به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا شهسواری با بیان اینکه مسمومیت غذایی یا گاستروانتریت که همان التهاب معده و روده است با شروع فصل گرما و تنوع میوههای فصلی شایعتر میشود، اظهارداشت: این بیماری ویروسی بوده که باعث اسهال، درد شکم، استفراغ شدید میشود.
وی افزود: گاهی مواقع نیز ممکن است با علائمی شبیه به آنفولانزا همراه با تب و درد بروز کند و نکته قابل توجه در این بیماری این است که چون ویروسی است آنتی بیوتیک برای درمان آن موثر واقع نمیشود.
این متخصص بیماریهای گوارشی با بیان اینکه در این بیماری باید آب درمانی صورت بگیرد تا آب از دست رفته بدن جبران شود، اگر این مشکل شدید باشد باید به سرم درمانی متوسل شد و تزریقات نیز داخل سرم انجام گیرد.
شهسواری، با بیان این مطلب که بیماری گاستروانتریت دارای نشانههای متفاوتی است، اذعان داشت: استفراغ ناگهانی، اسهال یکباره، دلپیچه، تب، لرز از علائم شایع این بیماری است که افراد در صورت دیدن چنین نشانههایی باید به پزشک مراجعه کنند و مورد درمان قرار گیرند.
وی تصریح کرد: حداقل باید حدود دو ساعت بعد از تزریق سرم هیچگونه مواد غذایی خورده نشود و تا سه روز نیز از خوردن انواع میوه، آب میوه و غذای فست فودها اجتناب کرد؛ به کودکان مبتلا نیز باید مایعات بیشتری داد و از خوردن شیر گاو نیز خودداری کرد.
این متخصص بیماریهای گوارشی به موارد مورد احتیاط در گاستروآنتریت اشاره کرد و گفت: این بیماری کاملا واگیردار است که باید با جدیت مراقب آن بود و از دست دادن و روبوسی با فرد مریض خودداری کنید؛ همچنین چند روزی باید معده استراحت کند و از خوردن غذاهای سنگین اجتناب کنید.
شهسواری، با بیان این مطلب که با توجه به اینکه در فصل گرما قرار داریم و میوههای فصلی زیاد هستند باید بهداشت را به دقت رعایت کنید، گفت: چرا که در فصل گرما ویروسها بیشتر میشوند و مسمومیتها بالا میرود.
وی افزود: در فصل گرما بهتر است مواد غذایی تازه مصرف کنید و به هیچ عنوان موادی را که حتی در ساعتهای کوتاهی بیرون یخچال بودهاند را استفاده نکنید و از خوردن بیش از حد میوههایی که قابل پوست کندن نیستند مانند توت فرنگی، زردآلو و گیلاس اجتناب کنید.