اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، حمید رحمتی، رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور امروز در حاشیه نخستین کنگره بینالمللی جراحان عروق مغز و نخاع دانشگاه علوم پزشکی مشهد،گفت: جراحان باید بیشتر از مغز و دست خود برای جراحی استفاده کنند. البته تجهیزات کار را راحتتر میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا اکنون در تهیه تجهیزات جراحی مغز واعصاب مشکلاتی داریم؟ افزود: در تهیه تجهیزات پزشکی مشکل داریم، یک تعداد از این تجهیزات بسیار گران است و تعدادی دیگر را به ما نمیدهند، در 40 سال گذشته کشور به هر طریقی درگیر این مسئله بوده که همه اینها در تهیه تجهیزات اثرگذار بوده است، با این وجود بهتر است که ما کارهای خوبی که صورت گرفته را ببینیم.
رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور در بخش دیگر سخنان خود به عوامل شیوع و آمار سکته مغزی در کشور اشاره و تصریح کرد: در کشور بدلیل نبود آمار واقعی نمیتوان تعداد سکته مغزی و همچنین شیوع آن را بیان کرد.
رحمتی تصریح کرد: به منظور رسیدن به آمار دقیق در زمینه مغز و اعصاب اکنون در حال به وجود آوردن سیستمهایی میباشیم.
میزان سکته مغزی در ایران کمتر از سایر کشورها میباشد
رحمتی همچنین با تاکید بر اینکه میزان سکته مغزی در ایران نسبت به سایر کشورهای پایینتر میباشد، بیان داشت: در کشورهای مانند اسکاندیناوی بر طبق آمارشان که دقیق است، به ازای هر 100 هزار نفر بین 30 تا 40 سکته مغزی دارند، در صورتی که در ایران به ازای هر 100 نفر فقط هفت سکته مغزی در سال دارد.
وی در انتقاد از کسانی که سن سکته مغزی در ایران را پایین اعلام کردهاند، گفت: این موضوع حقیقت ندارد، باید در این خصوص آمار دقیقی وجود داشته باشد، که متاسفانه چنین نیست و این برای ما یک نقص به حساب میآيد.
رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور در خصوص تاثیر آلودگی هوا بر ایجاد سکته مغزی در افراد، تصریح کرد: به دلیل نبود آمار دقیق در این زمینه نمیتوان عوامل موثر در بروز این بیماری را اثبات کرد.
تاکید بر افزایش تعداد جراحان اعصاب اشتباه است
رحمتی در بخش دیگر از سخنان خود تعداد جراحان مغز واعصاب در کشور را حدود 700 نفر برشمرد و گفت: این تعداد جراح در حال حاضر مناسب است، سالی 50 تا 60 جراح در زمینه مغز و اعصاب نیز فارغ التحصیل میشوند که با این وجود وزیر بهداشت تاکید بر افزایش این جراحان دارد که به نظر من درست نیست.
رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور با اشاره به این نکته که با افزایش تعداد جراحان این بخش مشکلات بسیاری ایجاد میشود و خطر بزرگی است، تاکید کرد: یک جراح مغز و اعصاب نباید بیکار باشد، در غیر این صورت پزشک کارهای انجام میدهد که لزومی ندارد، مثلا در نبود بیمار، بیمار میتراشد.
وی بیان داشت: بر طبق اعلام فدراسیون بینالمللی به ازای هر 250 هزار جمعیت یک جراح مغز و اعصاب نیاز است در صورتی که در کشور ما به ازای هر 100هزار نفر یک جراح وجود دارد، البته در آمریکا به ازای هر 50 هزار نفر یک جراح است که برخی از آنان مشغول کار تحقیقاتی میباشند که متاسفانه این امر در ایران کمتر است.
رحمتی تصریح کرد: انگلستان زمانی که دید تعداد جراحان مغز و اعصابش در حال افزایش است به منظور جلوگیری از آن با مسئولان و پزشکان کمیسیونی تشکیل داد و در نهایت آموزش آن را کمتر کردند.
درآمد 150 میلیونی جراحان مغز و اعصاب در کشور درست نیست
رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب در ضمن سخنان خود در خصوص درآمد150 میلیونی جراحان اعصاب گفت: این که میگویند درآمد جراحان مغز و اعصاب کشور دو برابر سایر کشورها است، حقیقت ندارد و هیچ کس با پول پزشکی و جراحی پولدار نمیشود.
وی با یادآوری این که یک جراح مغز و اعصاب در سن 40 سالگی شروع به کار میکند یعنی مدت 20 سال مشغول درس و طبیعتا در کنار آن زندگی است که اینها سرمایه میخواهد، بیان داشت: سرمایهگذاری یک جراح اعصاب قبل شروع کار عمر و پولش است که باید بازگردد.
رحمتی در ادامه یکی از عوامل بالا رفتن ویزیت پزشکان را به فرهنگ غلطی که از قدیم در میان مردم مرسوم بوده، دانست و تصریح کرد: مردم به پزشکی که ویزیت بیشتری دریافت میکند، اطمینان میکنند در نتیجه پزشکان دیگر نیز هزینه زیادتری ازبیمار میگیرند.
رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور در پایان سخنان خود متذکر شد: پزشکانی که در سیستم دولتی مشغول به خدمت میباشند، متاسفانه تا کنون پولی به آنان به عنوان دستمزد نپرداختهاند.
وی همچنین در خصوص بیمارستانهای خصوصی یادآورشد: در آمریکا شرکتها سرمایهگذار بیمارستانها میباشند در صورتی که در ایران پزشکان سرمایهگذار بیمارستانهای خصوصی هستند.