به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رضا عبداللهی دوشنبه شب در همایش «اقتصاد مقاومتی، انتظارات و راهکارهای پیشرو» در زنجان با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور با صادرات نفت سه درصد بوده است، اضافه کرد: در این بین نباید از کشندههای قوی در که اقتصاد کشور را به حرکت درآوردهاند، چشم پوشی کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق گزارشات از وزارت نفت در رابطه با درآمد نفت و گاز کشور، در حدود 2 هزار و 115 میلیارد دلار به اقتصاد کشور سوبسید تزریق شده است که در واقع با این کار اقتصاد کشور دوپینگ کرده است.
عبداللهی ادامه داد: مشکلات اقتصادی کشور به هیچ عنوان مربوط به تحریمها نبوده است، بلکه لقب صاد کشور از تحریم داخلی رنج میبرد.
وی با اشاره به اینکه قرار بود 84 هزار و 600 میلیارد دلار کالا، کار، تولید و خدمت در کشور ایجاد شود، بیان کرد: در طول این مدت اگر با 10 درصد سود خالص کالاهای خود را به فروش میرساندیم و اگر هیچ فرار مالیاتی نبود، به عدد 2 هزار و 115 میلیارد دلار میرسیدیم، گفت: ای کاش کشور ما منابع نفتی نداشت تا این مقدار سود خالص از طریق تولید و فروش کالا به دست میآمد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نفت اقتصاد ایران را تبلیغات کرده است، خاطرنشان کرد: در مدت 36 سال نرخ تورم کمی بیش از 20 درصد بوده است.
عبداللهی ادامه داد: بزرگترین نرخ تورم در دنیا برای ایران بوده است که این نرخ طبق متوسط جهانی باید بین سه تا چهار درصد باشد.
وی با اشاره به نرخ بیکاری کشور مابین سالیان 58 تا 93، اظهار کرد: متاسفانه این نرخ در حدود 12 درصد گزارش شده است که دو رقمی شدن این نرخ مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: نرخ بیکاری مشکلات اجتماعی نظیر حاشیهنشینی، طلاق، اعتیاد، افزایش میزان زندانیها و سایر را به دنبال داشته است.
عبداللهی با بیان اینکه با وجود جنگ هشت ساله ایران و عراق و همچنین تحریمهای وضع شده مشکلات بسیاری ایجاد کرده ایت، بیان کرد: با وجود چنین مشکلاتی، هر کشوری جای ایران بود، توان استقامت 36 ساله بر روی پاهایش خود را نداشت.
وی بر شناسایی عیب و ضعف در برنامههای مشخص شده در حوزه اقتصاد تاکید کرد و گفت: توجه به دو اصل بسیار مهم عزم و اراده آهنین در این رابطه ضرورت دارد.
نماینده مردم ایجرود و ماهنشان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این راه باید تصمیمات سختی گرفته شود که موجب توقف تعدادی از بنگاههای اقتصادی میشود.
عبداللهی با درخواست از سه قوه و همچنین مسئولان کشوری و لشگری به ویژه مجلس، دولت و قوه قضائیه برای گرفتن تصمیمات سخت، اضافه کرد: این کار باید برای عمل کردن به فرمایشات رهبری در رابطه با اقتصاد صورت بگیرد.
وی توجه به حوزه اقتصاد برای اجماع کامل و عزمی راسخ را نخستین اصل دانست و افزود: تولید کالا و خدمات افزون بر یک سری مزایا لاعث افزایش بهرهوری و بهبود وضعیت اقتصاد کشور میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دولت برای انجام کارهایی چون باشگاهداری و معدنکاری، اضافه کرد: اینکه دولت در ایران هر روز بزرگ شود هیچ ضرورتی ندارد.
عبداللهی از مسئولان خواست تا به اقتصاد نیز به اندازه ورزش بها دهند و ابراز کرد: نداشتن یک حزب و تشکیلات خوب در مجلس باعث ایجاد آسیب در مجلس شده است.
وی با تاکید بر اینکه در موضوعات اقتصادی نباید مسئولان بدون در نظر گرفتن شرایط تصمیم بگیرند، خاطرنشان کرد: شرایط کسب و کار با اصلاح بعضی قوانین چون ثبت شرکت و... باید تسهیل شود.
نماینده مردم، ایجرود و ماهنشان در مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح گرد: امروزه سرمایهگذاری به امنیت نیاز دارد که بدون سرمایهگذاری رشد اقتصادی رخ نمیدهد و امروزه نیز شاهد آن هستیم که بنگاههای اقتصادی با کمترین بهرهوری به کار خود ادامه میدهند.