اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسنی امروز در همایش بهداشت محیط که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل هما شماره یک مشهد برگزار شد، گفت: آلودگی هوا جزء 10 خطر اصلی میباشد، که سلامت مردم و محیط را تهدید میکند. 90 درصد مردم جهان هوای آلوده تنفس میکنند، که اغلب آنان این هوا را در محیط بسته و یا محیطهای شهری تنفس میکنند.
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: 17 هزار مرگ در سال 90 به دلیل آلودگی هوا است که در سال 2013 این تعداد به 21 هزار مرگ افزایش یافته؛ البته ممکن است این رقم بیشتر هم باشد.
حسنی در خصوص بیماریهایی که در اثر آلودگی هوا در انسان ایجاد میشود، بیان کرد: بیمارهای قلبی و عروقی و سکته مغزی مربوط به آلودگی هوا است که متاسفانه 40 در صد سکتههای مغزی نیز به همین علت است. همچنین 258 هزار نفر به دلیل بیمارهای قلبی وعروقی و 300 هزار نفر به دلیل بیماریهای تنفسی در سال میمیرند که متاسفانه این آمار روزبهروز در حال افزایش است.
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در روزهای پایانی سال به دلیل آلودگی هوا و وارونگی آن تعداد مراجعین به مراکز درمانی زیادتر میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود آب ناسالم را از دیگر خطرات تهدید کننده، سلامت افراد دانست و گفت: 10 در صد بیماریها و شش درصد مرگ و میرها ناشی از آبهای ناسالم است و بهتر است بدانید که از تعداد بیماریهای موجود حدود 10 بیماری در جهان از آب ناسالم به وجود میآید.
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: در حال حاضر ما با کمبود آب و برداشت بیرویه از ابهای زیرزمینی و وجود ناخالصی در آن مواجهه هستیم که اینها سلامت بشر را تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه دو میلیون نفر در جهان در اثر آب و غذای ناسالم جان خود را از دست میدهند که اغلب آنها کودکان میباشند، تصریح کرد: وظیفه کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط شناسایی و کنترل عوامل آب و غذای ناسالم است، که این اقدامات بهتر است با کمک دیگر بخشها و به صورت گروهی انجام گیرد تا به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنیم.
حسنی با یادآوری این مطلب که متاسفانه ما در انجام وظایف نظارتی خود بر اماکن، کارخانجات و شرکت ها با کمبود نیرو مواجه میباشیم، گفت: در محدوده دانشگاه ما تقریبا 400 نیرو به منظور نظارت داریم که این تعداد کافی نیست و به دلیل جبران کمبود نیرو از اقداماتی مانند افزایش شیفت نیروها استفاده میکنیم.
مدیر گروه بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان یادآورشد: برای شکایت و انتقادات سامانه 90 را در سال گذشته راه اندازی کردهایم که در همه جا پاسخگو میباشد.
کد رهگیری بر روی کالاهای آرایشی به صورت تمبر کوچک و سیاه رنگ است
در ادامه علیرضایی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: این سازمان برنامهریزهایی در بحث پساب صنعتی کرد و در تمام شهرکهای صنعتی سیستم تصفیه پساب صنعت را داریم.
وی به آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: ما در بحث آلودگی هوا با کارخانجاتی که فیلترها و سیستم دود زا دارند، سرکار داریم و به صورت آنلاین آنها را کنترل میکنیم.
رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین در خصوص کالاهای قاچاق خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات اولیه ما کنترل قاچاق است که یکی از آنها کنترل قاچاق لوازم آرایشی به کشور است.
علیرضایی بیان کرد: به منظور کنترل این لوازم، وزارت بهداشت کد رهگیری برای محصولات بهداشتی تعریف کرده است و کالاهای ارایشی که از این کد برخوردار باشند، از راههای قانونی وارد کشور شدهاند و کنترل لازم بر روی آنها صورت گرفته است و این کد بر روی محصولات داخلی نشانه برخوردار بودن محصول از استاندارد لازم است.
وی گفت: کد رهگیری بر روی کالاهای آرایشی به صورت تمبر کوچک وسیاه رنگی که در زیر آن توضیحات داده شده، درج شده است.
علیرضایی در خصوص لزوم کد رهگیری بر روی کالاهای آرایشی و توجه مصرف کنندگان این کالاها به کد رهگیری محصول متذکر شد: در کشور پنج میلیون نفر مصرف کننده لوازم آرایشی داریم و ما نمیتوانیم همه این افراد را کنترل کنیم، مگر اینکه خود مصرفکنندگان با ما همکاری لازم را به عمل آورند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به دلایل کنترل کالاهای قاچاق اشاره و خاطرنشان کرد: این اقدامات به جهت حفظ سلامت مردم و حمایت از کالاهای داخلی و حقوق مردم میباشد.
وی با بیان اینکه بخش سلامت در خصوص کنترل دخانیات اقداماتی انجام داده است، گفت: ممنوعیت استفاده از قلیان در اماکن عمومی یکی از این اقدامات است؛ هرچند که برخی این اقدام را درست نمیدانستند و معتقدند که افراد به منظور مصرف آن به اماکن پنهانی و دور از دسترس میروند، که ممکن اتفاقات بدتری بیفتد. البته این موضوعات مدنظر ما هم بود، اما این امر وظیفه و مسئولیت در نظارت و کنترل دخانیات را از ما سلب نمیکند.
وی در ادامه بیان کرد: در سطح استان ما 56 واحد عمده فروشی و 2378 واحد خرده فروشی در زمینه دخانیات داریم.
علیرضایی با یادآوری این مطلب که 756 هزار بازدید نظارتی در پنج ماه اول سال جاری در کل استان داشتهایم، گفت: متاسفانه در شش ماه اول سال جاری به اندازه کل سال 94 یعنی حدود 16هزار میلیارد ریال پرونده دخانیات و سیگار و اقدامات مشابه تشکیل شده و تحویل تغزیرات داده شده است.