به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف در نشست خبری سی و نهمین دوره مسابقات ملی قرآن کریم گفت: با توجه به اینکه قیام حسینی مصداق بارز عمل به قرآن و مبارزه با طواغیت است و حضرت مستندات خد را برای مبارزه با یزیدیان از قرآن بیان میفرمودند؛ برگزاری مجالس قرآنی از جمله مسابقات قرآن کاملا متناسب با روح حاکم بر قیام حسینی است. امام حسین(ع) در حدیثی فرمودند «انی احب الصلاة و تلاوت کتابه» به این معنی که «من نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم» ما نیز از این حدیث استفاده و شعار را بر اساس آن انتخاب کردیم.
رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه همچنین از انعکاس کامل مسابقات از شبکه قرآن و معارف سیما در وعدههای صبح و ظهر و عصر خبر داد و افزود: شبکه قرآن برای اولین بار این خواسته مردمی را در برنامه خود قرار داده است. همچنین برای اولین بار با توجه به مجزا بودن زمان برگزاری مسابقات خواهران و برادران این امکان فراهم است که خبرنگاران خانم از رسانه های گوناگون بتوانند مسابقات خواهران را پوشش بدهند.
او افزود: متاسفانه در سال های گذشته مسابقات خواهران علی رغم آنکه در برخی بخش ها به شدت از بخش برادران قوی تر بود اما، به درستی در رسانه ها انعکاس داده نشده بود.
19 تیرماه سال جاری بود که مرتضی میرباقری، محمدحسین محمدزاده را به عنوان مدیر جدید شبکه تلویزیونی قرآن و معارف سیما منصوب کرد. وی پیش از این مدیر رادیو قرآن بود و پوشش گسترده مسابقات قرآن کریم در آنجا نیز جزء رویکردهای وی به شمار میآمد.
حجتالاسلام حسینی از استقرار تیم کارگردانی هنری شبکه قرآن در صحنه اجرای مسابقات نیز خبر داد و اظهار امیدواری کرد تا جلوههای هنری و ویژه طراحی شده توسط این تیم کارگردانی نظر تماشاچیان حضوری و تلویزیونی مسابقات را جلب کند.
رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه از تغییر رویکرد در اهدای جوایز مسابقات متناسب با سطحبندی مسابقهدهندگان در ردههای ممتاز و عالی خبر داد و افزود: برای قاریان و حافظان سطوح ممتاز و عالی به ترتیب 60 و 50 میلیون ریال جایزه در نظر گرفته ایم. به گفته وی پیش از سطحبندی جوایز نفرات اول، دوم و سوم مسابقات بایکدیگر متفاوت بود اما اکنون تمام افراد در هر سطح به میزان مساوی جایزه دریافت میکنند.
او ادامه داد علاوه بر جایزه های مادی این حافظ کل قرآن کریم اعزام به مسابقات خارجی، تحصیل رایگان و عضویت در بنیاد ملی نخبگان را از دیگر جوایز برترینهای مسابقات سراسری قرآن عنوان کرد.
حجتالاسلام حسینی تعداد اعضای کاروان قرآنی سیونهمین دوره مسابقات سراسری قرآن را یک هزار نفر شامل 450 مسابقهدهنده مرد، 300 مسابقهدهنده زن بالای 18 سال و 250 نفر داور، خبرنگار و عوامل اجرایی اعلام کرد و گفت: از 25 مهر تا اول آبان برادران و از 2 آبان تا 7 مهر خواهران در مجتمع زیباکنار استان گیلان به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.
رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه از آغاز برگزاری 60 محفل قرآنی از هماکنون و ادامه آن همزمان با اجرای مسابقات در سطح استان گیلان با هدف فضاسازی قرآنی در استان خبر داد و افزود: تجلیل از پیشکسوتان قرآنی، برگزاری 52 کارگاه آموزشی و برگزاری مسابقه برای بینندگان تلویزیونی از دیگر برنامههای جانبی سیونهمین دوره مسابقات سراسری قرآن است.
وی همچنین از اجرای برنامه کارشناسی در خلال هر چند تلاوت در سالن مسابقات خبر داد و گفت: این برنامه که ثمرات آموزشی بسیار خوبی برای تماشاچیان در پی دارد سال گذشته آغاز شد و امسال نیز ادامه خواهد یافت.
حجتالاسلام حسینی اعلام قرعههای تلاوت قاریان در هفته گذشته و در فاصله 2 هفته مانده به مسابقات را اقدامی در جهت ارتقای کیفیت تلاوتها و همچنین استرسزدایی از رقابتها ارزیابی کرد.
سال گذشته نیز از استرسزدایی به عنوان یکی از دلایل سطحبندی در رشتههای تلاوت و حفظ نام برده شد اما به عقیده عدهای از ناظران مسابقات، اعمال سیستم حذفی همزمان با سطحبندی این هدف را محقق نکرد.
در ادامه مراسم از پوستر سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم رونمایی شد.