معاون دانشجویان داخلی امور دانشجویان کشور گفت: کمتر از ۵ درصد دانشجویان به اینترنت معتادند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید ابوالحسن ریاضی معاون دانشجویان داخلی امور دانشجویان کشور در حاشیه شصت و دومین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان گفت: کمتر از ۵ درصد دانشجویان به اینترنت معتادند.
وی افزود: این آمار بر اساس پیمایش «سیمای زندگی دانشجویان»به دست آمده است.
وی گفت: بر اساس این پژوهش 17 درصد دانشجویان قلیان و 15 درصد نیز سیگار می کشند.
ریاضی اضافه کرد: هر چند میزان مصرف دخانیات در بین دانشجویان دختر کمتر از پسران است اما سرعت رشد مصرف قلیان در بین دختران در مقایسه با آمارهای سه سال گذشته بیشتر از پسران دانشجوست و نگران کننده است.
وی گفت :طرح دانشگاه عاری از دخانیات سال آینده با همکاری دانشجویان و گروه های همیار اجرا خواهد شد.
ریاضی افزود: در بخش شاخص های مثبت 70 درصد دانشجویان دانشگاه های دولتی به رشته خود علاقمندند و تنها 27 درصد به رشته شان علاقه ای ندارند.
وی اضافه کرد:90 درصد دانشجویان باورهای دینی (خداوند ومعاد) دارند و 80 درصدشان نیز به خواندن نماز اهتمام می کنند.
ریاضی در ادامه افزود: متاسفانه امید به آینده در بین دانشجویان رضایت بخش نیست به گونه ای که 65 درصد دانشجویان به آینده شان امید ندارند و این میزان در سال های پایانی تحصیل به سبب مشکلات بازار اشتغال در مقایسه با سال های نخست تحصیل بیشتر است.
وی در ادامه با بیان اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری موثرترین همکاری ها را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته است، گفت: کانون همیاران سلامت به منظور پیشگیری و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با همکاری دانشجویان و بدنه دانشگاه به صورت داوطلبانه در دانشگاه ها فعال می شود.
ریاضی با اشاره به اینکه برنامه هایی برای فعالیت های جایگزین برای دانشجویان در نظرگرفته شده است، افزود:23 درصد دانشجویان مطلقا ورزش نمی کنند که با همکاری صندوق رفاه دانشجویان ،اتاق های سلامت به منظور جبران فقر حرکتی در خوابگاه های دانشجویان ایجاد می شود.
معاون دانشجویان داخلی سازمان امور دانشجویی گفت: براساس داده های این پژوهش سرفصل های درس مهارت های زندگی تهیه و تصویب شده است و این درس دو واحدی از ترم تحصیلی آینده ارائه خواهد شد.
وی بابیان اینکه پیمایش (سیمای زندگی دانشجویان) در 71 دانشگاه دولتی به منظور شناخت از سیمای ابعاد مختلف زندگی دانشجویان برای برنامه ریزی های علمی صورت گرفت، افزود: در این پیمایش پرسشنامه ای با بیش از 100 سوال بین 33 هزار دانشجوی داوطلب دانشگاه های دولتی توزیع شد.
ریاضی اضافه کرد: اطلاعاتی در زمینه ابعاد مختلف زندگی دانشجویان همچون ساعات خواب، ساعات اوقات فراغت،شاخص های سلامت و همچنین برخی از آسیب ها از جمله نتایج این پژوهش است.
وی گفت:سه سال گذشته مرحله نخست و امسال دومین مرحله این طرح اجرا شد و به زودی مرحله بعدی با گستردگی و سوالات متنوع تر اجرا می شود.
ریاضی اضافه کرد: نتایج تحلیلی اولیه این طرح تهیه شده است اما تحلیل ثانویه این پژوهش به منظور داده هایی براساس مقاطع تحصیلی ،رشته ،جنسیت و شاخصه هایی مشابه نیز تا پیش از ترم تحصیلی جدید ارائه خواهد شد.
وی گفت: داده های این پژوهش در سه سطح در اختیار دانشگاه ها ،مناطق 9 گانه کشور و در سطح ملی تهیه و ارائه می شود.