به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دبیر گروه داوری دومین جشنواره ملی اسباببازی از توجه ویژه این گروه به طرحهای برگرفته از فرهنگ ایرانیاسلامی خبر داد.
محمدحسین فرجو، مسئول گروه داوران دومین جشنواره ملی اسباببازی در توضیح ضرروت این توجه گفت: در هنر ایرانی و اسلامی مفاهیم بسیاری داریم که بچههای ما نسبت به آنها بیگانهاند و حتی نظام آموزش رسمی هم نتوانسته آنها را بهخوبی به کودکان منتقل کند. اما گاهی یک اسباببازی یا سرگرمی میتواند دریچهای از آن هنر ناب ایرانی و اسلامی را برای کودکان بگشاید و موجب رشد خلاقیتتان شود.
در همین حال، دبیر شورای نظارت بر اسباببازی با اشاره به رویکرد داوران این جشنواره، دربارهی تقسیمبندی آثار رسیده گفت که امسال خیلی از افراد طرحهای متفاوتی داشتند، ولی بهترینش را انتخاب کرده و به جشنواره فرستادهاند، بر همین اساس، ما 18 پرونده در گروه آموزشی، 12 پرونده در گروه فرهنگیهنری، 33 پرونده در گروه فکری، 3 پرونده در گروه الکترونیکی و رایانهای و 6 پرونده در گروه حرکتی مهارتی داریم.
فرجو همچنین توضیح داد که در بخش مجوز تولید، 25 پرونده در گروه اسباببازی و سرگرمیهای خلاقانه و فکری داریم که نشاندهنده تولید بیشتر در این حوزه است. همچنان که در پروندههای ثبتیها هم 33 پرونده فکری به جشنواره راه پیدا کرده که نسبت به گروههای دیگر بیشتر است.
فرجو به بخش ایدهبازار اشاره کرد و گفت در حوزه ایدهبازار هم 12 طرح ارایه شده، که تابهحال هیچکجا ارایه نشدهاند.
فرزانه بابایی، امیرحسن سلامزاده، بهزاد سلیمانی، مصطفی میرفندرسکی و محمدحسین فرجو، ترکیب هیات داوری دومین جشنواره ملی اسباببازی را تشکیل میدهند.
به گفته داور این جشنواره، این گروه در دو بخش کلی آثار را بررسی میکنند: آثار گروهی که گواهینامه ثبت دریافت کردهاند، و گروهی که مجوز تولید از شورای نظارت بر اسباببازی گرفتهاند.
فرجو در تشریح استانداردهای داوری گفت: وقتی میخواهیم داوری کنیم این دو گروه با هم تفاوت دارند؛ محصولی که کپیبرداری صرف از یک اسباببازی دیگر است از بابت انتخاب ایده و طرح، کیفیت تولید، رعایت استانداردها، میزان جذابیت، فرم، شکل، رنگ، کیفیت مواد اولیه و بستهبندی بررسی میشود. طرح ثبتی اما از نظر محتوایی، تفکر پشت کار و تغییری که در نمونه اصلی ایجاد کرده تا به نمونه جدیدی برسد هم نقد و بررسی میشود.
مردم ایران با اهدای اسباببازی و سرگرمی، در طرح تجهیز و راهاندازی اتاقهای بازی بیمارستانهای کودکان شرکت میکنند.
همزمان با دومین جشنواره ملی اسباببازی، فراخوان اهدای اسباببازی و وسایل سرگرمی برای تجهیز و راهاندازی اتاقهای بازی در بیمارستانهای کودکان منتشر شده است.
این طرح با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «گروه سلامت و هنر» برای دومین دوره از 18 تا 22 مردادماه برگزار میشود.
بر اساس فراخوان اعلام شده، مردم علاقهمند و افراد نیکوکار میتوانند اسباببازیهای اهدایی خود را به غرفه ویژه این طرح مستقر در بخش نمایشگاهی دومین جشنواره ملی اسباببازی در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون در خیابان حجاب تهران تحویل دهند.
در این فراخوان قید شده است که اسباببازیها و وسایل اهدایی میتوانند نو یا دست دوم باشند، اما با توجه به اینکه هدیههای نهایی به دست کودکان بیمار میرسد، اولویت با اسباببازیهای نو و سپس با سرگرمیهای دستدوم قابل استفاده است.
طرح نیکوکارانه «باز هم بازی» سال گذشته و از دور اول جشنواره اسباببازی آغاز شد، استقبال از این طرح به حدی بود که تا مدتها بعد از پایان جشنواره نیز کالاهای اهدایی مردم به مرکز آفرینشهای کانون تحویل میشد.
تهران از 18 تا 22 مرداد در خیابان حجاب میزبان دومین جشنوارهی ملی اسباببازی است که درآن، علاوه بر تولیدکنندگان و طراحان اسباببازی و سرگرمی، واردکنندگان دارای مجوز رسمی از نهادهای نظارتی حضور دارند. در این جشنواره در بخش علمی، 10نشست علمی و کارگاه تخصصی نیز برپا خواهد شد.