به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وی روز یکشنبه در سومین مجمع فراآتلانتیک تحت عنوان «ایران، مناقشه عربستان سعودی و غرب» که شب جمعه گذشته در شهر «گومرزباخ» در نزدیکی شهر کلن افتتاح شد، افزود: در حال حاضر یک بانک آلمانی به اسم dz بهصورت آزمایشی تامین مالی برخی از پروژهها را شروع کرده است. علاوه بر این برخی از بانکهای محلی آلمان نیز با شروع به همکاری با بانکهای خارجی دیگر بهعنوان مثال با بعضی از بانکهای چینی بهدنبال تامین مالی پروژهها در ایران هستند.
او با این حال تاکید کرد که کمیسیون اتحادیه اروپا باید با طرف آمریکایی برای حل مشکل مبادلات بانکی برای صادرکنندگان اروپایی به سوی ایران مذاکره کند.
رئیس بخش امور بینالملل اتاق بازرگانی هامبورگ در ادامه با تاکید بر اهمیت ازسرگیری پوششهای بیمهای هرمس برای صادارت آلمان به ایران، گفت: در رابطه با پوشش بیمهای هرمس، ایتالیا نیز دارای پوشش بیمهای ساچه است. ایتالیا که بزرگترین رقیب آلمان در بازار ایران است، نشان داد که نسبت به آلمان در این رابطه انعطافپذیرتر میباشد.
وی در باره روابط بازرگانی آلمان با ایران گفت: اکنون بین کشورهای اروپایی رقابت تنگاتنگی برای حضور در ایران شروع شده است و هیأتهای زیادی در حال رفتوآمد بیرون ایران و اروپا هستند. در آلمان به جز ایالت «زارلاند»، تاکنون از تمام ایالتهای دیگر حداقل یک هیات به ایران اعزام شده است.
او با اشاره به رابطه سنتی تجاری بین هامبورگ و ایران و ارسال کالا از بندر هامبورگ به ایران و برعکس، گفت: سفر یک هیات بزرگ از ایالت هامبورگ به ایران نیز برنامه ریزی شده است و این سفر در ماه نوامبر آینده صورت خواهد گرفت.
وی گفت: علاقهمندی شرکتهای آلمان برای بازار ایران بسیار زیاد است و ترکیب هیاتهای اقتصادی اعزامی معمولاً ۱۰۰ نفره میباشد. به گفته «رنه هارون» رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان در تهران استقبال شرکتهای خارجی برای کار در ایران بهقدری زیاد است که تا تابستان ۲۰۱۷ هیچ هتلی نه در تهران و نه اصفهان اتاق خالی برای کرایه ندارد.
رئیس بخش امور بینالملل اتاق بازرگانی هامبورگ پیشبینی کرد که بهزودی صادرات کالاهای ایرانی به آلمان افزایش قابل توجهی خواهد داشت و گفت: هدف ما دستیابی مجدد به رابطه خوب و تنگاتنگ اقتصادی که قبل از تحریمها داشتیم، میباشد. ایران یکی از معدود کشورهای جهان است که پایینترین بدهی خارجی را دارد.
در یک نظرسنجی که از شرکتهای آلمانی در مورد بازار ایران و جو تجاری در آن کشور صورت گرفته است ۵ درصد آن را خیلی مثبت و ۳۰ درصد مثبت ارزیابی کردهاند. در این نظرسنجی همچنین ۴۵ درصد از شرکتهای مصاحبهشونده اعلام کردهاند که در ماههای آتی قصد سرمایهگذاری در ایران را دارند. ۲۷ درصد نیز اعلام کردهاند که احتمالاً در ایران سرمایهگذاری خواهند کرد.
وی ادامه داد: در این نظرسنجی ۵۵ درصد چشمانداز اقتصاد ایران در سال جاری میلادی را مثبت و ۶ درصد بسیار مثبت ارزیابی کردهاند.
رئیس بخش امور بینالملل اتاق بازرگانی هامبورگ اضافه کرد: با این وجود مشکلاتی که شرکتهای آلمانی در رابطه با تجارت با ایران ذکر میکنند، مشکل تامین مالی، نظام بانکی، بوروکراسی و فسادمالی در آن کشور است.
او گفت: ایران فرصت خوبی برای شرکتهای متوسط آلمانی در زمینههای ماشینسازی، فنآوری پزشکی و محصولات شیمیایی بهشمار میرود.
خانم «کورینا نین اشتت» در پایان گفت: حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان در سال ۲۰۱۵ برابر با دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو بوده است و پیشبینی میشود که این میزان در میان مدت به پنج میلیارد و در درازمدت به ده میلیارد یورو افزایش یابد.
سومین مجمع سه روزه فراآتلانتیک تحت عنوان «ایران، مناقشه عربستان سعودی و غرب» که با همکاری اندیشکدههای «تئودور هویس» و «جامعه آلمانی-آتلانتیک» شب جمعه گذشته در شهر « گومرزباخ» در نزدیکی شهر کلن آلمان افتتاح شد امروز به کار خود پایان میدهد.