به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسن پلارک رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره امکانات اقامتی و تغذیه زائران در مرز گفت: بر اساس چالشهای سال قبل آسیب شناسی کردیم که امسال ضریب پذیرایی به 2 و 7 دهم برابر افزایش یافت. مرز را از مهران، شلمچه و چزابه تا شهرهای اصلی خوزستان و خرمشهر را تقسیم بندی کردهایم.
وی افزود: تا این لحظه به گروههای خدمات رسان در مرز شلمچه، خوزستان و چزابه نمره 20 میدهیم چون هیچ زائری تا این لحظه مشکلی نداشته و همه راضی بودهاند.
پلارک تصریح کرد: به مرز مهران نمره قابل قبول را میدهیم چون مهران را برای برگشت آماده کردهایم و توان خود را برای برگشت در این مرز قرار دادهایم.
رئیس کمیته اسکان ستاد اربعین گفت: موکبهای داخل و لب مرز و پشت مرز از دهم صفر آماده پذیرایی شدهاند و نهایتا تا 25 ماه صفر پذیرایی تمام میشود.
وی افزود: از روز 4 صفر خیابانهای نجف شلوغ شد که در شب چهارم صفر200 هزار زائر در حرم حضرت امیر المومنین داشتیم.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: پیش بینی میکنیم که در مرز مهران 40 درصد، شلمچه 23 درصد و چزابه 22 درصد انتقال مسافر داشته باشیم.
پلارک گفت: در سال گذشته بحث خدمات بهداشتی و سرویسهای بهداشتی و خدمات پذیرایی داشتیم اما امسال فقط افت فشار آب در سرویسهای بهداشتی داشتیم که بلافاصله مشکل برطرف شد.
وی با بیان اینکه مشکلات خروج از گیتهای عراق نیز به صورت محدود وجود دارد. مشکل اساسی سال قبل این بود که وقتی زائران از مرز خارج میشدند، مشکل انتقال داشتیم اما امسال با تمهیدات به موقع و مستقر شدن اتوبوسهای ایرانی کار حمل و نقل آسانتر شده است.
رییس کمیته اسکان و پذیرایی ستاد اربعین: تصریح کرد: سال قبل بیشتر بحران برگشت بوده که امسال با تمهیدات انجام شده امیدواریم مشکلات سال قبل را در برگشت زائران نداشته باشیم.
در این برنامه که آقایان راحتی، دبیر کمیته زیرساخت، سلیمی دبیر کمیته امداد و نجات ستاد اربعین نیز حضور داشتند گزارشی از اقدامات انجام شده در این حوزهها نیز ارائه شد.
بر این اساس اقدامات صورت گرفته در مرز مهران ظرفیت 100هزار پارکینگ خودرو و در چزابه و شلمچه زیرساخت لازم برای50هزار دستگاه خودرو فراهم شده است. همچنین با ایجاد گیتهای لازم امکان خروج 1200 نفر در ساعت در مرز و انتقال به ایران از طریق 3 خط اتوبوسی که در فواصل 2دقیقهای به سمت پایانهها حرکت میکنند ایجاد شده است.
از سوی دیگر در 3 قرارگاه امدادی مرزهای 3 گانه 5 فروند بالگرد، 25 دستگاه آمبولانس و روزانه 6950 نفر کادر پزشکی و پرستاری در 501 پایگاه به خدمات رسانی میپردازند.