اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علم الهدی در اولین اجلاسیه روسای دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی در مشهد، در خصوص برگزاری این همایش در مشهد و برکات آن گفت: وجود شما عزیزان به سمت علی بن موسی الرضا متوجه می شود و این امر باعث می شود که دل های شما بیشتر به هم پیوند بخورد و در جریان فکری و اندیشه ای شما تاثیر بسیار فوق العاده خواهد داشت.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه زیارت امام رضا (ع) سرمایه ای در زندگی و عمر انسان می باشد، تصریح کرد: زیارت این امام همام تنها زیارت یک قبر و بارگاه نیست، بلکه تشرف به محضر امامی نمونه می باشد که حجت خدا بر همه ماست، نظارت و تشرف ولایی این امام آنقدر گسترده است که می تواند همه نارسایی های زندگی فردی و اجتماعی شما را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه در رشته علوم پزشکی علم با عمل آمیخته شده است و این یک امتیاز می باشد، متذکر شد: تنها رشته های پزشکی هستند که این آغشتگی را دارند. در سایر رشته ها بین مرحله علم و عمل فاصله می بینیم.
آیت الله علم الهدی گفت: قرآن کتاب هدایت می باشد که در دو بخش راهبردها و استراتژیک، خطوط اساسی و کلی را برای ما روشن می کند که یک عرصه ،در حوزه ارائه راهکارهای عملیاتی است.
وی با بیان اینکه آنچه خاصیت فکری و اندیشمندی نفی تردید در حوزه جهاد می باشد، گفت: برخی ارزش های انسانی و خدا را پذیرفته اند، اما در عرصه جهاد دچار تردید می شوند؛ انسان هایی بودند که در مبانی اعتقادی محکمند، اما در حوزه جهادی دچار تردید شده اند.
آیت الله علم الهدی خطاب به مسئولین دانشگاه های پزشکی متذکر شد: در حوزه پزشکی هم نفی تردید در حوزه جهاد وجود دارد. این مهم است افراد در این حوزه دچار تردید نشوند. مشکل ما در برخی از افرادی که وابسته به درمان و سلامتند، همین تردید در حوزه جهاد و عملیات است.
امام جمعه مشهد در خصوص آموزش دانشجویان رشته های پزشکی و درمانی خاطرنشان کرد: باید تربیت و آموزش این دانشجویان به گونه ای باشد که در حوزه جهاد دچار تردید نشوند که در این صورت می تواند از نظر جنبه های فکری و جسمانی و مادی اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه در دانشگاه ها همیشه سخن از فقدان حرکت تربیتی و راهکارهای پرورشی نسبت به دانشجویان است، ادامه داد: ما باید به این نکته که دانشگاه پرورشگاه نیست، توجه داشته باشیم. متاسفانه این امر کمتر مورد توجه قرار می گیرد، جوان قبل از رسیدن به مرحله سن جوانی باید مورد پرورش قرار گیرد و جوانی که به سن جوانی رسید، تربیت و پرورش وی تاثیرگذار نخواهد بود.
آیت الله علم الهدی اضافه کرد: دانشگاه حوزه علمی و تخصصی دانشجویان است و باید به این موارد توجه شود. متاسفانه ما در این حوزه آکادمیک به دنبال مسائل تربیتی و فرهنگی هستیم، درصورتی که در دانشگاه نباید دنبال متولی فرهنگی باشیم و دانشگاه جای فرهنگ سازی نیست.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه محیط دانشگاه برای پرورش دانشجو در بستر تخصص است، خاطر نشان کرد: باید به دانشجو هدف و کاربردهای تخصصی در رشته مورد نظرش را ارائه داد؛ در این امر بهتر است چنانچه دانشجو در این دو مسئله پرورش داده شود آنگاه ما در کنار آموزش، به پرورش هم نقش داده ایم و با نارسایی های اخلاقی مواجه نخواهیم بود.
وی ادامه داد: نارسایی های اخلاقی در حوزه درمان مثل توجه به موقعیت و ثروت، زیر میزی و رومیزی و پشت در ماندن بیماران در سالن های بیمارستان، به این دلیل است که نیروها در جریان هدف و کاربردهای تخصصی رشته خود تربیت نشده اند.
آیت الله علم الهدی به یکی از مشکلات دانشگاه های علوم پزشکی اشاره داشت و گفت: رئیس دانشگاه باید علاوه بر اداره دانشگاه، به مسائل درمانی استان نیز توجه داشته باشد و مسئولیت آموزش، در مرحله سوم وظایف او قرار دارد. این یکی از مشکلات حوزه درمانی ماست.