اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین روز از نشست دبیران استانی قرارگاه شهید احمدی روشن در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد.
در این برنامه فدایی، معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: اقتصاد دارای زیر ساخت هایی چون دلار، سوئیفت و استانداردهای جهانی است و ما برای تجارت خارجی وابسته به دلار هستیم.
وی با طرح این سوال که چرا آمریکا ما را تحریم می کند؟ تصریح کرد: آمریکا دارای زیر ساخت هایی در جهان است که ما مجبور به پیروی از آن هستیم. مثلا ما را رصد کرده و اجازه فعالیت هر کار باب میل خودمان را نمی دهد.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به تحریم نفتی کشورمان گفت: ایران کشور نفت خیزی است؛ در این راستا آمریکا در مرحله اول برای تحریم کشور، ما اجازه فروش نفت را به ما نداد و پس از آن کشور مقصد را تحریم کرده و در مرحله بعدی مبادلات بانکی مان را تعطیل کرد.
وی با بیان اینکه تحریم ها مبتنی بر زیر ساخت های اقتصادی شکل می گیرد، ادامه داد: آمریکا پس از جنگ جهانی اول به این نتیجه رسید که مدل اداره دنیا را تغییر دهد و پس از آن ارگان هایی همچون سازمان پول جهانی و آژانس های بین المللی را تاسیس کرد. متاسفانه برخی از مدیران ساده لوح داخلی ما هم متصورند که این سازمان ها بی طرف هستند این موضوع ابزاری برای سلطه غرب شد.
فدایی با بیان اینکه تا زمانی که مبادله با دلار صورت می گیرد آمریکا قدرت تحریم ما را دارد، گفت: کشور ما تک منبعی است و درآمد اصلی دولت هم از طریق نفت است.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشورمان گفت: وابسته بودن، دولتی بودن، عدم شفافیت و ضعف مطالبه گری از مشکلات اقتصادی ماست. برای مثال در بحث دولتی بودن اقتصاد باید بگوییم تمام معضلات کشور ما را مردم سروسامان دادند. برای حضور مردم در سیاست می توانیم به خاتمه دادن به فتنه و راهپیمایی ها و همچنین برای حضور مردم در حوزه فرهنگی به بحث عاشورا و عزاداری ها اشاره کنیم، این در صورتی است که در بحث اقتصادی حضور پرشور مردم دیده نمی شود.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به گزارش مجلس شورای اسلامی در خصوص عدم حضور مردم در اقتصاد گفت: به اندازه بودجه یک سال کشور مردم طلای غیرزینتی در خانه هایشان دارند و این نشان می دهد که آنها به عرصه اقتصاد ورود نکرده و در واقع با این گزارش عدم حضورشان آشکار می شود.
وی با اشاره به رویکرد سیاست خارجی در بحث اقتصاد گفت: در سال جهاد اقتصادی اداره مدیر کل اقتصادی وزارت خارجه تعطیل شده است و برای مراودات اقتصادی باید به سمت کشورهایی برویم که بتوانند در مقابل آمریکا بایستند و باید بگوییم که وزارت خارجه ما اقتصاد کشور را رها کرده است.
فدایی اظهار داشت: متاسفانه یکی از مسائلی که در سیاست خارجی جا افتاده است این بوده که نشست و برخاست با کشورهای بزرگ افتخار است و در ضمن مراودات دولت قبل را مسخره می کند. این امر متاثر از عقب ماندگی فرهنگی است.
وی تاکید کرد: برای رشد کشورمان باید با کشورهایی مراوده داشته باشیم که اقتصادمان در آنجا سرازیر شود. برای مثال امروز در آمریکا و فرانسه کسی سمند سوار نمی شود، در صورتی که در ونزوئلا شرکت آن تاسیس شده و ساخته می شود.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به حضور هیئت های اروپایی به کشور گفت: مذاکره با پژو که در این دولت صورت گرفت، هیچ سودی برای ما نداشته. ورود هیئت های اروپایی به کشور ضرر هم خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در سال 90 یک جنگ اقتصادی علیه کشورمان صورت گرفت ادامه داد: طبق قانون اساسی فرمان آغاز و پایان جنگ بر عهده فرمانده کل قواست و ایشان هم ر این مورد شعار جهاد اقتصادی سر دادند.
فدایی با اشاره به برداشته شدن تحریم ها اضافه کرد: عدم برداشته شدن تحریم ها از سوی غرب ریشه در خوی استکباری آنان دارد. اقتصاددانان بزرگ می گویند برخی اوقات تحریم ها خوب است و بسیاری از کشورها از شیوه خود تحریمی برای رشد اقتصادشان استفاده می کنند. این در صورتی است که در کشور ما آمال و آرزوی دولتمردان برداشته شدن تحریم هاست.
