به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سرمست به دلیل تلاش و دستاوردهایش در راستای حفظ و احیا موسیقی سنتی افغانستان این جایزه را بدست آورده است. او همچنین برای رشد موسیقی در میان کودکان و نوجوانان تلاش های زیادی کرده است.
این جایزه توسط وزیر فرهنگ ایتالیا به او داده شد.
انستیتوی ملی موسیقی افغانستان ضمن اعلام این خبر افزوده است که این جایزه به منظور قدردانی از شجاعت، اراده و تلاش چهرههای فرهنگی جهان که برای حفظ و نگهداری هنر به عنوان میراث فرهنگی بشریت کار و تلاش مینمایند، تعلق میگیرد.
انستیتوی ملی موسیقی افغانستان از سوی سرمست ایجاد شد و در سال ۲۰۱۰ با همکاری وزارت معارف (آموزش و پرورش) افغانستان گشایش یافت.
این انستیتو در ساختمان سابق مکتب هنرهای زیبا موقعیت دارد و ۱۵۰ دانشآموز در آن آموزش میبینند. قرار است شمار دانشآموزان به ۳۰۰ تن افزایش یابد که نیمی از آنها دختر خواهند بود.
سرمست در کنسرواتوار مسکو آموزش دیده و بعدا تحصیلات خود را در زمینه موسیقی در استرالیا ادامه داد. او دکترای خود را در مورد موسیقی افغانستان از دانشگاه مونش استرالیا گرفت.
او در سال ۲۰۰۶ برای بررسی این موضوع که چگونه میشود آسیبهای ناشی از جنگ را بر موسیقی افغانستان زدود و با هدف نقش شفابخش موسیقی برای آینده افغانستان به این کشور بازگشت.
نیمی از دانشآموزان مکتب ملی موسیقی افغانستان کودکان یتیم و خیابانی هستند.
قرار است شاخههایی از این انستیتو که موسیقی کلاسیک افغانستان و غربی تدریس میکند، به زودی در دیگر شهرهای افغانستان نیز ایجاد شود.
انجمن سلطنتی فیلارمونیک بریتانیا به دلیل خدمات سرمست به موسیقی و جوانان کشورش عضویت افتخاری این انجمن را به او اهدا کرد.
شورای فرهنگی بریتانیا در زمینه توسعه آموزش و نصاب آموزشی به انستیتوی ملی موسیقی افغانستان، کمک میکند و همچنین تلاش دارد تا زمینه تحصیل شماری از دانشآموزان این انستیتو را در بریتانیا فراهم کند.