به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا کوچکی عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در همایش دو روزه «علل و راهکارهای مقابله با جریان کمی و کیفی آب کشور» گفت: از 40 سال پیش گفته میشود که باید کارایی آب را بالا برد در حالی که هیچگاه در این زمینه اقدامی نکردهایم.
وی با بیان اینکه دچار تغییر اقلیم هستیم، گفت: با این شرایط تا سال 2025، سی درصد از مساحت دیمزارها کاسته میشود.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم به کشاورزی حفاظتی اشاره کرد و تصریح کرد: این کشاورزی که یک تکنولوژی جدید در دنیاست که متکی بر 3 اصل مهم با شرایط کم آبی و حرارت است.
وی در ادامه به اصل اول کشاورزی حفاظتی اشاره کرد و گفت: مزایای شخم زدن زیاد زمین کشاورزی در هیچ کجای دنیا ثابت نشده ضمن اینکه شخم زدن منجر به هدر رفتن رطوبت آب میشود.
کوچکی وجود مواد آلی در خاک را اصل سوم کشاورزی حفاظتی عنوان کرد و گفت: مشکل کشاورزی ما این است که ماده آلی خاکها زیر 0.5 درصد است و کمبود ماده آلی خاک بر رطوبت و عناصر غذایی کاهش سوء دارد.
وی به اصل سوم اشاره کرده و گفت: تنوع گیاهی بر اساس تناوب که ایرانیان بنیانگذار آن بودهاند، اصل سوم کشاورزی حفاظتی است.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم با بیان اینکه 130 مجله تخصصی کشاورزی در کشور منتشر میشود، گفت: این تعداد مجلات کشاورزی از کل مجلات کشاورزی دنیا هم بیشتر است.
در ادامه این میزگرد امین علیزاده عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: در حالی که تعداد دانشجویان دوره دکترای کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد از کل دانشجویان دانشگاههای شرق آمریکا بیشتر است اما هنوز مسئله کشاورزی ایران حل نشده است.
بهمن یارقلی عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی تصریح کرد: ما در مسائل مختلف از جمله سدسازیها در کشور همیشه دچار افراط و تفریط هستیم.
وی با بیان اینکه در انجام کارهایمان تعادل نداریم، افزود: گاهی برای انجام یک کار همه را بسیج و گاهی برای انجام ندادن همان کار همه را بسیج میکنیم.
وی با اشاره به مزایایی که سدهای مختلف در مهار سیلابها و همچنین تولید برق دارد اشاره کرد و گفت: در کنار این مزایا ممکن است، معایبی هم داشته باشد، بنابراین بهتر است به تمام مسائل از جمله سدسازیها با دیدگاه فنی پرداخته شود و افراط و تفریط دوری کنیم.