به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به تازگی دولت اردن قراردادی را به ارزش 10 میلیارد دلار با رژیم صهوینیستی برای واردات گاز از سرزمینهای اشغالی بسته است که از سال 2019 آغاز شده و مدت 15 سال گاز اردن از این طریق تأمین خواهد شد. اما شهروندان اردنی به شدت به این مسئله معترضند آنها میگویند این گاز فلسطینیها است که اسرائیل به اردن میفروشد، مردم اردن در اعتراض در خانههای خود نشسته و چراغهای خانه را خاموش میکنند.
اعلا ویشاه، دکتر داروساز اهل امان است که در تاریکی با خانواده خود نشسته است.
این کاری است که خانوده اعلا هر هفته یکشنبه در اعتراض به قرارداد گازی اردن با رژیم صهیونیستی انجام می دهند.
بسیاری از مردم این کشور به شدت مخالف تقویت مناسبات اقتصادی و سیاسی اردن با رژیم صهیونیستی هستند.
به تازگی دولت اردن قراردادی را به ارزش 10 میلیارد دلار با رژیم صهوینیستی برای واردات گاز از سرزمینهای اشغالی بسته است که از سال 2019 آغاز شده و مدت 15 سال گاز اردن از این طریق تأمین خواهد شد.
ویشاه، 40 ساله، دارای همسر و سه فروند، معتقد است که مردم حاضرند هزینه بیشتر و مسیر سختتری را برای دریافت گاز طی کنند اما این گاز را از صهیونیست ها نگیرند.
اعلا می گوید که این گاز برای صهیونیستها نیست و به فلسطینیان تعلق دارد.
اعترضات به این قرارداد به صورت هفتگی در خانه ها و خیابان های امان، پایتخت اردن، ادامه داد.
علی رغم این اعتراضات گسترده، به نظر نمی رسد این قرارداد از سوی اردنی ها لغو شود.
چیزی که با ادامه این اعتراضات مشخص می شود، مقاومت مردم منطقه و کشورهایی مانند مصر و اردن در برابر تقویت مناسبات منطقه ای با رژیم صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی در تلاش است تا روابط خود را در حوزه منطقه ای روز به روز عادی تر کند. این رژیم در حال عادی سازی روابط خود با ترکیه بوده و مذاکراتی را نیز با مقامات قبرس برای گسترش همکاری های در حوزه انرژی داشته است.
مقامات صهیونیست و ترکیه در حال مذاکره برای احداث خط لوله انتقال گاز از سرزمین های اشغالی به ترکیه هستند.
از سوی دیگر شرایط مشابهی نیز بین اردن و صهیونیست ها در جریان است.
این قراردادها بخشی از طرح صهیونیست ها برای تشکیل روابط سیاسی در سطح منطقه ای است.
اما این رژیم همچنان با مشکلات جدی در سطح منطقه مواجه است، ادامه جنگ در سوریه، مناقشه بین این رژیم و دولت لبنان بر سر مرزهای دریایی، و همچنین مقاومت های مردمی در جهان عرب به خصوص در کشورهایی مانند اردن و مصر نسبت
به گرم شدن روابط با رژیم صهیونیستی موانعی نیستند که این رژیم بتواند به سادگی آنها را پشت سر بگذارد.
به گفته امیلی هاثورن، تحلیلگر حوزه خاورمیانه و شمال آفریقای موسسه استراتفور، موانع موجود بر سر راه رژیم صهیونیستی بسیار بیشتر از راه حل های موجود برای بهبود روابط در حوزه شرق مدیترانه است.