به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی کیانی، رایزن فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در بلغارستان با حضور در کلاس درس زبان فارسی در محل دانشگاه پلودیف، با زبان آموزان دورهی جدید دیدار و برای آنها از فرهنگ و هنر ایران زمین در فضای دوستانه سخن گفت.
نماینده بنیاد سعدی ضمن تقدیر از تلاش های استاد زبان فارسی در شهر پلودیف، افزود: ترویج زبان فارسی مهمترین بخش از فعالیتهای رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی است و از استقبال بلغاریان از زبان و فرهنگ ایرانی خوشحال هستیم.
کیانی زبان و فرهنگ بلغاری و ایرانی را دارای شباهتها و اشتراکات فراوان دانست و اظهار کرد: دوره ی درسی زبان و فرهنگ ایرانی برای شرکت کنندگان و زبان آموزان، موجب برکت و منفعت فراوان خواهد بود.
رایزن فرهنگی ایران در بلغارستان، زبان فارسی را کلید فهم ادبیات، فلسه و عرفان ایرانی خواند و آشنایی با بزرگان ادب و دانش، همچون سعدی و خیام و مولانا را از گذرگاه این زبان میسر دانست و کشور ایران را کشور فرصتها و سرزمین زیباییها معرفی کرد و از امکان اعزام فراگیران ممتاز برای دوره ی تکمیلی زبان فارسی به ایران سخن گفت.
کیانی همچنین با اشاره به شباهتهای فرهنگ پارسی و بلغاری، افزود: زبان فارسی هویت ایرانیان و از ریشههای مشترک قومهای بلغاری و ایرانی است.
نماینده بنیاد سعدی در بلغارستان اظهار امیدواری کرد تا فراگیران زبان فارسی، بتوانند آثار ادبی ایران را با زبان اصلی قرائت کنند و بدون واسطه از منابع الهامی زبان فارسی در بهبود زندگی دنیوی خود مدد گیرند.
وی افزود: فارسی زبان خردمندیها و کلید گنجینهی معنوی و راه دستیابی به میراث سخن و دانش بزرگان است که شما زبان آموزان میتوانید گوهرهای عقلانییت و معنویت را در اقیانوس زیبای زبان فارسی، بیابید.
رایزن فرهنگی ایران همچنین از فراگیران زبان فارسی در دانشگاه پلودیف دعوت کرد تا در از امکانات کتابخانهای و آموزشی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر صوفیه بدون محدودیت زمانی استفاده کنند و در برنامههای مختلف رایزنی فرهنگی شرکت کنند.
نماینده بنیاد سعدی ضمن اعطای گواهینامههای پایان دوره زبان آموزان دوره آموزشی پیشین، گفت: دانشجویان فراگیر زبان فارسی از حمایتهای رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای گذراندن تحصیلات عالیه در ایران و بهره مند میشوند.
در پایان این دیدار، فراگیران زبان فارسی خواستار برگزاری دورههای پیشرفته زبان فارسی در دانشگاه پلودیف شدند که رایزن فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی نیز با استقبال از این پیشنهاد وعده داد تا این دوره در ماه آینده و به صورت دو هفته یک بار برگزار شود.
شایان ذکر است این دوره آزاد زبان فارسی در 66 ساعت آموزشی و در سطوح مقدمانی و متوسطه و دو روز در هفته توسط استاد بلغاری- ایرانی تبار برگزار میشود.