اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز سمینار استقرار نظام ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) در آزمایشگاه دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارک علم و فناوری، در پژوهشگاه شیمی آغاز شد.
به همین مناسبت محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیامی برای این سمینار فرستاد که در متن این پیام آمده است:
از آنجا که در جهان امروز پیشرفت و توسعه کشورها بر پایه علم و دانش استوار است رسیدن به این جایگاه رفیع نیاز به نیرویی کارآمد دارد. خداوند را شاکرم که ایران غنی از نیروی انسانی کارآمد است که در توسعه علمی نقشی ممتاز را در دنیا ایفا می کنند به طوری که متخصصان ایرانی در همه مباحث علمی از جمله هسته ای، پزشکی، کشاورزی، فنی و مهندسی و همچنین سلول های بنیادین افتخارات بزرگی را نصیب جامعه علمی کشور و جهان کردند.
بخشی از این نیروی کارآمد اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارشناسان فنی آزمایشگاه ها هستند که با وجود انواع خطرات محیطی و آلودگی ها همواره پشتیبان نظام علمی کشور هستند.
سلامت این نیروها جزو اولویت های اصلی است تا سلامت روحی، روانی، آرامش و امنیت شان در دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری محقق شود.
خوشبختانه دولت تدبیر و امید به بنیادی ترین مسائل مربوط به نیروی انسانی و قرار گرفتن نظام (HSE) بهداشت، ایمنی، محیط زیست در سرلوحه برنامه های آن توجه داشته که نه تنها محیط پاک و بدون آلودگی را برای افراد درون آزمایشگاه ها و کارگاه ها فراهم می سازد بلکه در حفظ سلامت عموم جامعه موثرند.
اگر موضوع نظام HSE به درستی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ارائه شود خدمتی بزرگ به جامعه شده است چرا که دانشجویان فارغ التحصیل این مراکز سفیران نشر ایمنی، بهداشت و محیط زیست در جامعه می شوند. موضوع حفظ محیط زیست به عنوان یکی از موضوعات بسیار مهم کشور است لذا به همه مسئولان و روسای محترم دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری تاکید می کنم که با الهام از سیاست های کلی محیط زیست ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری موارد زیر را در برنامه کاری خود قرار دهند.
1- در همه دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری موضوع HSE قابل توجه جدی باشد و در اجرایی کردن آن اقدامات لازم صورت گیرد.
2- به صورت ماهیانه بخش های مختلف اعم از ساختمان های اداری، آموزشی، کارگاه ها و آزمایشگاه ها را پایش کرده و برای پیشگیری از بروز حوادث احتمالی آنها پیش بینی های لازم صورت گیرد.
3- جهت پایش سلامت اعضای هیئت علمی، کارشناسان، کارکنان و دانشجویانی که با آزمایشگاه ها و کارگاه ها سر و کار دارند برنامه ریزی شود.
4- روسای مراکز در نظارت و اجرای دستور العمل های صادره در این حوزه کمال دقت را داشته باشند و این برنامه ها را جزو اولویت های کاری خود قرار دهند تا از بروز حوادث ناگهانی که موجب خطر آفرینی برای نیروی انسانی و ایجاد آلودگی های زیست محیطی است جلوگیری کنند.
5- پیگیری و اهتمام لازم در تامین اعتبارات مورد نیاز در جهت استقرار نظام HSE در آزمایشگاه ها و کارگاه ها انجام شود.