به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در چنین جامعهای که همه چیز در آن به سمت قابل خرید و فروش شدن پیش میرود، راه برای ایجاد دلالی اقتصادی در زمینههای مختلف باز میشود. بنابراین فعالیت تولیدی شکل نخواهد گرفت. ایران کشوری است که به دلیل عدم بهرهمندی از صنایع تبدیلی تا حد زیادی مجبور به خام فروشی است.
ما نفت خام را به کشورهای دیگر میفروشیم و سپس مجبوریم محصولات و مشتقات آن را با قیمت بیشتر دوباره از همان کشورها خریداری کنیم. درواقع به دلیل نداشتن صنایع تبدیلی هرگز نمی توانیم به تولید واقعی دست پیدا کنیم. این اقتصاد، ناکارآمدی شدیدی را در پی دارد زیرا منابعی که میتوانند خلق شغل کنند، شغل ایجاد نمیکنند بنابراین بیکاری افزایش پیدا میکند، فرار سرمایه رخ میدهد و این روند در نهایت به فرار مغزها از کشور منتهی میشود.
فرهاد غفاری: صبر و اعتماد پیشه کنید
تنها توصیه ای که می توانم دربخش اقتصاد در شرایط فعلی جامعه ایران به مردم عزیز کشورم بکنم، این است که نسبت به فضای اقتصادی جامعه صبور باشند. در بسیاری موارد متاسفانه مردم از شرایطی که به آنها حاکم است، مطلع نیستند و تنها سختیها بر آنها بار میشود و آنها را اذیت میکند. به مردم توصیه میکنم صبر داشته باشند، بلکه از طریق صبر و اعتماد به مسئولان شرایط جامعه به سمت بهبود و مناسب شدن وضعیت پیش برود. بحمدا... وضعیت بازارها در شرایط فعلی تا حدود زیادی آرام شده است، مردم صبور باشند تا دولت بتواند وضعیت اقتصادی فعلی را در جهت بهبود به کنترل خویش درآورد. شاید اگر دولت بتواند نظام بانکی را در کشور سروسامان دهد، مردم نیز سریعتر از وضعیت اقتصادی فعلی رهایی یابند.
اینها در حالی است که سخنان اخیر وزیر اقتصاد که خطر حذف خود از کابینه را به شدت احساس می کند، گویای فضای دیگری حاکم بر بازار و اقصتاد ایران است که بیکار شدن بیش از ۱میلیون و ۲۰۰هزار نفر از نتایج امید و تدبیر دولت اعتدال است.