی که توسط کانون تحول و همبستگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: فضای مجازی و نفوذ ماهواره، تأثیر مخربی بر خانواده ها گذاشته است؛ چرا که این ابزار از میان برداشتن قبح طلاق، عادی سازی روابط نامشروع و خیانت و از بین بردن چارچوب امنیت خانواده ایرانی را هدف قرار داده اند و در این زمینه با جدیت به تولید محتوا و برنامه سازی می پردازند.
وی آمار روزافزون طلاق را نشات گرفته از دوری از خداوند و اولویت بخشی به مادیات در برابر امور معنوی دانست و افزود: نیروی انتظامی روزانه با دهها پرونده در حوزه فضای مجازی مواجه است؛ معتقدیم که در فضای مجازی اعتقاد به باورهای دینی، رعایت مسائل اعتقادی و مدیریت صحیح و اصولی می تواند مانع بروز بسیاری از آسیب ها شود.
کارشناس پلیس فتا نیز در این نشست با معرفی اجمالی تهدیدهای فضای مجازی و برشمردن جرایم سایبری نظیر کلاهبرداری اینترنتی، فیشینگ (تله گذاری)، سوءاستفاده از اطلاعات شخصی و دیگر جرایم گفت: احتیاط شرط اصلی حضور در فضای مجازی است در غیر این صورت گرفتار آسیب های موجود در این فضا می شویم.
پیرنیا بازی های آنلاین را یکی از شیوه های بهره برداری از اطلاعات شخصی کاربران دانست و ادامه داد: بازی «کلش آف کلنز» از جمله بازی هایی است که از سرورهای آن از اطلاعات شخصی کاربران بهره برداری می کند.
وی اظهار کرد: ضرورت دارد که جوانان در مقابل بهره برداری از اطلاعات شخصی خود در فضای مجازی هوشیار باشند؛ چرا که غفلت از این مسئله می تواند تبعات سنگینی برای آنها به همراه داشته باشد
مدرس دانشگاه نیز در این نشست جنگ نرم را بسیار پیچیده و حساس دانست و بیان کرد: اگر در کارزار جنگ نرم منفعلانه عمل کنیم در برابر برنامه های طراحی شده دشمن شکست خواهیم خورد.
حجت الاسلام بیرانوندی با بیان اینکه دانشجویان باید در سپاه مبارزه با تهدیدات نرم دشمنان قرار بگیرند تصریح کرد: بعد از پایان جنگ جهانی دوم مستشاران نظامی آمریکا با بررسی تحولات نبرد در آینده، به این نتیجه رسیدند که جنگ نرم با هزینه کمتر، اثربخشی بیشتر و عمیقتری دارد و در حال حاضر نیز در این راستا به اهداف خود رسیده اند.
وی شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام را به عنوان جنگ افزارهای اصلی در عرصه جنگ نرم دانست و ادامه داد: نمی توان از گوشی همراه که جزء لاینفک زندگی مبدل شده چشم پوشی کرد؛ و حرف ما هم عدم استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی نیست؛ اما باید بدانید که این فضا، جای امنی برای تبادل اطلاعات و حفظ حریم شخصی افراد نیست و در ولقع یک شمشیر دولبه است که هم می تواند مفید و هم آسیب زا باشد.
مدرس دانشگاه با اشاره به تقدیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی از مارک زاکربرگ موسس فیس بوک و معرفی او به عنوان یار و برادر خود ادامه داد: امروزه جاسوسی از اطلاعات کاربران به واسطه شبکه های اجتماعی صورت می گیرد؛ از این رو باید مراقب باشیم تا اطلاعاتی را که برای دشمن مهم هستند را در فضای مجازی منتشر نکنیم
بیرانوندی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید با توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت فضای مجازی و آسیب های آن تهدیدهای موجود در این فضا را به فرصت تبدیل کنند افزود: دانشجویان بخش عمده ای از کاربران شبکه های اجتماعی و فضای مجازی را تشکیل می دهند و با این حال ضرورت دارد که این قشر با رعایت احتیاط، در مدیریت فضای مجازی تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی ارزشهای دینی در معرض هجمه قرار دارند اظهار کرد: ضرورت دارد که به شبهات دینی مطرح شده در فضای مجازی پاسخ داده شود؛ چرا که غفلت از این مهم می تواند بر انحرافات دینی دامن بزند.
مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه بهای استفاده از فضای مجازی نباید به قیمت از دست دادن دین، انقلاب و انحراف از مسیر ولایت منجر شود گفت: اطلاعاتی که قطره قطره در فضای مجازی منتشر می شوند حجم وسیعی از اطلاعات را بدون صرف هیچ گونه هزینه ای در قابل دشمنان قرار می دهد.
وی ادامه داد: در حقیقت دشمنان با شناختی که از سلایق و گرایش های کاربران از طریق اطلاعات منتشر شده در فضای مجازی به دست می آورند در راستای اهداف و سیاست های منفعت طلبانه خود اقدام به برنامه ریزی می کنند تا بتوانند جوامع را با تغییر سبک زندگی در سیطره خود درآورند.
لازم به ذکر است؛ در پایان با انجام قرعه کشی به دو نفر از دانشجویان شرکت کننده در این نشست کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اهداء شد.