به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسینیه سادات اخوی با قدمت حدود 200 سال یکی از اولین و قدیمیترین تکایای تهران است.این حسینیه توسط حاج سید ابراهیم تقوی معروف به «اخوی» در زمان فتحعلی شاه قاجار در محله عودلاجان تهران احداث شد که به مرور زمان به تکیه «سادات اخوی» معروف شده است.
برپایه این گزارش، این حسینیه با وجود گذشت دو قرن هنوز با سبک و سیاق گذشته در تمام مراسم مذهبی میزبان عزاداران و ارادتمندان در ایام ماه محرم, شهادت و ولادت ائمه اطهار است. نکته قابل توجه این که این حسینیه از ابتدا برای مراسم ویژه عزاداری بانوان احداث شده به همین جهت مراسم عزاداری در این هیئت روزها قبل از اذان ظهر برگزار میشود اما بعدها با گذشت زمان قسمتی نیز برای مراسم عزاداری آقایان مد نظر قرار گرفت و روزانه هزاران نفر از عزاداران امام حسین(ع) در ماه محرم خود را از سراسر تهران به این حسینیه می رسانند تا در مراسم آن شرکت کنند و بسیاری از مردم حاجات خود را در این حسینیه میگیرند و نذورات زیادی را وقف این حسینیه میکنند.
پارچههای عزای امام حسین(ع) با قدمت 100 ساله که بر دیوارهای حسینیه نقش بسته است، در بدو ورود عزاداران حسینی فرا روی آنان قرار میگیرد و آنان حس و حال خاصی به خود میگیرند, چادر بزرگی که سقف حسینیه را پوشانده نیز نظر هر عزاداری را به خود جلب میکند که توسط سه ستون علم شده است.این چادرها مزین به تکه دوزی هایی دارای معنا و مفهوم خاصی از زمان های گذشته است.
قدمت اولین چادر این حسینیه به 80 سال می رسد که توسط مرحوم خیام درشهر اصفهان دوخته شد.هر ساله قبل از شروع ایام عزاداری محرم و فاطمیه خادمان حسینیه سادات اخوی اقدام به برپایی ستون های مرکزی و چادر میکنند.
پذیرایی از مهمانان و عزاداران اهل بیت (ع) سنتی است که از دیرباز تاکنون برقرار است. البته پذیرایی با قهوه، چای شیرین ذغالی و نان قندی از ویژگیهای این تکیه قدیمی تهرانیها است.