وی با اشاره به اینکه مسیر اقتصادی کشور ما اشتباه است، گفت: در هفته گذشته روحانی در گفتگوی تلویزیونی از خروج نفت خام به عنوان دستاورد برجام یاد کرد. این نشان می دهد زمانی که مسیر اقتصادی اشتباه باشد خروجی آن هم قطعا مخرب خواهد بود.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی طرح ابتکاری رهبر معظم انقلاب بود، گفت: بسیاری از مولفه های اقتصاد مقاومتی در قانون اساسی و در کلام امام موجود است و امروز جزو علم اقتصاد دنیا در حال تدریس است. تنها چیزی که باعث می شود مدل اقتصادی کشور تغییر کند اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا در سال 2013 و 2014 گزارشی از رشد اقتصادی ارائه کرد که در آن سه عامل استحکام، پایداری و تاب آوری موجود بود. اگر اقتصاد مقابل تحریم های داخلی و خارجی تاب آور شود و پیشرفت متوقف نشود، اقتصاد مقاوم نامیده می شود.
فدایی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک بسته محتوایی از سیاست هایی است که در صورت اجرای آن توسط مسئولان به اقتصاد درون زا تبدیل خواهد شد، گفت: با اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی دیگر به نفت وابسته نخواهیم بود اما در صورت عدم اجرای اقتصاد مقاومتی مردم از نظام جدا می شوند. هدف دشمن هم از ایجاد جنگ اقتصادی فاصله انداختن بین مردم و حاکمیت است.
وی با بیان اینکه بدنه ارزشی و انقلابی کشورمان از اقتصاد فاصله گرفته است، گفت: برخی متصورند که اسلام تنها دین فرهنگ و مهربانی است و به اقتصاد نپرداخته است، این در صورتی است که امام حسین علیه السلام در روز عاشورا پس از کارهای فرهنگی همچون بلند کردن فرزندش بر روی دستانش به سمت دشمن و عدم هدایت دشمن گفت که شکم های شما از حرام پر شده است. در جامعه ما هم وقتی افراد شکم هایشان از حرام پر شود کار فرهنگی بی جواب خواهد ماند.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به مولفه های اقتصاد مقاومتی گفت: در قرآن کریم داستانی داریم که در آن همه مولفه های اقتصادی وجود دارد و آن داستان حضرت یوسف است.
وی با اشاره به داستان حضرت یوسف و تبیین اقتصاد مقاومتی گفت: نظام مقتدر مصر وابسته به آب باران (نیل) بود و در آنجا قرار بود خداوند تحریم اقتصادی شکل دهد و هفت سال باران نبارد یعنی اینکه منبع اصلی اقتصاد در این کشور تحریم شد.
فدایی اظهار داشت: حضرت یوسف در آنجا گفتند که باید با اتکا به داخل، مسئله اقتصادی را حل کنیم. ایشان به مردم دستور دادند که گندم بکارند این بدان معناست که در حکومتی که در دست داشتند مشارکت مردم در اقتصاد را نهادینه کردند.
وی با اشاره به ایده دانش بنیان حضرت یوسف گفت: حضرت سیلویی را راه اندازی کرد که بتواند گندم ها را تا سال های زیاد در خود نگه دارد. البته مدیریت مصرف هم در این راه وجود داشت، قرآن در آنجا گفت که زیاد گندم بکارید ولی از آن کم بخورید.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به ایجاد بستر مناسب در مقوله اقتصاد مقاومتی از سوی دولت در کشور گفت: در داستان حضرت یوسف دولت برای گسترش طرح اقتصاد مقاومتی به مردم زمین داد، البته مولفه عدالت هم در این مقوله وجود داشت و پس از هفت سال فاصله طبقاتی بین مردم کم شد. طرح حضرت یوسف مبتنی بر توجه مناطق محروم هم بود.
وی با اشاره به اینکه در طرح های اقتصاد مقاومتی صادرات بر زمین نمی ماند، گفت: برادران یوسف برای خرید گندم به مصر می آمدند و این نشان می دهد که همه کشورها برای نان شب شان به مصر محتاج بودند. همچنین فرهنگ جهادی در بین مردم حاکم شد و همه برای از بین بردن تحریم تلاش کردند.
فدایی با بیان اینکه یکی از مشکلات اقتصادی ازدیاد مدیران در بحث اقتصاد است، گفت: حضرت یوسف خواست که مدیریت اقتصادی در آن سال ها را تنها خودشان به دست بگیرند و ایشان توانستند 14 سال تحریم را مدیریت کنند.
وی با طرح این سوالات که چرا از خود تحریمی استفاده نمی کنیم، موانع ایجاد پیمان های پولی چیست؟ گفت: اختلافات فکری و مبنایی یکی از مشکلات حوزه اقتصاد است. نزاعی بین جمهوری اسلامی و نظام سلطه در جریان است. در این زمین فوتبال هر دو تیم صف آرایی کرده اند؛ البته مقابله نظام سلطه با کشورمان منصفانه نیست چرا که با تعداد بیشتری به مقابله با کشورمان آمده است. بازیکنان زمین ما مسئولان هستند و متاسفانه در مشکلات به دروازه خودی گل می زنند. استراتژی ما در این زمین اقتصاد مقاومتی است که باید بگوییم قاطبه عملکرد دولت منفی بوده است.